Бизнес партньорът, който съсипва кредита на бизнеса

Дори ако нечий бизнес партньор изглежда като подходящ, той често може да не успее да спази своята част от сделката и да действа по не толкова почтен начин. Много фирми са основани от двойки, но работата като екип означава, че има по-голям потенциал нещата да се объркат ужасно – неща като бизнес партньор да съсипе кредита ви.

Всъщност Дженифър Алсевър от CNN Money отбелязва, че „65% от стартиращите компании с висок потенциал се провалят в резултат на конфликт между съоснователите, според Ноам Васерман, професор в Harvard Business School, който е изследвал 10 000 основатели за книгата си The Founder’s Dilemma. ”

Ако нечий бизнес партньор съсипе кредита, от който зависи организацията, тогава е време да бъдете изключително стратегически за това как да продължите напред, така че организацията да бъде защитена, доколкото е възможно.

Случва ли ви се?

Често бизнес партньори, които не са подходящи, показват предупредителни знаци преди голям конфликт. За тези, които се надяват да избегнат бедствието, важно е да се отбележи, че вероятно има сигнали, които могат да сочат към факта, че двама бизнес партньори не са на една и съща страница.

Често срещаните червени знамена включват:

Единият има повече ползи от другия: Ако един бизнес партньор не носи същото ниво на стойност като другия за партньорството, това може да е проблем, който таи негодувание с течение на времето.

Целите не съвпадат: Ако единият партньор е най-заинтересован да запази целия контрол върху компанията, а другият е най-заинтересован да направи възможно най-много пари, нещата няма да се оправят и за двамата и по този начин вероятно ще възникне конфликт

Единият е ориентиран към проблема, другият е ориентиран към решението: Хората се справят с проблемите по различен начин и често това е от полза; наличието на различни възгледи по проблемите и как да се подходи към тях може да ускори решаването на проблема. Въпреки това, ако един човек е обсебен от проблемите и не успее да допринесе за мислене, базирано на решения, той ще повлече всички надолу.

Между двамата няма доверие: Въпреки че не винаги е така, често типът човек, който подмолно ще съсипе кредита ви, е човекът, който като цяло няма да бъде честен. Малките, на пръв поглед незначителни бели лъжи могат да бъдат в основата на сериозен модел на измама.

Очевидно това по никакъв начин не е кратък и сух списък. Но може да послужи като полезен метод за оценка на типа човек, с когото обмисляте да влезете в професионални отношения.

Как един човек съсипва кредита на фирма?

Това е доста лесно, но се случва, защото повечето бизнес партньори работят като страни с еднаква власт. Дори ако едно лице е основно отговорно за финансите на бизнеса, партньор вероятно има споделен достъп до всички акаунти, бизнес кредитната карта и информацията за повтарящи се поръчки.

Ето наистина неприятното нещо: поради естеството на споделените акаунти и съвместното подписване, дори ако невинният може да подчертае ролята на виновния в решенията, които са унищожили кредитния рейтинг на компанията, може да бъде много по-трудно действително да се докаже тази невинност. Поверяването на съдружник в юридическо качество означава, че системата няма лесно да позволи на едната страна просто да откаже отговорност, когато се влоши.

Да задържим виновния или не?

Успешните предприемачи разбират, че начинът да бъдеш успешен е да превърнеш пречките във възможности. Като се има предвид цялата работа, необходима за пълното финансово разделяне, може да бъде изкушаващо да не го направите.

За професионалиста, който не е сигурен дали това е правилният път или не, от решаващо значение е сериозно да обмисли последиците от това да позволи на някой, който е доказал, че е вреден, да продължи да заема позиция на агент в компанията.

От гледна точка на това как да се ориентирате в това решение Дейтън Утингер от Fiscal Tiger отбелязва: „Преработете всички кредитни карти или споделени акаунти, за да ограничите съвместната си отговорност. Това може да означава пълно разделяне на вашите банкови сметки или просто откриване на обща сметка, която изисква и двамата ви подписи, за да теглите пари.

Как можете да се възстановите?

Има някои доста прости неща, които собственикът на бизнес може да направи, за да се възстанови, след като е бил изгорен от лошата кредитна история на бизнес партньор. Добро място за начало е премахването на достъпа на нарушителя. Това може да включва закриване на сметки или карти.

Възстановяването също винаги ще включва затягане на юздите, доколкото е възможно, така че компанията като цяло да може да спести наличните ресурси и да ги приложи отново разумно.

Възстановяването на кредита на компанията трябва да бъде крайната цел. Освен ако една организация не е изключително желана от заемодателите по различни причини, наличието на добър кредит, който позволява на компанията да взема заеми, когато има нужда, е от решаващо значение.

Дали една компания ще получи финансирането, от което се нуждае или не, до голяма степен е свързано с това колко добър е кредитният рейтинг както на организацията, така и на лицето.

„В зависимост от кредитора това може да е основната причина молбата ви за кредит да бъде отхвърлена. Това не означава, че несъвършеният кредитен рейтинг ще направи невъзможно намирането на финансиране за малък бизнес, но може да диктува къде можете да търсите“, казва Тай Кийсел от Forbes.

Той също така предполага, че в преследването на подобряване на рейтинга, нещо номер едно, което трябва да направите, е да наблюдавате кредитния рейтинг. Уверете се, че безпроблемно плащанията се извършват навреме. Не затваряйте карти без нужда и кандидатствайте само за кредит, който действително ви е необходим.

Винаги обмисляйте как допълнително да намалите общото ниво на дълга. Колкото по-ниско е съотношението дълг/кредит, толкова по-добра ще бъде способността на бизнеса да се възстанови.

Терминал ли е?

Въобще не! Това обаче също не е лесно решение. Поправянето на кредита на една организация е резултат от концентрирани усилия от името на цялата работна сила. Възстановяването на стабилността е много по-бавен процес от небрежността, която я събори.

Също така е важно да се отбележи, че тази битка е предимно на ума; въпрос на приемане с хладна глава, че нещата са се променили, и признаване, че с времето и грижата, нещата могат да се променят отново.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *