Бързи съвети за разрастване на бизнеса ви с магазин за сувенири

Не всичко е забавление и игри за базираните в туризма търговци на дребно. Въпреки факта, че Световен съвет за пътувания и туризъм съобщава, че туризмът е донесъл 8,8 трилиона долара и 319 милиона работни места за световната икономикаима един очевиден недостатък да си търговец на дребно, базиран на туризма: клиентите ти обикновено са в града само за няколко дни.

Поради това търговците на дребно, базирани в туризма, не са в състояние да изградят редовна клиентела по същия начин, както другите бизнеси – поради което е особено важно търговците на дребно, които разчитат на туризма, да знаят как да овладеят своята вертикала и как да привлекат клиенти по нетрадиционни начини.

Ето как магазините за сувенири могат да се справят продажбени цели извън парка, за да се превърне в задължителна дестинация за туристи и местни жители.

Използвайте тези създатели на маржове

Какво е „създател на марж“, може да попитате? „Марж“ се отнася до a марж на печалбатакоето е разликата между цената на едро, която търговците на дребно плащат за даден продукт, и цената, на която този продукт се продава в магазините.

Маржовете винаги се изразяват в проценти и търговците на дребно обикновено имат по-ниски маржове на печалба от други индустрии, но всичко зависи от магазина и сектора. Средният марж на печалбата на дребно попада някъде между тях 0,05 процента и 3,5 процента. Някои продукти обаче са „увеличаващи маржа“, което означава, че могат да бъдат закупени на едро на ниска цена и препродадени за значително повече.

Търговците на дребно вървят по тънката граница: Ако целият магазин е пълен с марж-строители, клиентите може да го сметнат за твърде елементарен или не си заслужава цената. Но ако магазинът няма марж-строители, може да е трудно да се реализира печалба от стоки с нисък марж.

Персонализирани отпечатани чаши, магнити, чаши за шотове и балсам за устни са някои примери за популярни средства за увеличаване на печалбата за магазините за сувенири – те могат да бъдат закупени на едро на ниски цени и продадени на повече, за да помогнат на търговците на дребно да си позволят да поддържат разумни цени на други продукти, като например произведени от занаятчии стоки.

Продайте произведения на местни занаятчии

Глобалното занаятчийско движение в момента генерира 34 милиарда долара годишно и потребителското търсене на занаятчийски продукти непрекъснато нараства. Докато магазините за сувенири определено могат да се възползват от снабдяването със занаятчийски стоки от цял ​​свят, базираните в туризма търговци на дребно имат уникалната възможност да дадат на клиентите вкус на местния вкус, като набавят продукти от занаятчии в техните общности.

Изработените от занаятчии стоки обикновено са продукти с по-нисък марж, но те също са продуктите, които могат да помогнат на магазина да се открои от конкуренцията. Занаятчиите винаги търсят постоянна работа, така че търговците на дребно понякога могат да договорят по-добри цени на едро, като се регистрират за определено количество стоки месечно.

Има нещо специално в произведените от занаятчии стоки – те не могат да бъдат копирани и дават на туристите начин да пренесат частица от местния вкус у дома завинаги.

Бижутата са забележителна категория за произведени от занаятчии стоки, както и козметиката (помислете за лосиони, соли за вана, сапуни, парфюми, масла за брада и т.н.). Дрехите са друга най-продавана категория, особено когато това облекло има местен лозунг, като например „Използвайте своите маниери от Средния запад“ или персонализирана графика, която е уникална за района.

Увеличете привлекателността си

Никой не иска да отиде в магазин за сувенири, който прилича на DMV.

Туристите са за добро прекарване и един от най-добрите начини за търговците на дребно да привлекат клиенти в магазина е като им дадат да усетят действието, когато минават покрай тях. Говоря за стенописи по сградата, ярки цветове, уникални скулптури и креативни табели, които подхождат на марката. Потребителите искат магазините за сувенири, които посещават, да могат да се използват чрез Instagram, така че търговците на дребно да могат да им дадат причина да се отбият, като направят сградата им да се откроява от останалите по драматичен начин.

Стенописите на открито създават възможности за селфита с хаштага на търговеца. В края на краищата, кой не познава някой, който се е снимал между графити ангелски крила? Завладяващите дисплеи в магазините са още една задължителна вещ за базираните в туризма фирми, които искат да спечелят известност и привлекателност в социалните медии. Когато един магазин за сувенири се превърне в странна туристическа дестинация, става много по-лесно да се изгради онлайн общност около марката. Ще последва стабилен трафик и редовни продажби.

Дайте им нещо за пиене

Познайте кой е най-продаваният продукт при търговците на дребно на летището? Отгатна-това е вода.

Когато клиентите са в движение, е лесно да останат без основни неща. Водата (и подсладените напитки) не само са чудесен източник на маржове, но е логично, че водата – като приятна среда за пазаруване с контролиран климат – може да помогне на търговците на дребно, базирани в туризма, да задържат клиентите си в магазина.

Интересното е, че често ще изглежда, че търговецът на дребно е помислил за всичко: голямо разнообразие от наличности, изобилие от станции за селфита, красив магазин, но ако пропуснат основните основи, клиентите ще избягат от магазина си за Starbucks по-бързо, отколкото можете да кажете „тази група напусна ли вече?“

Базираните в туризма търговци на дребно в топлите райони трябва да обмислят носенето на Gatorade или подобен електролитен бустер за клиенти, които все още не са се адаптирали към климата. Ако навън е студено, малко безплатен чай може значително да удължи пазаруването на клиентите. Всичко се свежда до полагането на допълнителна миля, за да създадете комфорт и да направите пазаруването на вашите посетители успешно.

Предложете по нещо за всеки бюджет

Противно на общоприетото схващане, бюджетите на пътниците са също толкова разнообразни, колкото и тези на средния клиент. Въпреки че всеки обича да носи вкъщи сувенир или дрънкулка, важно е търговците на дребно да предлагат голямо разнообразие от ценови точки, за да гарантират, че дори тези, които нямат много пари за изгаряне, ще похарчат поне малко пари в техните магазини.

За да осигурят ниски цени на артикулите, които клиентите действително искат да купят, собствениците на магазини за сувенири трябва да спестят, където могат, от оперативни разходи като обработка на плащания. Собствениците на кредитни карти харчат до 18 процента повече отколкото купувачите, използващи пари в брой, така че собствениците на магазини не могат да си позволят не да приема възможно най-много методи на плащане. Идентифициране и елиминиране скрити разходи в техните извлечения за обработка на плащанията обаче може да помогне на търговците на дребно да поддържат цените ниски.

Успешните магазини за сувенири предлагат уникални стоки и вълнуващо пазаруване за голямо разнообразие от клиенти. За да се възползват от нарастващата туристическа икономика, базираните в туризма търговци на дребно трябва да бъдат толкова фокусирани върху създаването на единствено по рода си изживяване за клиентите, колкото и върху снабдяването с инвентар – и за да направят това успешно, са необходими креативност и желание да се откроят от опаковката.

Jasmine Glasheen е призната за водещ влиятелен човек, писател, редактор и представител на марката, предоставящ както онлайн, така и видео съдържание. Тя често участва в много публикации, включително известни списания за търговия на дребно и новинарски сайтове, технологични блогове и множество търговски изложения за мода и начин на живот. Тя е редактор на RetailWire, ръководител на съдържанието в Retail Minded и е автор на множество електронни книги и бели книги за частни клиенти. Glasheen също така предоставя ново лидерство под формата на видео съдържание на живо, уебинари и подкасти.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *