Данъчни съвети в последния момент (и целогодишно) за малки фирми

Ако все още не сте подали данъците си, сега е моментът да съберете информацията си, за да сте сигурни, че са подадени навреме и да избегнете скъпи санкции и ненужен стрес. Това е и идеалната възможност да започнете да организирате данъците си за следващия сезон на подаване на декларации.

Има няколко стъпки, които можете да предприемете сега, за да развиете здравословни финансови навици, които ще направят подаването на документи много по-лесно сега и в бъдеще. Ето само няколко, за да започнете.

1. Знайте важните дати за данъчни декларации на вашия бизнес

Докато точните крайни срокове може да варират от година на година поради празници или почивни дни, важно е да бъдете наясно с общите годишни крайни срокове:

  • Партньорства, S корпорациии многочленни LLCs обикновено се дължат до 15 март всяка година
  • Едноличните търговци и едноличните LLC, които се подават в списък C на личните данъчни декларации, се дължат до 15 април всяка година
  • Корпорациите, които използват календарната година като фискална година, също обикновено се дължат до 15 април всяка година

Задайте предупреждение в календара си за най-малко две седмици преди всяка от тримесечните дати на IRS; в противен случай може да се окажете с неустойки за забавено плащане за пропуснати документи. Проверете и крайните срокове на вашия щат – те обикновено са съобразени с IRS, но не винаги.

2. Подайте данъците си в края на годината навреме

Ако все още не сте подали данъците си, трябва поне да подготвите финансовата си информация за вашия счетоводител. Направете тези стъпки предварително:

Уверете се, че вашите бизнес финансови данни са пълни и насрочете среща с вашия счетоводител. Ако сте едноличен собственик или едноличен собственик на LLC и подавате вашите лични и бизнес данъци заедно, уверете се, че сте подготвени и с личните си финансови данни. Съберете цялата подходяща информация за приходите и разходите, както и разписките. Счетоводни софтуерни програми като QuickBooks и Xero улесняват проследяването на приходите и разходите. Тези програми са достъпни (или дори безплатни), така че насърчаваме всички собственици на малък бизнес да ги използват за управление на финанси онлайн.

Свържете се с вашия счетоводител най-малко една седмица преди крайния срок за подаване на данъци на вашата компания, за да сте сигурни, че данъците ви са подадени навреме и не забравяйте да поискате разписка за подаване. Ако вашият счетоводител не разполага с цялата информация, която трябва да подаде, това може да причини забавяне, така че не забравяйте да отговаряте бързо на обажданията или имейлите на вашия счетоводител.

3. Подгответе се сега за данъците през следващия сезон

Уверете се, че имате правилния счетоводител за вашия бизнес.

Страхотният счетоводител е съществена част от вашия екип – някой, който гарантира, че вашите книги са правилно настроени и също така ви помага вземат стратегически решения за бизнес инвестиции, разходи, заемии други финансови въпроси.

В началото на тази нова данъчна година преценете дали имате правилния счетоводител за вашия бизнес:

  • Срещайте се с вашия счетоводител на всяко тримесечие (започвайки точно след данъчния сезон), за да научите стратегии за спестяване на данъци и дългосрочен растеж. Това може да разкрие дали вашият счетоводител е на борда като част от екипа за успех на вашия бизнес или просто действа като изготвящ данъци.
  • Попитайте как техният опит и клиенти се съгласуват с вашия бизнес или индустрия. Наличието на познания, свързани с вашия бизнес, показва, че вашият счетоводител има нюансирана представа, която може да бъде от полза за вашата компания.
  • Ако знаете за други техни клиенти (или можете да получите препоръки), попитайте дали са доволни от връзката. Също така е препоръчително да проверите акредитациите и лицензирането.

4. Актуализирайте и поддържайте финансовите си записи през цялата година

Отнема около месец, за да се формират добри навици (или да се откажат от не толкова продуктивните) и ползите от поддържането бизнес финанси на ежедневна база си заслужават инвестицията във времето. Ще направите интелигентни, навременни и навременни промени в стратегията и ако кандидатствате за заем, потенциални кредитори може лесно да прецени финансовото състояние на вашата компания и ще оцени страхотните ви управленски умения.

Използвайте това следващия месец, за да подредите финансовите данни на бизнеса си:

  • Актуализирайте своите онлайн финансови данни ежедневно. Някои бизнеси, като ресторанти и търговия на дребно, ще имат много транзакции през целия ден, а други може да имат само няколко през целия месец. Независимо в коя кофа попада вашият бизнес, придобийте навика да проверявате финансовите си данни в края на всеки ден. С течение на времето ще откриете, че сте много по-внимателни с това как се печелят и изразходват парите и къде има потенциал за растеж или спестявания.
  • Информирайте вашия счетоводител за всички покупки на дълготрайни активи които планирате (или сте направили) и за дълга на вашата компания. Лихвите, които плащате по заеми, дадени на бизнеса, ще бъдат добавени към отчета за печалбата и загубата на вашата компания като разход, намалявайки облагаемия ви доход. Можете също да използвате тази информация, за да се възползвате от данъчния кодекс, тъй като много големи бизнес разходи могат да се квалифицират като бизнес отписвания.

5. Бъдете в крак с данъчните плащания през цялата година

Твърде много малки предприятия са дерайлирани от неплатени данъци, които се натрупват през цялата година, а понякога и в продължение на няколко години.

За да избегнете това:

  • Следете крайните дати за тримесечни и годишни документи за вашите прогнозни данъци върху доходите, както и други като данък върху продажбите, и задайте напомняния в календара си за падежните дати за плащане на данъци.
  • Отделете прогнозните данъчни плащания от месечните си приходи и ги депозирайте в отделна банкова сметка. По този начин винаги ще имате парите под ръка, за да плащате данъците си. Ако все още не сте създали отделна бизнес банкова сметка, направете го веднага и не смесвайте вашите лични и бизнес разходи.

Данъци за малкия бизнес: Трябва да ги плащате, така че бъдете умни с тях

Може да има огромни бизнес ползи, когато подходите към данъчните сезони стратегически, както и болезнени финансови последици, когато не го направите.

Използвайте тези прости съвети, както и други, които вашият счетоводител може да сподели, които са специфични за вашия бизнес или индустрия, за да ви помогнат да извлечете максимума от този неизбежен бизнес разход.

Стивън Коен е президент на Excelsior Growth Fund (EGF), който помага на малкия бизнес в щата Ню Йорк да се развива, като предоставя рационализиран достъп до бизнес заеми и консултантски услуги. Excelsior Growth Fund е организация с нестопанска цел 501(c)(3) и е сертифицирана от Министерството на финансите на САЩ като финансова институция за развитие на общността (CDFI). Стивън има бакалавърска степен от UC Berkeley и магистърска степен по публична администрация от Harvard’s Kennedy School.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *