Завършихте ли успешна кампания за групово финансиране? Отидете направо в Amazon

Поздравления за използване на групово финансиране за да стартирате проекта си!

Има много проекти на Kickstarter за милиони долари, като Pebble и Куп O балони, които правят груповото финансиране да изглежда лесно. Но – както вероятно знаете – успешното групово финансиране на проект е предизвикателство. Малко амбициозни предприемачи или собственици на малък бизнес постигат целите си, така че постигането на вашата е повод за гордост.

Всъщност шансовете за постигане на пълно финансиране с помощта на Kickstarter са само на косъм по-високи 36 процента. За цел на кампанията от около $10 000 шансовете нарастват до 38 процента, което представлява най-висока вероятност за успех. Въпреки това, ако целта ви е да достигнете $50 000, процентът на успех пада до едва 18 процента.

Дори ако вече сте постигнали паричната си цел, останете концентрирани: все още не сте излезли от гората.

Патерицата на груповото финансиране

Платформи като InDemand на Indiegogo улесняват ангажирането с общността на ранните осиновители, за които специално се грижат сайтовете за групово финансиране. С тази вградена аудитория вие избягвате неприятностите при създаването на стабилен сайт за електронна търговия с изцяло нови съобщения. Без съмнение, това е чудесно краткосрочно решение, което ви помага да запазите инерцията и да поддържате продажбите.

Проблемът възниква, когато предприемачите разчитат на тази методология дълго след като кампаниите им са приключили. Платформите за групово финансиране могат да бъдат тромави и поддържането на присъствие в тях по-дълго от необходимото може да накара компанията ви да изглежда така, сякаш е в застой и не може да изпълни първоначалните си обещания.

Когато дойде време да продължите напред, трябва да сте готови да управлявате кокошарника. След период на първоначални инвестиции и продажби, вашата зависимост от групово финансиране не ви носи никаква полза. Всъщност това ви задържа. Платформите за групово финансиране могат да направят маркетинг на вашия продукт по-трудно. Не само е по-трудно да се пускат реклами, но персонализирането на изживяването на купувача също е по-сложно и има по-малко гъвкавост за вашите продажби и маркетингови екипи.

Платформите за групово финансиране могат да бъдат изключително променливи и промоционалните оферти, които получавате, са живо доказателство. Например, след като Проект на Benjamin button Kickstarter пречистен от всичките си съмнителни оферти, той стесни полето до две, които смяташе за надеждни. Всеки от тях беше пълен със звездна репутация и блестящи референции, но в крайна сметка единият донесе един поддръжник на кампанията, докато другият не успя да премести иглата въпреки впечатляващия си четирицифрен бюджет.

Друга болезнена, но задължителна част от присъствието на групово финансиране е държането на милостта на гневни поддръжници. Когато имате нещо като милиони други спешни приоритети и има един поддръжник, който не е доволен от вашия продукт, вие сте принудени да отделите време за обърнете внимание на неговите или нейните притеснениянезависимо дали са разумни.

Тъй като никога не знаете какво влияние могат да имат поддръжниците или тези в техните мрежи, когато става въпрос за успеха на вашата кампания, трябва да се отнасяте към всеки като към ключов участник във вашето начинание. Според системата за класиране на Kickstarter общият брой поддръжници, подкрепящи даден проект, е по-важен от обща събрана сума. В резултат на това можете да изхвърлите целта си за набиране на средства от парка и никога да не влезете в класацията на най-добрите проекти, което е критична загуба по отношение на публичността.

Представяме ви алтернативата на Amazon

Когато вашият проект е бил събран на платформа за групово финансиране и е достигнал целта си за набиране на средства, завършването не означава да го направите сами. Amazon Exclusives е страхотна възможност за продължаване на продажбите, ако имате продукт, който може да бъде изпратен, и е толкова лесно, колкото да създадете магазин в Amazon.

Достигане до купувачи в Amazon, общо 310 милиона от 2016 г. е просто въпрос на добавяне на ключови думи. Докато продължавате да развивате стартъпа си, Amazon се занимава не само с обслужването на клиенти, но и с доставката и връщането. Като проект с групово финансиране, също има шанс вашият продукт да отговаря на условията за позиция в Програмата Launchpad на Amazon.

С Launchpad Amazon работи както с Kickstarter, така и с Indiegogo, за да идентифицира иновативни нови продукти от предприемачи и стартиращи компании. След това тези продукти се представят с ресурси за изграждане на марка, включително видеоклип с въпроси и отговори. Продукти като дистанционния дозатор за лакомства Petzi Treat Cam и системата за сигурност Canary стартираха сами, но постигна голям успех когато бяха представени на Launchpad.

4 стъпки за преминаване от групово финансиране към Amazon

След успешна операция за групово финансиране, Amazon е чудесно място за развитие на вашата марка и продукт. Ако сте готови да направите скок, започнете с тези четири стъпки:

1. Настройте се в Amazon Seller Central

Започнете с основите, включително създаване на акаунт, профил и уеб магазин. Разберете под каква продуктова категория ще продавате и помислете за професионален план за $39,99 на месец, който ви позволява да продавате неограничен брой артикули без такси. Ако продавате много по-малък брой артикули с по-висока цена, индивидуалният план ще ви струва 99 цента за всеки артикул без месечна такса.

2. Подгответе вашата обява

Разбира се, ще трябва да включите състоянието на артикула заедно с цената и количеството, но също така е важно да включите дати на продажба, цени, дати за възстановяване на запасите, SKU, снимки и описания. Ключовите думи също са критични, но е все по-важно да се развиват качествено копие за обяви.

3. Настройте изпълнение от Amazon

Едно от предимствата на Amazon е практическият подход, който ви позволява да предприемете, когато става въпрос за изпълнение на поръчки. Ако предпочитате тези елементи да бъдат извадени от чинията ви, настройте се изпълнение от Amazon за точна и навременна доставка. Според Fortune 2016 г. е била година на пробив за програмата, която е видяла успеха на Amazon 2 милиарда артикула за други продавачи – два пъти повече в сравнение с предходната година.

За повече информация относно този аспект на процеса вижте това ръководство на Bplans за започване на изпълнение от Amazon бизнес.

4. Създайте маркетингов план за електронна търговия

Amazon със сигурност опростява процеса на продажба, но не очаквайте вашите продукти да излетят от рафтовете сами. Изумителен 44 процента от клиентите отидете директно в Amazon, когато пазарувате онлайн, но добрият маркетингов план все още е от решаващо значение. Винаги препоръчвам да работите с агенция, която е специализирана в електронната търговия, за да сте сигурни, че целите ви за продажби са изпълнени. Ако не сте сигурни откъде да започнете, маркетинговите агенции харесват Партньори на Enventys мога да помогна. Най-малкото прочетете как се слага гащеризон маркетингов план заедно.

Успехът ви с групово финансиране досега е страхотен знак и вероятно се чувствате оптимистично настроени за това, което предстои. Въпреки това, не се отпускайте твърде много, защото тези следващи стъпки са ключови за бъдещето на вашия бизнес. За да си осигурите възможно най-добрия шанс за успех, следвайте ги отблизо и използвайте Amazon, за да яхнете вълната си от групово финансиране докрай.

Рой Морджон е президент и съосновател на Enventys Partners, вертикално интегрирана агенция за разработка на продукти, групово финансиране и дигитален маркетинг. Фирмата до ключ съчетава разработка на продукти и маркетингови услуги, като помага на предприемачи и корпоративни компании да изнесат иновативни продукти и идеи бързо на пазара. Сериен предприемач и лидер на мисълта в онлайн маркетинга повече от 25 години, Морджон консултира AOL и Microsoft в тийнейджърските си години и сега предоставя на технологичните стартиращи фирми решение на едно гише за всичките им нужди за излизане на пазара.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *