Искате ли да започнете бизнес? Усъвършенствайте уменията си за продажби

Много хора наричат ​​себе си предприемачи, но в действителност не са. Те са машини за идеи или „желани предприемачи“.

Те искат да направят нещо от себе си, но нямат уменията или бързината, за да накарат нещата да се случат. Без това идеите на търсения предприемач не струват нищо.

Ако наистина искате да успеете като предприемач, трябва да започнете да изучавате тънкостите на бизнеса. Трябва да опрете носа си в мелницата и да изградите уменията си. Нуждаете се от място, от което да започнете? Потърсете някъде, където може би не сте помислили: отдел продажби.

Рязане на зъбите в продажбите

В доклада на HubSpot за 2018 г. за състоянието на входящата информация, който изследва повече от 6200 компании в 99 държави, 75 процента от анкетираните казаха, че техен основен приоритет е сключването на повече сделки. Не е достатъчно да продадете идеята за вашата компания и да накарате хората да инвестират в нея. Предприемачеството означава превръщането на тези първи сделки в устойчив и мащабируем процес.

Можете ли постоянно да генерирате повече продажби всеки месец без преразход? Можете ли да добавите страхотни нови служители към списъка? Можете ли да ги обучите с минимални разходи и за минимално време? Можете ли да предвидите вашите проценти на реализация на продажбите, приходи и режийни разходи всеки месец? Ако можете да отговорите с „да“ на тези въпроси, поздравления! Вашият моделът е мащабируем.

Намирането на тази перфектна формула обаче не е лесно. Никой продавач не се впуска в първата си продажба, напълно подготвен за неизвестното, и никой предприемач не стартира бизнес, знаейки всичко, което трябва да знаете за успеха. Отнема време и експерименти, а областта на продажбите е тестова площадка за изграждане на търпението, от което се нуждаете и за двете.

Това е особено вярно за сделките между фирми, чието култивиране отнема много повече време от продажбите между фирми и потребители. Разбира се, продажбата на потребителите също изисква търпение, но затварянето на цикъла може да отнеме минути. Сключването на сделка с друг бизнес може да отнеме седмици или дори месеци.

Ако вашият малък бизнес или стартиращ бизнес работи в B2B пространството, тогава ще имате нужда от умения и търпение, за да прекарате месеци в работа за сделка, без да се отказвате. И ще трябва да сте в състояние да се вдигнете и да продължите, когато някои продажби неизбежно изчезнат.

Изграждане на търговски и предприемачески умения

За устойчиво и мащабируеми продажби/бизнес модел за да работи, трябва да може да се повтаря. В противен случай няма да можете да пресъздадете какъвто и успех да е стартирал вашия бизнес на първо място.

Като всеки велик търговец, великите предприемачи повтарят своите успехи, като овладеят тези пет умения:

1. Комуникиране (продажба) на вашата визия

Ето един съвет от sales 101: Вие не просто продавате нещо – вие продавате визия.

Нарисувайте конкретни детайли за това как продуктът или услугата ще подобри живота на клиента и тази визия движи продажбата. Като основател на малък бизнес или стартиращ бизнес, вие също така продавате идеята за вашия бизнес на онези, от чиято помощ ще имате нужда.

Преди да нарисувате тази картина за клиентите, ще трябва да представите на инвеститорите визията за просперираща компания. А служителите трябва да си представят бъдеще с работодател, който се грижи за техния личен успех. Любимите хора, които ви подкрепят, също трябва да видят удобния, по-приятен живот, който си представяте за тях, докато прекарват нощи и уикенди без вас.

Независимо дали се представяте на ангелски инвеститори и инвеститори на рисков капитал, или просто трябва да споделите своята визия и пътна карта със служители и други във вашата мрежа, взети заедно терен дек въз основа на вашия Лесен бизнес план. Ще се възползвате от това, че сте отделили време да изложите всичките си мисли на хартия и ще имате нещо осезаемо, което да споделите с другите.

2. Намиране на отговори под камъни

„Ако го построиш, те ще дойдат.“ нали Е, възможно е, но всъщност не е вярно за по-голямата част от предприемачите.

Успехът често означава прекъсване; никой не се насочва към нов бизнес без причина. Инкубаторите искат да видят процес на откриване, който изисква задаване на въпроси за да разберете каква празнина на пазара може да запълни вашият продукт или услуга.

Търговците постоянно се борят с негативната представа, която потребителите често имат за продажбите, а слушането е най-мощното им оръжие. Те задавайте въпроси и събирайте отговори преди да представят продукт, за да могат да приспособят своя подход. Предприемачите трябва да се борят с пазарните сили, които биха могли да заглушат техните идеи, и най-мощното им оръжие е да открият слабостта на пазара с правилните въпроси.

3. Решаване на чужди проблеми

Правилните въпроси могат да ви помогнат да разберете какво искат да видят потребителите на определени пазари, но е съвсем друго умение да убедите някого, че вашата марка е отговорът. Конкуренцията винаги е тежка, така че използвайте уменията си за представяне на визия, за да подчертаете как вашият продукт или услуга решава техните проблеми по начини, по които вашите конкуренти не могат.

Добрите търговци възприемат консултативен подход, когато клиентите станат капризни да купуват на място. Те научават повече за живота на клиентите, за да идентифицират местата, където техният продукт или услуга могат да блеснат най-много. Предприемачите правят същото, за да популяризират своите марки по начин, който ги представя като решението, от което се нуждае всеки потребител.

Ако не сте напълно сигурни как вашият продукт или услуга се изравнява с конкуренцията, започнете с някои конкурентни изследвания – съставяне на основен конкурентна матрица мога да помогна.

4. Преодоляване на страха от питане

Предприемачите, особено тези, които тепърва започват, могат да се изнервят. Но нервността е различна от страха и никой успешен бизнесмен не се страхува. Дори с потни длани и треперещи колене, все още трябва да държите солидна усмивка, да установявате зрителен контакт и да излъчвате увереност по време на продажбите си.

Предприемачите трябва да имат същата решителност, когато става въпрос за запитване. Дали представяне на инвеститори или популяризиране на компанията пред обикновените потребители, един предприемач не може да бъде плах. Страхът никога не затваря продажба. Не забравяйте, че вие ​​не просто питате за нещо; живеете до края на сделката и получаването на това, което е ваше, е необходимо, за да я затворите.

Ако не сте уверени в уменията си за публично говорене или представяне, проверете вашия местен Тостмайстори глава и започнете да практикувате тези умения.

5. Управление на времето, когато не искате

Не на последно място: управление на времето.

Това може да е най-важният урок, който споделят продажбите и предприемачеството. И нямам предвид само записване на задачи в календар; Имам предвид да се насилвате да правите нещата, които сте записали в календара си, независимо от начина, по който се чувствате в момента. И в културата на продажбите, и в културата на стартиране, независимо колко сте уморени, трябва да смилате тези обаждания за продажби или имейли през следващия час, ако искате да ядете.

Пропуснете достатъчно задачи и няма да ядете и през следващия месец. Като търговец ще загубите стойността си за компанията. Като предприемач ще загубите своите търговско дружество. Истинските победители са предприемачите, които преследват страстта си при всяка възможност. Техните уикенди и ваканции от ежедневна работа прекарват в изграждането на собствени компании, вместо в почивка.

Продажбите са изтощителна област и тези, които излизат на върха, го правят с богатство от умения, които се превръщат в успех почти навсякъде другаде. За предприемачи, които все още не са изпробвали своята сила в полето, тези пет умения за продажба са най-важните за развитие и култивиране.

Майк Монро е християнин, съпруг, баща, търговец и кандидат-атлет. През 2000 г. Майк се присъединява към Vector Marketing, където се научава да се отличава от тълпата и се развива като професионалист.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *