Искате ли да управлявате развъдник или бизнес за настаняване на домашни любимци?

Най-добрият приятел на човека може да бъде най-добрата ви бизнес възможност. От махане на опашка до небрежни целувки и дълги дни, изпълнени с възхищение на животните, отварянето или закупуването на развъдник може да бъде възнаграждаващо далеч отвъд потенциалните ви печалби.

Но преди да оставите вашия вътрешен любител на домашни любимци да ръководи вашето бизнес решение за покупка, не забравяйте да вземете предвид всичко, включително потенциалните разходи и предизвикателства, които съставляват услугите за домашни любимци и индустрията за настаняване, за да определите дали закупуването на развъдник е правилният избор на кариера.

За собственика на фирмата

Преди да навлезем в ключови съображения, важно е да оцените сами личните си способности.

Помислете не само за приспособяването към разнообразие от различни породи и личности, но и за стреса, уменията и проницателността, които са необходими, за да управлявате успешен малък бизнес.

Ако нямате много опит в работата с домашни любимци, помислете за доброволчество при вас местен SPCA или друга организация, фокусирана върху животни.

За да се подготвите по-добре, може също да помислите програми за сертификати за животни за да научите подходящите протоколи за безопасност и грижи и да спечелите някои идентификационни данни, които ще ви помогнат да спечелите бъдещи клиенти.

Трябва също така да започнете да установявате връзки с местни ресурси, като ветеринарни лекари за спешни услуги и търговци на дребно на стоки за домашни любимци, за да сте сигурни, че можете да изнесете необходимото оборудване, материали и услуги.

Използвайте икономичен бизнес план като инструмент, за да започнете

Всеки път, когато мислите да започнете или да придобиете бизнес, е добра идея да съберете a Лесен бизнес план за да ви помогне да обмислите всеки аспект от вашия бизнес, преди да инвестирате времето и ресурсите си.

Ето един пример за пълен бизнес план за развъдник, които ще искате да обмислите да съберете, ако планирате да кандидатствате за заем или външна инвестиция. Можете да напишете първоначалния си план за по-малко от час използвайки този безплатен шаблони ще имате по-добра представа какво ще е необходимо, за да започнете. Този контролен списък при стартиране може също така да ви помогне да се уверите, че нищо не пада през пукнатините, когато започнете да работите.

Има няколко области, които са особено важни за разглеждане от страна на бъдещите собственици на развъдници – ще ги разгледаме по-нататък.

Помислете за вашата местна демография: проучване на пазара

Преди да направите покупка, направете своя проучване на пазара. Помислете за фактори като средния доход на домакинството, конкуренция в индустрията (други услуги за настаняване на домашни любимци), бъдещи икономически прогнози, средна възраст, брой семейства в района (тъй като семействата са склонни да имат кучета) и др.

Ако купувате съществуващ бизнес, внимателно прегледайте книгите и се свържете с предишни клиенти, за да разберете как можете да подобрите съоръженията и в крайна сметка да подобрите качеството на услугите си, за да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си и да се погрижите за клиентите си.

Ако започвате съвсем нов бизнес, помислете за стартиране на MVP версия на вашата услуга, където предлагате ограничени услуги за настаняване на домашни любимци, без да инвестирате в цялата инфраструктура, от която се нуждаете, за да управлявате пълноценен бизнес с развъдници.

Ценообразуване на вашите услуги

Определете вашата ценова структура от вашата конкуренция и коригирайте въз основа на допълнителни услуги и удобства, които отличават вашето съоръжение и екип. Например, предлагайте стандартен престой срещу пансион с първокласни услуги, като подстригване, допълнително време за игра и обучение.

Помислете за добавяне на отстъпки за препоръки или чести посетители, за да стимулирате и възнаградите най-лоялните си клиенти. За допълнителни приходи помислете къде можете да правите допълнителни пари, като например продажба на играчки, лакомства и консумативи за домашни любимци или предлагане на месечни пакети, при които клиентите, които се нуждаят от чести грижи, могат да плащат фиксирана ставка (като абонамент) за престои на месец, шест месеца , или през цялата година.

Необходими професионални умения

Въпреки че не е необходимо да сте ветеринарен лекар, за да управлявате успешен бизнес с развъдници, имате нужда от уменията да управлявате гамата от породи, клиенти и служители, които идват с вашето ново съоръжение. Вероятно ще трябва да наемете мениджър на развъдник, прислужници на развъдник, рецепционист и в зависимост на вашия бизнес моделспециални услуги като грумър или треньор.

Повечето съоръжения предлагат 24-часов надзор на животните, така че се уверете, че сте в състояние да наемете за непрекъснато покритие. Търсете служители които са последователни, трудолюбиви, обичащи забавленията и си сътрудничат. Ако купувате съществуващ бизнес, проверете настоящите служители към вашите нови бизнес стандарти и не се страхувайте да създадете отново екип, който отговаря на вашите изисквания за качество, марка и бизнес.

Растете чрез рекламни усилия

За да спечелите клиенти, помислете за разходите за реклама в местни публикации, социални медии, реклами във вестници и списания, дигитален маркетинг и масови разпращачи.

Като собственик на бизнес ще трябва да сте креативни. Отбийте се в местни фирми, училища и обществени центрове, за да публикувате листовки и обмислете формирането на партньорства за препоръки с ключови играчи във вашия район, като вашата местна търговска камара или център за осиновяване на животни. Организирайте стартиращо събитие, текущо обучение, открита игра или информационни сесии, за да утвърдите бизнеса си като нещо повече от център за настаняване на домашни любимци за общността.

Стартиране и допълнителни разходи

Всичко от надграждане на съоръжения, застраховка, оборудване, режийни разходи и маркетингови разходи трябва да се счита за първоначални и повтарящи се инвестиции през целия живот на вашия бизнес. В началото на вашия бизнес не забравяйте да запазите спестяванията си за спешни случаи, като спукана тръба или неочаквано бедствие. Използвайте по-голямата част от ранните си печалби за реинвестиции, за да подобрите бизнеса си.

Прегледайте разходите си и паричен потоки поддържайте подробни записи на бизнес разходите и времето, разпределено за задачи, като срещи със счетоводители и планиране на служителите, за непрекъснато пренастройване на вашата бизнес стратегия за ефективност.

Лапи Дневни грижи предоставя преглед на високо ниво на разходите за стартиране на развъдника:

Има много неща, които трябва да се вземат предвид, когато става въпрос притежаващ развъдник съоръжение. Ако обмисляте добре управлението на бизнеса си и поддържате същото вълнение, което изпитвате, когато се прибирате у дома при вашия домашен любимец всеки ден, тогава ще сте на път да управлявате най-успешното съоръжение за настаняване на домашни любимци във вашия район.

За повече информация относно това какво е необходимо, за да започнете успешен бизнес с домашни любимци, вижте историята на Джоана за стартирането на Trots Dogs, бизнес за настаняване и разходка на кучета.

Брус е американски и международен бизнес мениджър на Dynamis Ltd., компанията майка на us.BusinessesforSale.com, един от най-големите онлайн глобални пазари за покупка и продажба на малки и средни предприятия. Той се фокусира върху подпомагането на малкия бизнес да успее и редовно пише за предприемачеството и управлението на малък бизнес.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *