Какво е обмен на криптовалута? Къде да инвестираме?

Въпроса “какво е обмен на криптовалута” се среща все по-често, тъй като терминът криптовалута става често срещана тема в инвестициите.

И най-простият отговор на това какво е обмен на криптовалута, е, че те са брокерите, които ви позволяват да търгувате с криптоактиви. Но има много повече информация, която ще споделим с вас тук в този текст.

И за да ви улесним да четете това съдържание, разделихме тази статия, както следва:

 1. Какво представляват криптовалутите
 2. Какво е обмен на криптовалута
 3. Как работят борсите за криптовалута
 4. Възможно ли е да инвестирате в криптовалути от традиционни брокери?
 5. Съвети за инвестиране в криптовалути

Какво представляват криптовалутите?

Криптовалутите са цифрови валути, чиято голяма разлика е децентрализацията и криптирането.

Основната технология зад тази децентрализация е блокчейнкойто функционира като книга, в която се регистрира и проверява информация в мрежата.

От използването на тази технология криптовалутите изключват необходимостта от посредници. По този начин те правят възможно всички записи да бъдат одитирани автоматично в самата мрежа.

Какво е обмен на криптовалута?

Борсите за криптовалути са брокери, които ви позволяват да търгувате с криптовалути като Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). Работи подобно на традиционните борсови брокери, но основната разлика е фокусът върху криптовалутите.

Exchange, което е английската дума за „замяна” или “обмен”, което е основната услуга, която тези фирми извършват.

Вие депозирате фиатна валута (често представяна като фиатна валута), като например истински, долар или друга валута според вашата страна и от борсата купувате криптовалути.

Това все още е сравнително нов пазар, въпреки че вече е завършил първото си десетилетие.

И като всеки нов пазар, неговото начало е съставено от пионерски усилия, несигурност и възможности.

Как работят борсите за криптовалута?

Борсите основно функционират като посредници между тези, които продават и тези, които купуват крипто активи. Те предлагат структура и сигурност, в допълнение към по-големите инвестиционни възможности.

Транзакциите с криптовалута могат да се извършват директно, без посредник, между купувач и продавач. Въпреки това, без обмен вие не е в състояние да гарантира, че продавачът ще ви достави продаденото, тъй като купувачът е този, който първи депозира парите. Освен това няма начин да разберете за законния произход на активите.

Борсите за криптовалута работят с различни видове услуги, от най-простите като преобразуване от вашите пари в доверителна валута за криптовалути (например конвертиране на Real в избраната криптовалута), до възможността за приложения на търговския пазар.

Някои от най-често срещаните услуги, които можете да намерите на борсите, са:

 • покупка и продажба на криптовалути,
 • съхранение,
 • инвестиции в нови блокчейн проекти,
 • оперират на пазара на опции.

За тези услуги, в допълнение към няколко други, които можете да намерите, борсите таксуват своите ставки.

Тъй като все още няма пряко регулиране на Бразилска централна банка и нито може Комисия по ценни книжа и борси (CVM)борсите все още нямат конкретни задължения или правила за работа на национална територия.

Въпреки това, един Нормативна инструкция RFB n.1.888създадена през 2019 г. от Федералните приходи, въвежда и регулира задължението за предоставяне на информация, свързана с операции с крипто активи, извършвани от бразилски клиенти.

>>> Прочетете също: Криптовалути: 5 мита и лъжи, разкрити от Xpeed

Възможно ли е да инвестирате в криптовалути от традиционни брокери?

да В момента е много по-лесно да инвестирате в криптовалути, особено ако вече сте свикнали с тях брокер традиционни пазарни ценности.

Днес в Бразилия можете да намерите няколко инвестиционни фондове в криптовалути то е ETF което ще ви даде възможност да инвестирате безопасно на този пазар.

В XP Investimentos и Rico, например, е възможно да се инвестира в ETF като:

 • BOVA11: Това е ETF, който проследява индекса Bovespa,
 • IVVB11: Този ETF копира S&P 500, основният индекс на Nasdaq, който е борсата, където се намират 500-те най-големи технологични компании в САЩ, наред с много други!

3 съвета за инвестиране в криптовалути

Както може би сте забелязали, това е пазар с много нови условия и технологии, които се различават от традиционните инвестиции на финансовия пазар. Така че нека ви представим няколко съвета, които могат да ви помогнат да започнете да инвестирате.

 1. Започнете да инвестирате чрез традиционни брокери
 2. Не инвестирайте всичко наведнъж
 3. изучавайте предмета

1. Започнете да инвестирате чрез традиционни брокерски компании

Най-простият начин да започнете да се излагате на този пазар по по-безопасен начин и без да имате нужда от по-специфични познания е чрез традиционните брокери, в т.ч. Богат и на XP инвестиции.

Както можете да видите тук, има няколко опции за фондове и ETF, които предлагат излагане на крипто пазара, без да се налага да изоставяте традиционното си посредничество.

Освен това имате инвестиция, направена от компании, регулирани от Централната банка и CVM. Намаляване, по някакъв начин, на някои от несигурностите, които липсата на специфично регулиране на криптовалутите може да доведе.

2. Не инвестирайте всичко наведнъж

Криптовалутите имат много променливи цени. Не е невъзможно да се случат промени в цените от 40% до 50% за кратък период от време.

През април тази 2021 г., BTC достигна своето исторически максимум в 64,8 хиляди щатски долара и няколко месеца по-късно, през юли, падна до малко под $30 000. Веднага след това, вече възстановявайки стойността си, удари a нов исторически връх сега през ноември. При малко удари над $67k.

Както можете да видите, това е пазар, който изисква известно внимание и една от най-добрите стратегии е такава купувайте малко по малко. по този начин вие намалява рисковете без да пропуска да се изложи на възможностите на този пазар.

3. Проучете темата

И ако се интересувате от криптовалути, знайте, че това е сериозна тема! Това е пазар, който внася много иновации в живота на хората, независимо дали в нови форми на плащане или как гледаме на изкуството с помощта на NFT.

Когато започнете, ще видите, че има още много да научите и да се възползвате от този пазар. Далеч отвъд просто „какво е обмен на криптовалута“.

Както казахме, добър вариант за тези, които искат да започнат да инвестират в криптовалути, е да ги използват за диверсификация на инвестиционното си портфолио.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *