какво е това и как да работите на пазара с променлив доход?

Intraday, какво е това, къде живее и с какво се храни? Шегата настрана, разбирането на значението на Intraday ще допринесе за вашето обучение относно инвестициите, по-специално приложенията с променлив доход.

Несъмнено на този пазар колкото повече научавате за инвестициите, толкова повече термини се появяват и толкова по-интересна става тази вселена. Познаването на концепциите ще ви направи по-сигурни и ще допринесе за вашата автономност като инвеститор.

Но в крайна сметка какво е Intraday и какво е част от тази вселена? Какви операции са свързани с тези условия? Продължете да четете и разберете!

Какво е в рамките на деня?

В рамките на деня е времето между отварянето и затварянето на търговската сесия на фондовата борса в същия ден. Най-известните операции в тази концепция са част от това, което познавате като Дневна търговия.

В дневните търговски операции са инициирани и приключени в една и съща търговска сесия. Те могат да продължат минути или дори няколко часа, но важното е да приключат преди края на търговската сесия.

Голямото предимство на операциите в рамките на деня е, че инвеститорът може да се възползва от летливост от активи, за да правите пари. В обобщение, волатилността е терминът, даден за колебанията в стойността на даден актив.

На практика имайте предвид, че активът, с който извършвате операцията в рамките на деня, е много акции. Вие купувате всяка акция на $16 с надеждата, че те ще се колебаят, така че да могат да бъдат продадени за повече, да речем $19 всяка, в рамките на няколко часа.

Как да печелите от в рамките на деня?

Вашата печалба като дневен търговец се постига именно от разликата в стойността на покупката и продажбата на акции.

Може би си мислите: „Но така работи и традиционното инвестиране в акции. Тогава каква е разликата от Intraday?”.

Разликата на операция в рамките на деня е именно възможността да се възползвате от нестабилността и да печелите пари в операция, която е продължила само няколко часа. Не говорим за дългосрочна инвестиция, а за много краткосрочна, която предлага незабавни печалби.

Говорейки така, изглежда, че няма риск при операция в рамките на деня, но не се заблуждавайте. Говорим за операция на променлив доходкоето е свързано с риск и изисква знания, така че резултатите да са наистина положителни.

Ето защо, ако започвате да правите този вид инвестиция, но искате да започнете пътя си като дневен търговец, препоръчваме ви да вземете курса Училище Xpeed, “Combo: Trader’s Journey, който ще ви научи на методологии, динамика на фондовия пазар, видове диаграми, модели на поведение на активите и много други. Без съмнение този курс ще ускори процеса на учене и ще ви направи по-уверени да започнете.

Ливъридж в рамките на деня: как да се възползвате от тази възможност?

Много важен термин за тези, които учат за дневна търговия, е ливъридж.

Той носи в себе си възможността за разширяване на своята доходносткато ви помага да се наслаждавате още повече на резултатите от операциите, в които вярвате, дори ако имате намален капитал във вашата брокерска сметка.

В края на краищата ливъриджът в дневната търговия е именно възможността инвеститорът да извършва операции с по-големи финансови суми, отколкото има, и по този начин да постигне по-висока възвръщаемост. Объркал си се? Ще обясним.

А ливъридж В рамките на деня ви позволява да търгувате активи със стойност, по-голяма от тази, която имате във вашата инвестиционна сметка брокер.

Това е като самото посредничество заеми пари за да извършите по-голяма операция, която може да ви донесе повече печалби, тъй като увеличавате прилаганата сума.

Например, когато имате повече акции в лот, който поскъпва на търговската площадка, вие правите повече пари. Но как да направите това, ако нямате всички пари, които искате да инвестирате? Вие работи с ливъридж.

Както казахме, когато работи с ливъридж, брокерът ви заема капитал, за да можете да увеличите приходите си. В края на операцията вие получавате само процента от печалбата на операцията, връщайки на брокерската компания сумата, която ви е позволила да оперирате с ливъридж, използван за закупуване на повече активи и постигане на по-голям финансов резултат.

Пример за ливъридж в рамките на деня

Искате ли пример? Помислете, че идентифицирате акция, която има много висок потенциал за поскъпване в търговската сесия. Имате R$500 и с тях можете да купите много с 50 акции, всяка за R$10. Представете си, че в края на търговската сесия успявате да ги продадете за R$13 всеки, печелейки R$3 на акция и R$150 общо (50 акции x R$3).

Въпреки това, ако сте имали R$1000 за инвестиране, бихте могли да купите два пъти повече акции и следователно да реализирате печалба от R$300. Но как да получите тези R$500 повече? Чрез ливъридж.

Тъй като операциите се извършват в хода на търговска сесия, в края на деня вие връщате заетата сума на брокерската компания и запазвате само печалбата.

За да може заемът да бъде отпуснат безопасно, посредничеството изисква обезпечителна сума, като например гаранционен марж.

Разбира се, този тип инвестиции крият рискове, така че могат да се използват някои стратегии за избягване на загуби в случай на неуспех на операцията. Сред тях, стоп загубакоето определя лимит на загубите и повишава вашата сигурност.

Също така е важно да имате предвид, че търговията в рамките на деня предлага средни печалби от 4% до 5%, така че не очаквайте много повече от това.

Това са общи съвети, но за да имате още повече сигурност при тези операции, съветът е да проучите и да се научите да идентифицирате възможностите и да избягвате рисковете.

За това няма нищо като учене от някой, който прави приложения като това от дълго време.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *