Какво трябва да правите, когато ви е скучно? Топ 10 идеи, които да опитате

Какво трябва да правите, когато ви е скучно? Може да се случи да преживеете моменти, дори дълги в живота си, в които нямате работа, не учите или тренирате и нямате истинско хоби, което да ви позволява да противодействате на скуката.

Скуката е състояние, което всеки изпитва в живота си. Спусъкът е липсата на неща за вършене. Понякога, дори ако имате задачи за вършене, когато нямате правилните стимули, все още може да се появи скука.

Предотвратяването на скуката да проникне през целия ден е от съществено значение, защото в противен случай могат да възникнат тревожност и депресия: синдром на отегчение.

Според психиатъра Антонело Кореале скуката: това е субективно преживяване на пълна или частична липса на автентичност в отношенията.

Следователно скуката е лично преживяване, което не е свързано с конкретно събитие. Някои може да се отегчат да вършат дадена дейност, други може да се чувстват щастливи, докато вършат същата задача.

Много хора започнаха да се питат настойчиво „какво мога да направя“ през последния период. Благодарение на пандемията от -19 всъщност всеки от нас се е оказал принуден да влезе вкъщи, отчаяно търсейки нови дейности, за да прекара времето си.

Независимо дали скуката е аспект, свързан с факта, че: вече не харесвате работата си или състояние, причинено от безработица, или се корени без конкретна причина, в тази статия предлагаме някои дейности, които да правите, за да не скучаете .

Какво да правите, когато ви е скучно

За да се преборим със скуката днес, можем: да прочетем книга, да организираме ролева игра у дома, да опитаме нова игра на PlayStation или дори: да започнем нов телевизионен сериал в Netflix, да се впуснем в приятно пазаруване в Amazon или, като много, които решиха да направят в карантина, се посветиха на готвенето.

Достатъчно е малко въображение и със или без помощта на технологични устройства има толкова много неща, които можете да правите, когато ви омръзне. Разбира се, ние имаме повече възможности от нашите предци, но те изглежда се борят със скуката по-добре от всеки един от нас.

Вземете онлайн курс

Винаги е добра идея да подобрите базата си от знания. Днес мрежата предлага множество възможности за обучение чрез следване на онлайн курсове, дори и безплатни. MOOC представляват идеално решение за млад човек и за хора от всяка възраст.

Поемането на онлайн курс от една страна побеждава скуката, от друга обогатява учебната програма. Благодарение на MOOC можете да мислите за изучаване на нов език, език за програмиране, най-новите маркетингови техники или нещо, което стимулира любопитството ви.

Градинарство

Всичко, от което се нуждаете, е малко зелено пространство и да се посветите на градинарство или грижа за малка зеленчукова градина. След кратко време ще разберете от колко внимание се нуждаят растенията и ви уверяваме, че при това скуката ще бъде далечен спомен.

Грижата за малка зеленчукова градина има много предимства. Ще видите вашите собствени култивирани продукти да растат (фасул, домати, картофи или каквото и да е най-подходящо за почвата и климата), ще имате налични здрави и нулеви километри продукти и преди всичко изглежда, че да се посветите на собствената си градина е една от тайните на щастието и дълголетието. В тази връзка ви препращаме към статията за Икигай.

Подобрете автобиографията си

Ако не знаете какво да правите, когато ви е скучно, вероятно сте в преход. Ако търсите нова работа, изпратили сте автобиографията си на много компании, но изглежда никой не се интересува от вашия профил, дошло е време да актуализирате и направите автобиографията си по-привлекателна.
Отделянето на време за вашето CV увеличава шансовете ви за намиране на работа и ще ви държи заети за няколко дни.

Доброволчество

Доброволчеството е една от онези дейности, които могат да се предприемат на всяка възраст. Можете да помислите да помогнете на хора в нужда и жители на вашия град. Или можете да помислите за предприемане на доброволчески опит в чужбина.

Винаги има голямо търсене на доброволци в Италия и по света. Доброволческият опит е чудесен начин за израстване и обогатяване на опита.

Търся работа

Мрежата предлага многобройни възможности, които ви позволяват да си намерите работа, дори от вкъщи, за да се борите със скуката и да печелите.

Бихте могли да помислите за типични дейности като: гледане на деца или кучета, или да се регистрирате за онлайн платформа като Fiverr.

Иначе ви съветваме да прочетете: как да закръглите заплатата си, тук ще намерите много полезни идеи и съвети. Предприемайки една от различните препоръчани дейности, вече няма да се окажете в състояние да се запитате: какво мога да направя, за да не скучая?

Спортувам

Както беше подчертано, скуката е лично състояние. Няма магическа рецепта за противодействие. Вярно е обаче, че тези, които се чувстват добре със себе си, едва ли изпитват скука през деня.

Както обичаха да повтарят латинците: Mens sana in corpore sano.

Спортната практика помага да поддържаме тялото здраво. Можете да помислите да се запишете на курс в басейна или във фитнеса, но също така дългите разходки или каране на велосипед и контактът с природата ви позволяват да се преборите със скуката и да подобрите фитнеса си.

Свържете се със стар приятел

Колко пъти, поради липса на време или смелост, се отказваме да чуем старите си приятели. Моментът на скука може да бъде подходящата възможност за възстановяване на цяла поредица от връзки.

Човекът е социално животно, както пише Аристотел, затова абсолютно не се препоръчва скуката да тласка към изолация.

Да се ​​заобиколите с хора, да обмените мнения и защо не, да се смеете заедно, са важни моменти в човешкия живот.

Подредете пространствата

Всеки има прашна изба или гараж, пълен с безполезни предмети, изоставени с времето.
Ако се чудите „Какво мога да правя днес?“ Може би е време да подредите стария си гараж, таван или изба.

По време на тази операция предмети от миналото ще се появят отново, може да намерите предмети с определена стойност за препродаване и ще имате налично ново пространство. След като подредите всичко отново ще се почувствате по-добре и пълноценни.

Определете целите си

Наличието на ясни и определени цели предпазва от възникване на скуката. Наличието на винаги актуализиран списък със задачи е чудесен начин да избегнете ставането сутрин, без да знаете как точно да прекарате деня.

Определянето на целите е основен аспект в живота на работника, защото улеснява процесите на професионално израстване, но също така е важно за организирането на дните като цяло.

Погрижете се за домашен любимец

И накрая, грижата за котка или куче ще запълни празните части от деня ви.

Домашният любимец изисква много внимание и винаги е готов да бъде близо до вас и да ви прави компания. Домашните любимци изпълват дните, правят ви щастливи и ви уверяваме, че са отлично средство срещу скуката.

защо скучаеш

В тази статия сме докладвали за поредица от идеи и предложения, за да предотвратите скуката да проникне в дните ви.
Както се подчертава в проучването: „Изследването на житейската скука“ скуката възниква, когато хората смятат, че не са успели да постигнат житейските си планове.

Следователно скуката също води до връщане на гняв и разочарование от себе си и понякога включва и невинните хора наоколо.

Според извадката от анализирани индивиди, участниците, които казват, че са отегчени, с течение на времето са претърпели истински кризи на идентичността, поради чувство на празнота и апатия.

В заключение, кратките моменти на скука могат да помогнат за размисъл, пренареждане на идеи и са абсолютно нормални за всеки индивид.

Това, което трябва да се избягва, е скуката да се превърне в постоянно присъстващо състояние в ежедневието. Именно при последния сценарий може да възникне депресия.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *