Как бизнесът изгражда взаимоотношения в своята общност

За много малки фирми – включително местни ресторанти – връзката, която изграждат с общността си, има дълбоко въздействие върху крайния резултат. Дори франчайзополучателите могат да бъдат активни участници в своя квартал и да се възползват от предимствата на изграждането на общността.

Изграждането и поддържането на връзки с хората във вашата общност е важно, дори и те никога да не станат ваши клиенти, тъй като срещата с нови хора и работата в мрежа могат да направят много за вашия малък бизнес. Ако хората във вашата общност се срещнат и се свържат лично с вас, те вероятно ще искат да използват вашия бизнес, когато имат нужда от услуга или продукт, които предоставяте.

Включване в общността

Ако все още не сте член на местната търговска камара, спрете да четете сега и се присъединете. И не просто плащайте приложимите такси. Ходете на срещи; участвам. Търговската камара може да ви свърже с местни училища, градско ръководство, други собственици на бизнес, лидери на общността и членове на общността. Като слушате другите, можете да започнете да разбирате какво кара вашата общност да работи и каква е общата цел. Оттам нататък можете да съобразите фокуса си с приоритетите на клиентите си и да започнете с изграждане на взаимоотношения и ангажиране на общността.

Трябва също така да прекарвате време в трапезарията на вашия ресторант или да имате представителен GM, който може да установи връзка с гостите. Изграждането на индивидуални положителни взаимоотношения с посетителите на вашия ресторант ви помага да разберете какво е най-важно за тях и те дори могат да предложат някои страхотни идеи.

Създавайте промоции, управлявани от общността

Целият град събира ли се за гимназиални футболни мачове в петък вечер? Предложете специално преди мачовете или отстъпка за посетители, облечени в училищно облекло. Болно ли е местно дете от рак? Предложете да бъдете домакин на благотворително събитие, дарявайки част от постъпленията за определена вечер на семейството. Свържете се с вашите колеги, за да видите какво се случва в общността и какво можете да им предложите като човешки същества, не само в промоционален смисъл.

Тези промени са прости, но често се отплащат много и спомагат за изграждането на доверие и силни взаимоотношения в общността. Този тип промоции, управлявани от общността, могат да бъдат включени в първоначалния бизнес план или да бъдат въведени по-късно от вече установен ресторант.

В някои случаи по-общите промоции ще работят добре, стига да разбирате общността си достатъчно добре, за да знаете какво ценят. Някои ресторанти предлагат отстъпки в специални дни или текущи отстъпки, включително:

 • Ветераните ядат безплатно в Деня на ветераните или Деня на паметта
 • Специални предложения за Деня на майката и Деня на бащата
 • Вземете безплатен десерт на рождения си ден
 • Донесете билет от местно събитие и получете отстъпка
 • Вземете отстъпка с бюлетин от близката църква
 • Участвайте в местна книга с купони или карта за отстъпка, която е в полза на училища или спортен отбор

Започнете да връщате

Отвръщането на общността, често наричано „социална отговорност“, играе по-важна роля в бизнеса днес от всякога. Всъщност проучванията показват, че той играе ключова роля в привличането на клиенти и превръщането им в редовни. Проучване от май 2013 г., направено от Cone Communications и Echo Research, показа, че между 85 и 90 процента от купувачите вземат предвид участието на компанията в общността, когато сравняват продукти. Що се отнася до храненето с вас или в закусвалнята надолу по улицата, тези 85 процента могат да направят огромна разлика.

Въпреки че това може да включва правене на дарения за местни организации с нестопанска цел, има и начини да се включите и да допринесете за благосъстоянието на общността, ако нямате бюджет, за да допринесете за всички местни кампании за набиране на средства. Обмисли:

 • Събиране на консерви за местния приют за храна или празнична храна
 • Предлагане на възможност на клиентите да дарят на местна организация с нестопанска цел
 • Популяризирайте местни събития с нестопанска цел с табели в ресторанта
 • Споделяйте публикации за събития в общността в социалните медии
 • Окачете табло за обяви за местни организации, за да публикувате информация за предстоящите си събития
 • Организирайте вечер за набиране на средства, където процент от приходите отиват за местно училище
 • Спонсорирайте местен отбор от Малката лига
 • Спонсорирайте училищно събитие или предложете да осигурите храна на събитието

Излезте в общността

Не се колебайте да участвате в събития, които са от полза за местните училища, църкви и квартални нестопански организации. Дарете време и продукт, когато е възможно, за да помогнете на хората около вас. Това не само ще даде шанс на хората да опитат вашата храна, но също така ще изгради разпознаваемост на името и ще увеличи лоялността на клиентите. Ако имате маркови артикули, предложете няколко рисунки за тениска, шапка или друг артикул през деня.

Когато е възможно, винаги е добра идея да изпратите няколко от най-добрите си сървъри на тези събития или да присъствате сами. Хората обичат добрата храна, но се свързват с приятелско лице и добра дума. Когато можете да им докажете, че вашият ресторант предлага и двете, това е печеливша ситуация.

Създаването на връзка с тези, които живеят и работят във вашата общност, често носи много по-голяма възвръщаемост на инвестициите, отколкото билборд, радио спот или друга традиционна реклама. В допълнение към повишаване на осведомеността за марката за клиентите, наличието на добре известно име в общността също улеснява набирането на нови служители.

Най-добрата част е, че изграждането на връзка с вашата общност е лесно. Като се свържете с търговската камара, местни бизнес лидери и други обществени организации, ще откриете, че възможностите за достигане до все повече и повече потенциални клиенти изглежда се появяват магически. По какви творчески начини се свързвате с местната общност? Информирай ни @joinhomebase.

setTimeout(функция () {
!функция (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) връщане;
n = f.fbq = функция () {
n.callMethod?
n.callMethod.apply(n, аргументи) : n.queue.push(аргументи)
};
if (!f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n;
n.loaded = !0;
n.version = ‘2.0’;
n.queue = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(прозорец, документ, ‘скрипт’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘289044868114522’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *