Как да върнете бизнеса и екипа си на правилния път

Стартирането и управлението на собствен бизнес е невероятно приключение. Чувството за постижение, което съпътства изграждането на печелившо предприятие от нулата, е несравнимо.

Но за всеки предприемач идва момент, в който просто се отклонявате. Енергията ви може да намалее или да станете твърде фокусирани в една област, обикновено в ущърб на много други, включително вашите служители.

Ето как да се фокусирате отново, да се върнете в канала и да изживеете мечтата си отново.

Реалността на предприемачеството

В някакъв момент от живота на почти всеки човек мечтите за собственост на бизнес се налагат. Поради множество причини тези мечти може никога да не се сбъднат за мнозина. За други тези корени се захващат и абсолютно нищо няма да ги разклати.

Аз попадам точно в последната група, щастливец, че съм усъвършенствал своя опит и умения в процъфтяващ бизнес. Със сигурност не е бил лесен път или успех за една нощ. Имаше завършени слоеве след слоеве работа, за да стигна до този момент, и дори сега винаги има още 100 слоя, които крадешком се прокрадват към мен.

Въпреки всички тези препятствия обаче, аз, като повечето предприемачи, щастливо понесох този стрес. Просто го смятах за част от предприемачеството.

Наскоро преминахме през друга фаза на бум на растеж в Restaurant HR Group. Бях зает да се срещам с нови клиенти и да осигурявам постоянна поддръжка за нашите съществуващи. И само допреди няколко седмици си мислех, че всичко е наред.

В действителност стресът ми беше започнал да се процежда надолу, прониквайки в фирмена култура, която работихме толкова усилено, за да развием и поддържаме. В моята заетост с разрастването на компанията, неволно бях пренебрегнал екипа си.

Разбира се, успяхме да се съберем за няколко вечери и набиране на средства. Но това не беше достатъчно. Моят екип се нуждаеше от по-конкретна подкрепа и моята работа беше да гарантирам, че ще я има. Няколко забавни, извънкласни дейности просто не бяха подходящи.

Дърпайки го заедно

Докато екипът беше развълнуван от нашите усилия за разширяване и бъдещата траектория на компанията, нещо им липсваше. След личните срещи с всеки служител очите ми се отвориха завинаги. Оказа се, че екипът ми беше изтощен, объркан, стресиран и недостатъчно обучен.

През времето, когато се фокусирах върху растежа на компанията, прекарвах все по-малко време, за да се уверя, че разполагаме с правилната основа, за да се справим с този растеж – неща като системи, процеси и актуално обучение.

Удивително е колко бързо „изживяването на мечтата“ може да се превърне в кошмар. Когато сте твърде силно фокусирани върху една област, всичко (и имам предвид всичко) може бързо да отиде на юг. Вашият екип може да се откачи в резултат на това напълно губят чувството си за посока и цел. И не си мислете, че клиентите също не са засегнати. Те изпитват стрес и дезорганизация, което може да ги подтикне да търсят по-зелени пасища. Говорете за начин да отмените всичките си усилия за растеж.

Както гласи прословутата поговорка на д-р Фил, „Не можете да промените това, което не признавате.“ Сега имах знанието и бързата и значителна промяна беше неизбежна.

Внедряване на промяна

Въпреки че последното изречение звучеше малко зловещо, промените, които внедрих, бяха само положителни. Никой не е порицан или уволнен. Не се справяме така с нещата тук и в края на краищата вината така или иначе наистина беше моя.

Ето кратка моментна снимка на това как успяхме да върнем бизнеса и екипа обратно в релси и да работят в унисон:

  • Ежеседмични лични проверки — Тъй като графиците ни станаха по-тесни, обичайната ни седмична среща на екипа имаше тенденция да отпада. Вместо това разчитахме в голяма степен на удобството на имейла и текстовите съобщения. Но личната среща предлага много повече — шанс за всички нас да се разтоварим, да поговорим за проблеми и наистина да почувстваме синергията, която идва от работата за постигане на обща цел.

  • Предефинирайте целите — Когато натоварването ни се увеличи, крайните крайни цели станаха по-трудни за идентифициране. Увлечени в заетостта и фокусирани върху предстоящите крайни срокове, зрението ни се замъгли. Това беше чудесна възможност да предефинираме нашите цели, както краткосрочни, така и дългосрочни.

  • Рационализирайте системи и процеси — Ние сме експерти в въвеждане на системи и процеси за нашите клиенти. Но по този начин загубихме сцепление с нашите собствени. Открихме, че можем да рационализираме или дори да премахнем определени системи, които разполагаме. Заедно разгледахме внимателно какво правят всички и открихме, че някои от нашите системи не носят толкова голяма стойност, колкото първоначално си мислехме.

Гледам напред

Ако съм го казвал веднъж, казвал съм го хиляди пъти — притежаването и развитието на бизнес е ТРУДНО! Не бих го заменил за нищо на света, но човече, човече, със сигурност идва със собствен набор от уникални предизвикателства по пътя.

Изводът тук обаче е, че когато започнете да усещате, че бизнесът и екипът ви вървят настрана, предприемайте действия незабавно. Говорете с всички, обединете идеи, разработете план и обещайте да се върнете на правилния път… възможно най-скоро.

Следвайте Restaurant HR Group в LinkedIn и никога не пропускайте публикация. Или ни посетете тук.

Вашият бизнес или екип излязоха ли от коловоза? Как събрахте всички заедно? Моля, кажете ми в коментарите по-долу!

setTimeout(функция () {
!функция (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) връщане;
n = f.fbq = функция () {
n.callMethod?
n.callMethod.apply(n, аргументи) : n.queue.push(аргументи)
};
if (!f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n;
n.loaded = !0;
n.version = ‘2.0’;
n.queue = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(прозорец, документ, ‘скрипт’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘289044868114522’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *