Как да зададете цели и лимити за загуба в мини-договори

Много търговци, когато започнат на пазара с променлив доход, вярват, че ще бъдат възнаградени за времето, което прекарват пред мониторите, извършвайки възможно най-много операции, но забравят да мислят: Как да си поставим цели и лимити на загубите?

Това е така, защото те вярват, че е необходимо да се постигне желаното 10 000 работни часа наистина да станат страхотни в това, което правят.

Тази теория скоро се разпада, когато търговецът осъзнае, че дори и при пълен фокус върху търговията, пак ще има губещи и печеливши дни.

В крайна сметка пазарът възнаграждава тези, които имат търпението да извършват добри операции, които ще бъдат извършени само ако са изпълнени условията, определени в самата система за търговия.

В този момент е необходимо да се изработи стратегия, която следователно ще донесе повече дисциплина и воля избягвайте големи загуби на пазараопределяне на дневни и месечни цели, в допълнение към допустимите лимити на загуба.

В тази статия Bea Aguillar от канала Papo de Bolsa ви учи как да задавате цели и лимити на загубите, когато оперирате с мини-договори. Продължавайте да следите и приятно четене! 😉

За тези, които управляват мини-договори в долари и индекси, е от съществено значение да разберат как работи точкуването на всеки от тези активи, за да адаптират операциите с възприетата система за търговия и по този начин да се научат как да определят цели и лимити на загубите при работа мини договори, така според стратегията.

Мислейки за това, вижте няколко съвета за улесняване на този процес: 👇

#01 – Съсредоточете се върху ученето

Най-важното на този етап, особено за тези, които започват с бъдещи мини-договори, наистина е съсредоточете се върху ученето и разберете, че може би в началото, колкото и да си поставите цел да разберете къде искате да стигнете, целта няма да са парите, а ученето.

Имайки това предвид, важно е да разберете това за да станете търговец, както и във всяка друга професия, е необходимо да се търсят знания и инвестирайте в обучение.

#02 – Задайте дневен лимит на загуба

Мисията на търговеца е направи вашето преживяване възможно най-евтино, определяне на дневни лимити за загуби, така че стойността, заделена за тази модалност, да не се губи в един ден на липса на контрол.

Все още на този етап, нека приемем, че целта на търговеца е да печели R$100 на ден, но за да има дълъг живот на пазара, идеалът би бил той да работи с управление на риска от поне 2 до 1.

Тоест приемете победата два пъти повече от загубата.

Все още обмисляйки бъдещи мини-договори, важно е в тази фаза на обучение, възможно най-малко договори.

Също така е важно да се подчертае, че може би търговецът може да прекара дни, без да успее да постигне тази цел, но важното е, че той рискува малко, за да научи много. 👍

Коригирайте целите и лимитите на загубите

С течение на месеците търговецът осъзнава, че е успял да има няколко положителни месеца. Това може да е моментът да коригирате целите и лимитите на загубите, но все пак Съотношение 2 към 1.

Запазете аргументацията, че ако има увеличение на броя на мини-договорите, които трябва да се изпълняват, психологическият фактор може да повлияе на операциите.

Този процес на коригиране и увеличаване на целите и лимитите на загубите ще бъде постепенен, тъй като търговецът се развива в своите операции и придобива последователност, постигайки повече печеливши дни, отколкото губещи дни в месеца, пожънавайки страхотни резултати след няколко седмици.

На този етап е възможно да се направят още някои корекции, тъй като поради последователността е възможно да се работи с различно управление на риска, може би с съотношение 1 към 1, разбирайки, че ще има още печеливши дни.

Ограничете броя на ежедневните спирания

Друга възможност е ограничете броя на спиранията подред който приема да се вземе за един ден.

Например, ако търговецът оперира с мини доларов фючърсен договор и в рамките на един ден в крайна сметка направи 3 последователни стопа, това може да е знак, че може би той не трябва да продължава да работи, тъй като показанието може да не работи за даден пазар.

Същото важи и за целите. Като цяло търговецът знае къде иска да отиде, но в ден, когато смята, че пазарът е лесен и показанията са в съответствие, нищо не му пречи да продължи да търгува, стига да има гранични правила, за да не компрометира вече постигнатата цел.

Да предположим, че целта ви е R$ 1000 и е лесно постигната, ако решите да продължите, идеалът е да спрете да търгувате, когато върнете 20% от вече постигнатата цел. Същото важи и за следващите операции, в случай че спрете.

В този момент е изключително важно да затворите операциите, тъй като най-големите загуби обикновено се случват в дните, когато търговията е започнала с добра последователност от печалби и тъй като не знаете кога да спрете, печалбата се връща към загуба.

Колкото и дефинирането на цели и ограничения на загубите да може да бъде нещо множествено, в което всеки търговец ще дефинира според собствените си условия, цели и нужди, заслужава да се отбележи важността на дефинирането на тези стойности, т.к. всичко това е част от стратегията за управление на риска и е от съществено значение, за да покаже посоката на търговеца.

По този начин той знае къде иска да стигне и е наясно, че постоянно ще бъде във фаза на обучение, където трябва да има смирението да види собствените си грешки и да може да ги подобри с течение на времето.

Платформа нула

Clear знае, че намирането на идеалната платформа, която отговаря на вашия модел, е огромна разлика, нали? За да улесни нещата, Clear има кампанията Platform Zero.

Изпълнете 1 мини-договор с активен RLP на 5 дни от месеца и имате безплатен достъп до основните платформи на пазара.

Някои от платформите, които се прилагат са:

В допълнение към много други.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *