Как да защитите уебсайта на вашия стартъп от зловреден софтуер и кибератаки

Честито! Сега, когато ти официално има сайткоето започна като a семето на една идея се превърна в пълноправен бизнес – и възможностите са безкрайни.

Създаването на уебсайт на вашия бизнес е важна стъпка, независимо дали планирате да продавате онлайн или просто насочете потенциални клиенти към вашето физическо местоположение. Това е платформа – такава, която е изцяло под ваш собствен контрол – за помагайки на клиентите да открият както обещанието на вашата марка и какво предлагате.

Фондацията за електронна търговия съобщава това 88 процента от потребителите проучете продукти онлайн, преди да направите покупка. Наличието на уебсайт означава, че вашият продукт или услуга е пред повече очи, което води до повече потенциални продажби.

Ако сте като повечето собственици на малък бизнес, вероятно сте разчитали на система за управление на съдържанието с отворен код (CMS) като WordPress, за да създадете своя уебсайт.

Ако имате малък или никакъв опит като разработчик, започването по този начин е привлекателно поради тяхната относителна лекота на използване и способността да създавате красиви и функционални сайтове, които могат лесно да се актуализират. Освен това създаването на собствен сайт е лесен начин да стартирате бизнеса си – особено когато нямате бюджет да наемете разработчик, който да създаде напълно персонализиран сайт.

Въпреки това има a няколко опасения, свързани със сигурността всички стартиращи фирми и малки фирми трябва да знаят кога използват CMS за изграждане на своите уебсайтове.

Какво излага на риск един CMS уебсайт?

Тъй като CMS е с отворен код, е трудно да управлявате ефективно кода, който сте използвали за изграждане на вашия сайт. Всъщност вие разчитате на функции като плъгини и теми; те трябва да се актуализират редовно или рискувате уязвимости в сигурността.

Ако са уязвими, можете да се обзаложите, че нападателите ще намерят начини да използват тези уязвимости. Повече от 27 процента от интернет е такъв захранван от WordPress. Това е най-популярната CMS, но това също означава, че е най-популярната цел за хакери.

Добавките позволяват персонализирането и лекотата на използване, с които WordPress е известен, но те също могат да бъдат рискови. Според проучване, проведено от моята компания, сайтовете с 20 или повече добавки са 3,6 пъти по-склонни да бъдат компрометирани, а административните табла за управление на CMS с отворен код като WordPress са лесно достъпни за нападателите, ако собствениците на сайтове ги оставят отворени и некриптирани.

Какво е атака на злонамерен софтуер?

Атаките със злонамерен софтуер могат да навредят както на вашата рентабилност, така и на вашата репутация – особено ако сайтът ви е изведен офлайн или премахнат от резултатите от търсенето. Може да е трудно да не забравяте за невидима заплаха, но установихме, че уебсайтовете са обект на средно 63 атаки на ден.

Много собственици на малък бизнес погрешно приемат, че са безопасни поради техния размер. За съжаление никога не сте твърде малки, за да бъдете хакнати, а половината от 28-те милиона малки предприятия в Съединените щати са били жертви на нарушение на данните. Необходима е само една успешна атака, за да компрометирате вашия сайт, а пътят към възстановяването е още по-труден при ограничен бюджет.

Как да подобрите сигурността на уебсайта за вашето стартиране в 5 лесни стъпки

Когато моята компания анкетира собственици на уебсайтове, открихме това почти половина останаха с впечатлението, че техните хостинг доставчици включват мерки за сигурност. В действителност, защитата на вашия уебсайт е ваша отговорност. За щастие, предприемането на основни стъпки за защита на вашия сайт не трябва да нарушава бюджета. Започнете със съветите по-долу, за да защитите уебсайта си от зловреден софтуер.

1. Обмислете кои добавки използвате

Вие ли наистина ли имате нужда от тази добавка, която отчита броя на посетителите на вашия сайт? Може би – или може би не. Придържайте се към добавките, от които наистина се нуждаете, за да изградите уебсайта си, и похарчете един или два първокласни, ако са жизненоважни за вашия сайт. Приставките не са лоши по своята същност или за избягване, просто не прекалявайте. Колкото повече използвате, толкова повече трябва да актуализирате.

Някои собственици на уебсайтове прибягват до пиратство на WordPress, изтегляне нелегални версии на премиум плъгини, но това не е добра идея. Разпространителите на тези откраднати плъгини не правят парите си, като раздават стойност безплатно; те го правят, като разпространяват зловреден софтуер, от който може да бъде трудно да се отървете.

2. Поддържайте актуализирани вашата CMS, добавки и теми

Поддържането на вашата CMS актуализирана е една от най-основните защитни мерки, които можете да предприемете, за да подобрите сигурността на уебсайта. Нашето проучване установи, че по-голямата част от заразените със злонамерен софтуер WordPress сайтове не са изпълнявали най-новите корекции за сигурност, когато е възникнал пробивът в сигурността.

И дори с актуализирана CMS, разчитайте само на добавки, които се поддържат правилно, и избягвайте 44 процента които не са актуализирани повече от година.

3. Уверете се, че формулярите за изпращане включват CAPTCHA

CAPTCHA не само може да ви спаси от преминаване през стотици изпращания на спам, но също така може да блокира ботове, търсещи уязвимости или входни точки във вашия сайт. Необходим е само незащитен формуляр за контакт, за да може бот да инжектира код, който позволява на хакерите да получат достъп до информацията за клиентите ви или дори да отвлекат изцяло уебсайта ви.

Най-добрата част: Не се нуждаете от пълен ИТ екип, за да добавите CAPTCHA. За CMS като WordPress, това е толкова лесно, колкото изтеглянето и инсталирането на приставка.

4. Използвайте скенер за злонамерен софтуер на уебсайтове

Скенерите за злонамерен софтуер на уебсайтове ви помагат да намерите и поправите злонамерен софтуер и да коригирате уязвимости.

Най-добрите са автоматизирани, което им позволява редовно да изпълняват функциите си без необходимост от човешка намеса. Те ще защитят уебсайта ви от злонамерен софтуер, като сканират за заплахи и ги премахнат, като гарантират, че посетителите ви няма да бъдат прекъсвани от сайт, който се срива, ниски скорости или тревожно съобщение от Google, обясняващо, че сайтът е заразен и в черен списък.

5. Инсталирайте SSL сертификат

Можете да разпознаете сайтове със SSL сертификат, защото URL адресът има лого за заключване, последвано от „https“. Тези сертификати сами по себе си не осигуряват защита на уебсайта, но криптират информацията, която се изпраща от уебсайта към сървъра.

Да приемем например, че един от вашите клиенти въвежда номер на кредитна карта и подава своята поръчка. Ако киберпрестъпник прихване тази информация за плащане по време на обработка, тя ще бъде неразгадаема благодарение на SSL криптирането. Ако приемате плащане на уебсайта си, SSL сертификатът е абсолютно задължителен.

Сигурността на уеб сайта на малкия бизнес не трябва да бъде закъсняла мисъл. Атаките със зловреден софтуер са евтини за провеждане и киберпрестъпниците често преследват лесни мишени. Вашият бизнес може да е малък, но не правете грешката да приемете, че това го изключва от кибератаки. Защитете уебсайта си от зловреден софтуер и защитете репутацията на бизнеса си, като следвате горните стъпки, за да изградите силна защита.

Monique Becenti е специалист по маркетинг на продукти и канали в SiteLock, базиран в облак доставчик на сигурност на уебсайтове, който в момента защитава повече от 12 милиона уебсайта в световен мащаб. Monique е страстна за подобряването на клиентското изживяване за всички. Комбинацията на SiteLock от посветени изследователски и развойни усилия, агресивни продуктови пътни карти и достъп до масивен глобален набор от данни правят компанията водещ новатор в уеб сигурността.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *