Как да идентифицирате записи на лента + съвети как да използвате

Чували ли сте някога за четене на касета? Знаете ли, че да научите как да идентифицирате записи за четене на лента може да бъде полезно за вашите инвестиции?

Е, това е техника за анализ, която се използва широко от инвеститорите на фондовия пазар и може да бъде от голяма помощ при изготвянето на планове за търговия.

Но за да бъде ефективен, е необходимо да имате някои важни знания, особено да не се изгубите в средата на толкова много информация.

Искате ли да научите повече? Тогава вижте тази статия, която сме подготвили за вас, в която обясняваме какво е това, как се работи с четене на лента и какви са предимствата и недостатъците на техниката!

В това съдържание ще видите:

Какво е четене на лента?

Tape reading е в буквален превод четене на лента на английски. Но какво е това? Е, за да отговорим на този въпрос, трябва да се върнем малко назад във времето, до дните, когато борсовата търговия се извършваше по телефона.

Тогава поръчките не се появяваха на екраните на компютрите. Те бяха записани на хартиена лента и имаше професионалисти, които ги прочетоха, за да анализират потока и по този начин да се опитат да предскажат бъдещите тенденции на пазара.

В момента тази техника също се нарича анализ на потока от поръчкии използваната технология се е променила, но методът е много подобен.

Идеята продължава да бъде да наблюдаваме и изучаваме какво се случва на борсовия паркинг. Тоест, какво се продава, купува, каква цена се покачва или пада.

Да, намерението на този процес е да разбере какво правят повечето хора, тъй като това може да покаже какво може да се случи на пазара и да състави стратегии за следване на този поток.

Как да идентифицирате записи при четене на лента?

Доста лесно е да идентифицирате записи при четене на лента, но ще ви трябват някои инструменти. Но бъдете сигурни, всички те са лесно достъпни от вашия компютър. Всичко, от което се нуждаете, е стабилна интернет връзка и добър брокер.

Сега обясняваме най-практичната част. Възможно е да се направи четене на лента с три големи групи информация, налична за фондовия пазар и която се актуализира в реално време. те ли са:

  • Поръчай книга, който показва всички намерения на участниците в търговска сесия. А именно какво мислят да правят;
  • бизнес историякойто показва всичко, което в момента се затваря;
  • времена и търговиякойто предоставя повече данни за транзакциите, извършени от участниците, като стойности на покупка и продажба и дори кои брокерски къщи са участвали в бизнеса, в допълнение към показването на най-активните и информирането кой е инициирал бизнеса.

Във всички случаи се показват времето, стойността и размерът на търгуваната партида. Просто потърсете акциите, които искате да проследите, например.

Можете да използвате само един или колкото желаете едновременно, като ги отваряте в различни раздели на вашия компютър, което осигурява по-пълен изглед.

Да, ще трябва да обърнете голямо внимание, за да следите всички записи. Това е така, защото преговорите се водят през цялото време. Скоро те обикновено минават много бързо, но човек свиква с това, когато започне да „хваща цаката“.

„Добре, но как да видя всичко това?“, добре, можете да имате достъп до цялата тази информация чрез вашия домашен брокер. Това е системата, която позволява достъп до фондовата борса чрез брокерска фирма.

Как да направите четене на лента във вашите операции?

След като видяхте какво представлява и как да идентифицирате записи при четене на лента, проявихте ли интерес към прилагането на техниките в бъдещите си операции? Така че знайте, че трябва да следите за някои важни точки.

Първото е да имате добър достъп до интернет, както беше споменато по-горе, и добър компютър. Информацията, именно защото достига до инвеститора в реално време, се появява с голяма скорост. Следователно е необходимо да има средства за тяхното придружаване.

Имайки това, следете какво се случва. Например, много хора се интересуват от закупуване на определена акция и стойностите на офертите се увеличават за тях. Това може да показва възходяща тенденция в цените.

Ако много хора искат да продават и приемат оферти лесно, това може да е знак за провал. Разбра ли?

Съвет за улесняване на идентифицирането и четенето на тези данни е да филтрирате това, което се показва.

Тази практика не изисква никакво жонглиране, тъй като е възможно да се филтрира по размер и дори по цена на лота. Скоро можете да проверите, за да видите само неща, които са в рамките на вашата финансова подкрепа.

Предимства и недостатъци на четенето на лента

Научихте какво е четене на лента и как да работите с него, но има ли предимства и недостатъци на тази техника? Отговорът е да, и за двете.

Основното предимство на използването на четене на лента е, че предоставя ценна информация за развитието на пазара.

Както споменахме, това може да се използва, за да се опитате да предвидите тенденциите и следователно да създадете стратегии, които са по-фокусирани върху желаните резултати. Поради тази причина се счита за ефективна техника.

Една точка, за която също трябва да говорим, е, че четенето на касети е нещо, което изисква отдаденост и постоянно изучаване. Това, за да можете да идентифицирате и да знаете как да анализирате цялата информация.

Не е просто да знаеш за техниката, разбираш ли? Но също и как работи пазарът и какви са те и как да идентифицираме тенденциите, например.

Недостатъкът на четенето на лента е, че може да изисква чести операции. Поради това може да се наложи инвеститорът да поеме по-високи брокерски разходи.

И така, искате ли да започнете да печелите парите си, но не сте сигурни как да започнете? След това разгледайте курса Научете се да инвестирате на фондовия пазар от нашето училище за инвестиции.

В него научавате всичко, което трябва да знаете за този пазар, как работи и какви са първите стъпки, и дори откривате как да изградите портфолио и да диверсифицирате инвестициите си!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *