Как да изберем бизнес местоположение

Тази статия е част от нашата Ръководство за стартиране на бизнесподбран списък с нашите статии, които ще ви накарат да работите за нула време!

Ако сте мислили за стартиране на бизнес за известно време има вероятност да имате представа как ще изглежда местоположението на вашия бизнес.

Това е страхотно, но не е достатъчно.

Изборът на правилното местоположение е много повече от намирането на мястото, което изглежда най-близо до това, което сте си представяли.

Става дума за това да сте някъде, където вашите клиенти ще ви видят, за това да сте на конкурентно място, за това да останете в рамките на бюджета и да спазвате местните и държавни разпоредби и закони.

В тази статия ще прегледаме нещата, които трябва да имате предвид, когато избирате местоположение, ще ви предложим съвет къде да търсите бизнес местоположение и ще ви предоставим няколко ресурса, които смятаме, че ще ви бъдат полезни като вие работите през процеса.

Слушайте как Питър и Джонатан говорят за най-приятелските и най-неприятелските градове за бизнеса в четиринадесетия епизод на The Bcast, официалния подкаст на Bplans (в 27:42):

Щракнете тук, за да се абонирате за The Bcast в iTunes »

1. Въпроси, които да насочат търсенето на бизнес местоположение

Преди да навлезете в дребните подробности за избора на местоположение, помислете за следните неща.

Общи съображения:

 • Къде е твоят целеви пазар разположен?
 • Какво изображение или марка искате ли да предадете?
 • Как се вписвате или откроявате вашите конкуренти?
 • Колко близо трябва да сте до доставчиците?
 • В какъв квартал искате да създадете магазин? Безопасността много ли е важна?
 • Лесно ли ще бъдете може да намери служители?
 • Подходящ ли е вашият район за бизнес?
 • Имате ли достъп до ангажирана общност, която е нетърпелива да помогне?

Финансови съображения:

 • Ще трябва ли да направите обстоен ремонт, преди да можете да се нанесете?
 • Колко са данъците върху имотите? Колко са данъците върху доходите и продажбите? Балансирайте ги.
 • Бихте ли могли да платите по-малко, като изберете да започнете в друг щат?
 • Можете ли да си позволите да плащате на служителите си поне минималната заплата?
 • Отговаряте ли на условията за някакви държавни икономически програми или стимули? Може ли да се квалифицирате някъде другаде?

Правни съображения:

 • Можеш ли законно да управлявате бизнеса си в тази област?
 • Ако искате да направите ремонт или промени в сградата, има ли законови ограничения?
 • Ще се натъкнете ли на ограничения поради законите за зониране във вашия район или местоположение?

2. Разберете законите за зониране и условията за наемане

Преди да започнете „лов“ за идеалното местоположение, струва си да знаете малко за това как законите за зониране могат да ви засегнат.

Закони за зониране и създаване на магазин

По отношение на това къде можете законно да управлявате бизнеса си, трябва да имате предвид местните разпоредби и наредби за зониране. Това ще повлияе на способността ви да правите промени в имота, който купувате – и всъщност да го закупите на първо място. Те също така ще определят как могат да се използват различни свойства и могат да поставят ограничения върху неща като височината или размера на структурата.

Като цяло имотът е зониран или за търговска, или за жилищна употреба. Това спира бизнеса да строи в жилищни райони и обратно.

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да разберете как е зониран имотът във вашия район или град, е да се свържете с местната агенция за планиране. Можете също потърсете адвокат за помощ през процеса.

Едно просто търсене в Google трябва да покаже и карта за зониране на вашия район, така че опитайте.

Ето един пример:

Карта на зониране на Юджийн, Орегон.

Ако ти си управление на бизнес извън собствения ви дом, много от същите закони за зониране ще се прилагат за вас. Общите ограничения могат да включват: ограничаване или забрана на табели, свързани с вашия бизнес, извън или в дома ви, извършване на външни промени в дома ви, които са свързани с бизнес дейности, и ограничения, свързани с трафика или шума.

В зависимост от вашия град или община може също да се наложи да получите разрешително за жилищно настаняване. Ето го примерно разрешително за град Портланд, Орегон.

Също така си струва да запомните, че ако наемете дома си, може да не трябва да се борите само с кодовете за зониране. Често наемодателите имат клауза в договора за наем, според която имотът не може да се използва за търговски цели. В този случай, ако нарушите закона, рискувате не просто да затворите бизнеса си, но и да бъдете изгонен.

Точката? Направете вашето проучване!

3. Започнете търсенето си пеша и онлайн

Да знаете какъв вид местоположение искате и какво трябва да имате предвид е много добре, но къде да отидете, за да намерите физическо местоположение на бизнеса?

Някои от вашите общи опции включват:

 • Вашият местен SBDC
 • Местната търговска камара
 • Craigslist
 • Разхождайки се из квартала, като следите за знаци за отдаване под наем
 • Агенции за търговски имоти

Няколко сайта, които изброяват търговски имоти под наем, включват:

4. Как другите са намерили бизнес местоположението си

Престиж на местоположението и SEO

Loveletter Cakeshop е бутикова пекарна за сватбени торти, разположена на 535 Fifth Avenue в Манхатън. Собственикът и главен готвач Брандън Бейкър казва, че е избрал това място поради няколко причини.

Първо, това да си на Пето авеню е трябва да за всяка луксозна компания в Ню Йорк. „Ако живеете в град, където определени улици имат влияние и значение над други, трябва да разглеждате адреса си като неразделна част от цялостните си усилия за брандиране“, казва той.

И второ, това, че е позициониран в центъра на града, даде на компанията му полза за SEO. „Когато търсите местен бизнес в Google (напр. New York Wedding Cakes), Google ще ви покаже бизнеси, които се намират най-близо до точното ви местоположение. Позиционирайки се в географската среда на голям град, ние се уверихме, че никога не сме твърде далеч от търсещия в Манхатън“, казва Брандън.

За Бриджит Фрийман, управляващ брокер в Juwai Realty, местоположението и престижът също бяха важни решаващи фактори. „Въпреки че не съм претенциозна, индустрията, в която съм, е много претенциозна и местоположението има значение“, казва тя.

Разбира се, страхотно изглеждащото местоположение в добър район не е всичко, което се брои. Бриджит добавя: „Аз [also] разгледахме съседните фирми, близостта до междущатската магистрала и лесното достигане до нас. В този случай тези неща отговарят на изискванията и се свеждаше до това какво е в името или по-скоро името на улицата. Нашият бизнес се намира на Country Club Drive и надолу по улицата от голяма общност на кънтри клубове.“

Тъй като Juwai Realty е специализирана в луксозни имоти, важно е техният бизнес да отразява същото. „Беше нает интериорен дизайнер, за да накара пространството да заблести. Сключваме сделки, след като хората научат адреса ни и посетят офиса ни. Всички знаем колко важни са сделките за всеки бизнес, особено за бизнеса с недвижими имоти.

Местоположение, местоположение, местоположение!

Бъдете там, където хората очакват да бъдете

За базиран в Лондон технологичен стартъп Crozdesk, изборът на бизнес местоположение имаше много повече общо с това къде ще бъдат разположени други като тях.

„Като технологичен стартъп, за нас беше от първостепенно значение да се намираме в това, което се нарича „Силиконовата обиколка“. Идентифицирахме тенденция в Лондон: създаване на офиси, общи пространства и складове под релсите на надземния етаж, вътре в „Арките“. След като бяхме сигурни в местоположението си, използвахме Гъмтрий.”

В света на технологиите достъпът до таланти е от първостепенно значение. Когато се разположите в средата на точното място, където нещата ще се случват, вие правите живота си много по-лесен.

Сега Crozdesk се намира в центъра на стартъп сцената в Лондон, което им предоставя достъп до точно тези неща: талант и процъфтяващ начин на живот с много трафик (те са точно зад известния Cargo Night Club).

Поставете нуждите на клиентите си на първо място

За Консултиране и консултиране на Polaris, наличието на местоположение, до което ще бъде лесно да се стигне, беше основно съображение.

„Направихме някои пазарни проучвания с нашите клиенти, преди да отворим магазин. Като терапевти имахме съществуващи клиенти в други агенции, които избраха да ни последват до новото ни местоположение. Уверихме се, че ги уведомихме, че тръгваме, и ги попитахме къде е най-лесно да стигнем до централното място“, казаха те.

В крайна сметка те избраха място в Паутъкет, Роуд Айлънд, разположено точно до 95 и на всеки основен автобусен маршрут.

„За нашите местни и някои неместни клиенти това позволи лесен достъп до всички. Също така след няколко месеца видяхме необходимостта от отваряне на виртуален офис за повече от нашите клиенти извън държавата, които искаха достъп до нашите услуги.“

Обмислете да направите вашето собствено проучване на пазараи попитайте вашата целева аудитория къде би било идеалното местоположение за тях.

Помислете за собствените си ценности и къде ще бъдете щастливи

Харолд Хюз беше казал, че ако иска неговият технологичен стартъп банда за да успее, той трябва да се премести в Силиконовата долина.

Проблемът? Той искаше да остане вкоренен в своята общност в Южна Каролина. „Моята компания, Bandwagon, е пазар на билети за колежански спортове, така че къде по-добре от Юга да започнете компания? Това е домът на колежанския футбол, така че оставайки тук в Грийнвил, Южна Каролина, мога да стимулирам растежа на работните места в моята общност, като същевременно оставам близо до нашите клиенти – феновете!“

В края на деня Харолд направи правилния избор за него и наистина не можеше да звучи по-щастлив!

Други полезни ресурси:

Имате ли опит в избора на бизнес местоположение? Какво направихте правилно и какво бихте променили? Кажете ни в Twitter @Bplans!

Кандис е писател на свободна практика, бижутер и хибрид на дигиталния маркетинг. Можете да научите повече за нея на нейния личен уебсайт или да се свържете с нея в Twitter @candylandau.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *