Как да извлечете максимума от услугите си за писане на бизнес план

Стартирането на собствен бизнес е невероятно пътуване и едно от най-вдъхновяващите и положителни решения, които можете да вземете. Това е кулминацията на всичко, което сте научили, създали и преодоляли през цялата си кариера.

Освен това може да бъде ужасяващо.

Какво ще стане, ако нямате правилната информация, за да заинтересувате инвеститорите? Ами ако забравите да се подготвите за важна стъпка в процеса? Как изобщо знам откъде да започна? Не отнема много време, за да откриете, че дори вашите въпроси имат въпроси.

Това е моментът, в който много предприемачи осъзнават, че помощта на професионален писател на бизнес план може да превърне тяхната бизнес концепция от мечта в ежедневна работа. Привличането на опитен професионалист е мъдър избор, който може да насочи компанията към успех от първия ден.

Но преди да стигнем до наградата – финансова независимост и трудно спечелената титла на собственик на малък бизнес – има някои неща, които можете да направите, за да направите процеса гладък.

Отделете време за разглеждане на следните въпроси. Наличието на отговорите готови (дори да ги напишете на салфетка или просто да ги заключите в психическото си хранилище, докато не ви потрябват) не само ще улесни процеса на бизнес планиране, но ще ви помогне да седнете на шофьорското място, така че да сте уверени в крайния продукт.

1. Кой си ти?

Преди да седнете за първия си разговор с професионален писател на бизнес план, помислете върху основите – какъв е вашият бизнес, кой ще свърши работата и на кого ще продавате?

Мисия

Като компания, т.е. Отделете време за изяснете мисията си и опознайте хората, с които планирате да управлявате бизнеса, ако планирате да имате помощ. Намерете страстта, която изпитвате към вашата концепция, и я използвайте, за да формирате умствена картина на типа компания, която искате да създадете.

Тази информация ще формира основата не само за изявлението на вашата мисия, но и за вашата фирмена култура и в крайна сметка посоката, в която расте вашата компания. Подобно на дърво, моделът за бъдещия размер, обхват и сила на вашата компания се определя от вида семена, които решавате да засадите сега.

Тип на обекта

Обмислянето на формирането на бизнеса на вашата компания също е наложително. Как се казва вашият бизнес? Ще бъде ли вашият бизнес образувано като LLC, S-Corp, C-Corp и т.н.? Кой ще има собственост върху вашия бизнес, за да започнете?

Местоположение

Ще имате ли физическо местоположение? Ако е така, къде планирате да отворите своя бизнес (улица, град, щат)? Вашият бизнес ще прави ли бизнес предимно онлайн?

Уникално предложение за продажба (USP)

Друг важен въпрос, който трябва да се разгледа на този етап е, какво прави вашата бизнес идея или модел уникален? Да можете успешно да артикулирате своята визия и да опишете необходимостта от вашия бизнес на пазара на всеки, който прочете вашия бизнес план, е от първостепенно значение. Това ще бъде първата ви стъпка към траен успех.

Конкуренция

Кои са вашите най-големите конкуренти на компанията? Всеки бизнес има конкуренция, дори ако е на ръба на иновациите. Ако в момента няма конкурент, помислете кой друг може да види възможността, която сте реализирали, и действайте бързо, за да стартирате и във вашата индустрия.

Лидерство

Кой е във вашия ръководен екип? Защо те са подходящи да направят вашия бизнес успешен? Тази информация може да бъде особено полезна, когато планирате да използвате вашия бизнес план за търсене на инвестиции.

Екип

Някои хора просто не искат да поемат отговорността да управляват други хора – те влизат в бизнеса за себе си по други причини и просто нямат планове за растеж на компанията в обозримо бъдеще. Други предприемачи започват процеса на планиране с концепция, която изисква служители или с визия за господство на пазара. Знаейки колко голяма смятате да стане вашата компания през следващите няколко месеца (и дори години), ще задвижите ключовите компоненти на бизнес плана.

Целеви пазар

Кой мислите, че всъщност е вашият основен клиент или клиентела? Бъдете конкретни. Ако стартирате SaaS (софтуер като услуга) компания, вашият целеви пазар всъщност не е всеки с компютър или мобилно устройство. Помислете върху спецификата – демография, възраст, пол, ниво на доходите.

2. Каква е вашата краткосрочна цел за този бизнес план?

Планирате ли да се отправите веднага, за да започнете да получавате инвеститори и търсещи банково финансиране веднага щом имате бизнес плана си в ръка или търсите пътна карта, която да ви помогне да защитите и управлявате финансирането, което вече имате?

Ще работите ли с Малка бизнес администрацияили закупуване на франчайз? Ако изобщо не сте готови да започнете бизнес и търсите да получите план като потвърждение че идеята ви е жизнеспособна, може да бъдете по-добре обслужени, като първо получите проучване за осъществимост. Този вид проучване предлага задълбочена представа дали вашата бизнес концепция има потенциала да успее и е чудесна първа стъпка, ако просто искате да тествате водите.

Знаейки какво очаквате да правите с вашия план, след като го имате, ще помогнете на вашия експерт по бизнес планиране да ви предостави завършен продукт, който отговаря точно на вашите нужди.

3. Имате ли нужда от финансиране? Ако да, какъв вид и колко?

„Чакай“, си мислиш. „Не трябва ли моят екип за поддръжка при писане на бизнес план да ми помогне да разбера това?“ Вярно е – можем и ще го направим.

Но вие сте на мястото на водача и поне като цяло познаването на вида финансиране, което търсите да придобиете, ще позволи на вашия експерт по бизнес планиране да напредне по-бързо и също така да гарантира, че планът, който получавате, е идеално съобразен с вашите нужди от финансиране.

Има няколко вида финансиране, които бихте могли да обмислите, всеки от които има свой собствен набор от изисквания:

Банково/SBA финансиране: Това е класически, изпитан и надежден метод за финансиране: одобрени кредитни институции предлагат SBA заеми. Част от заема на SBA е гарантирана от администрацията на малкия бизнес и изисква документация и внимание към детайлите, което винаги ще включва всичко, свързано с правителството. Заемите на SBA трябва да се придържат към строг набор от разпоредби, а бизнес планът, съвместим със SBA (с всички правилни раздели на бизнес плана), е изискване.

Инвеститори: Инвеститорите ще искат да видят бизнес план това ясно показва награда за тях и колко време ще трябва да чакат за възвръщаемост на инвестицията си. Също така има много различни видове инвеститори, всички с различни приоритети. Финансирането от инвеститори може да предложи на вашия бизнес ускорен старт, но идва с много очаквания за ефективност и печалба.

Семейство и приятели: Много хора грешат, като смятат, че не се нуждаят от пълен бизнес план, когато търсят заем или инвестиция от приятели и семейство. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. В много случаи семейството и приятелите залагат на карта собствените си трудно спечелени спестявания, когато се съгласят да купят вашата бизнес мечта. Отнасяйте се с тях поне със същото количество грижа, учтивост и професионално уважение, което бихте предложили на непознат.

Що се отнася до това колко финансиране може да ви е необходимо, обмислете вашите намерения. Търсите ли да закупите консумативи за еднолично търговско дружество, фокусирано върху ръчно изработени стоки, или надявайки се да започна ресторант които ще се нуждаят от физическо местоположение и обновена кухня?

Знаейки за какво ще имате нужда от финансиране, ще помогнете на вас и вашия експерт по бизнес планиране да работите заедно, за да формулирате разумна сума за финансиране, която да търсите, и да се уверите, че планът ви има правилните елементи на бизнес плана. Поради сложността на този етап от процеса на бизнес планиране, много нови и опитни предприемачи разчитат на опита на професионален писател на бизнес план.

И накрая, едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, е и едно от най-простите:

Вие сте сърцето, душата и гласът на вашата компания и никой не трябва да бъде по-отдаден и страстен в процеса на изграждане на бизнес от вас.

Ако просто потапяте пръста си във водата, за да видите как може да се развие процесът на планиране, това може да бъде полезно упражнение, но полученият план няма да е толкова добър, колкото този, който подкрепяте с вашия ентусиазъм и дължима грижа.

Най-голямата възвръщаемост на инвестицията е успехът, произтичащ от инвестирането на най-ценната стока от всички: вашето време.

Джоузеф Фериоло, директор на Wise Business Plans, работи в сектора на финансите и бизнес планирането повече от две десетилетия, през променящите се икономически условия, възхода на дигиталния маркетингов канал и бързите промени, които определят изграждането на бизнес през новото хилядолетие. Wise Business Plans разполага с опитни писатели на бизнес планове и финансови модели, обучени от MBA, и има персонализирани бизнес планове за компании в повече от 400 индустрии по целия свят.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *