Как да използвате ливъридж във вашите стратегии

Статията „Дневна търговия: как да използвате ливъридж и да се възползвате от него в две стратегии“ ви помага да използвате ресурсите си и да приемете мерки за максимизиране на печалбите

Думата ливъридж ни навежда на идеята за вдигане на нещо тежко с по-малко усилия. В края на краищата, точно за това е лостът. Концепцията може да се приложи добре и в инвестиционния свят. Когато говорим за финансов ливъридж, имаме предвид Възможност за извършване на операции със суми по-големи от тези, които имаме по сметката от посредничеството.

В Clear нямате нулево посредничество за най-добрите продукти на пазара. отворете акаунта ситой е онлайн, бърз и 100% безплатен.

Дневна търговия: как да използвате ливъридж и какви предпазни мерки да вземете

Този инструмент действа като умножител на силата и се представя като един от най-важните ресурси за инвеститорите в акции. Например, ако смятате, че можете да спечелите от операция, но нямате достатъчно пари, за да инвестирате в нея. Възможно е да заемете липсващата сума от брокерската компания и да я върнете, когато получите възвръщаемост на инвестицията.

Като цяло най-използваните стратегии с механизми за ливъридж са тези, включващи много краткосрочни операции, тоест дневна търговия, както за фючърсния пазар, така и за акции. При този тип операция търговецът търси кратки колебания, с печалби от 1% и 2%, което предполага голяма инвестирана сума, за да се гарантира добър резултат от операцията. Ето къде идва ливъриджът.

Например, само с 1 000,00 бразилски реала в сметката ви можете да се позиционирате с 10 000,00 бразилски реала в дадена операция. Ако в крайна сметка имате 1% печалба, с инвестирани R$ 1000,00, ще спечелите R$ 10,00. Но с ливъридж инвестицията беше 10 000,00 R$ и вие печелите 100,00 R$. Положителните последици са много добри, но отрицателните, в случай че претърпите загуби, са пропорционални.

По този начин, тъй като финансовият ливъридж повишава както рентабилността, така и риска от операцията, необходимо е да има много добре дефинирана стратегия. Тук трябва да се съсредоточим както върху Scalp операциите, които търсят много малко точки или центове на пазара, така и върху тези, които следват пазарната тенденция. И в двата случая, трябва да внимавате да използвате ливъридж съзнателно за максимизиране на печалбите и избягване на загуби.

Скалп: възможности със скоростта на светлината

Scalp е оперативен стил със сделки дори по-бързи от тези, извършвани в Day Trade, като можете да преминете от няколко секунди до минути и да търсите по-малки цели. Предложението е да се намерят възможности за бързи пари с по-голям обем ежедневни операции.

Финансовият ливъридж е много добре дошъл в скалпа. Понастоящем един мини доларов договор е еквивалентен на стойност от 10 000,00 щатски долара. Следователно, за да може едно лице да изпълнява един от тези договори, то трябва да има поне 35 000,00 BRL. С ливъридж не е необходимо действително да разполагате с целия този ресурс. Ако инвеститорът разполага само с R$ 1000,00, възможно е да заемете остатъка от брокерската компания и да оперирате с мини доларов договор, като върнете заема в края на операцията. Това пренебрегвайки малкия марж на Clear, който изисква само 25,00 R$ на мини-договор, сумата от 1000,00 R$ се има предвид, че ще се използва за няколко дни, с прекъсване за понасяне на загуби и продължаване на търсенето на печалби.

Ливъриджът позволява на скалпърите с малко начални ресурси да направят по-големи печалби, но трябва да внимавате с щетите. Добра стратегия е да отидете на Scalp с поне 1000,00 R$ за всеки договор и да се опитате да получите 2 до 3% на ден с мини-договор, което е минимумът, с който да започнете. В тези случаи инвеститорът също трябва да има стоп от 2 или 3%, тъй като не трябва да искаме да загубим повече, отколкото искаме да спечелим.

Едно от предимствата на Scalp е възможността да намали загубите, докато те са все още малки. Освен това досадата да държите хартията, докато достигнете очакваната проекция, не е проблем с тази стратегия.

Вече отвори акаунта си в Clear да започнете работа с посредничество Zero? Не губи време!

Повече експозиция и повече възможности за печалба от тенденциите

Последователите на тенденциите, както подсказва името, търсят ценови тенденции, които вече са започнали и работят, като вземат предвид това движение. При тази стратегия инвеститорът може също да използва ливъридж, но ще търси малко по-високи печалби, което води до удължаване на операциите. Например, в мини доларов договор, последователят на тренда се опитва да достигне 8, 10 или дори 15 точки. Следователно стоп загубата също ще бъде по-висока. Търговецът има възможност да спечели повече с парите на брокера, но също така поема риск, като остава по-дълго на пазара. Тази стратегия изисква от инвеститора силна дисциплина, за да следва точни правила и да следва тенденциите безопасно и спокойно.

Дневна търговия: Как да използвате ливъридж, като зададете вашите стопове и управлявате риска

Независимо от възприетата стратегия, за да се възползвате от ливъриджа, е важно да имате много добре планирано управление на риска. Инвеститорът трябва да установи колко пари да отдели, колко възнамерява да спечели и какъв е лимитът на загубата му. За това е важно да разберете логиката зад стоп загубата и стоп печалбата, два много важни параметъра, защото без определени цели ливъриджът може да ви доведе до фалит.

Стопът е механизъм, който автоматично изпраща поръчки до брокера, когато активът достигне предварително определена цена. Тази система предотвратява силните колебания да доведат до неочаквани загуби. Да предположим, че сте закупили акция за R$10,00 и сте програмирали стоп загубата на R$8,00. Ако цената падне до програмираната стойност, вашата загуба е ограничена до 20%. Стоп печалбата следва същата идея като стоп загубата, но за да гарантира печалба, в съответствие с очертаната стратегия.

Пазарната динамика може да доведе до неочаквани вариации. По този начин управлението на риска е от съществено значение с ефективни дефиниции за спиране. Освен че са защита срещу неблагоприятни климатични условия на пазара, спиранията действат и като бариера, която затруднява инвеститорите да променят постоянно стратегията си.

Дневна търговия: как да използваме ливъридж в полза на търговеца?

Накратко, ливъриджът може да представлява предимство, когато се използва съзнателно и с добре изчислени цели. Важно е обаче да сте наясно с поетия риск, тъй като загубата нараства в зависимост от размера на ливъриджа.

Когато става въпрос за ливъридж на скалпа или последовател на тенденция, няма стратегия, която да е по-добра от другата. Добро е това, което работи за всеки човек. При мини индекс и мини долар, които са активи, които се движат по-бързо, операцията на скалпа може да бъде много подходяща. Има обаче активи, които отнемат малко повече време и е препоръчително да се търгува след по-дълъг тренд, какъвто може да е случаят с акциите. Ето защо, преди да изберете стратегия, е важно да опознаете себе си, да разберете как се държите по отношение на фондовия пазар и как се управлява активът.

Възползвайте се от симулаторите, за да изучавате и тренирате, преди да работите на реалния пазар, и отделете бюджет само за работа в Day Trade. Постигането на постоянни печалби на пазара е средносрочен до дългосрочен процес. Трябва да тренирате и да вървите малко по малко. Скоростта на операциите изисква много дисциплина и добро управление на риска. Когато вземете тези предпазни мерки и приложите ливъридж по добре планиран начин, резултатите могат да ви изненадат положително.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *