Как да инвестирате 10 000 реала? Не си пилейте парите!

Какво бихте направили, ако в момента имате останали R$10 000 в ръцете си? Бихте ли си купили смартфона на годината? Бихте ли пътували в чужбина с всичко платено? Или, кой знае, бихте ли започнали да купувате кола?

Но ние, от Xpeed School, знаем, че част от населението би избрало да инвестира тези пари, печелейки добра възвръщаемост в бъдеще. Така че, тъй като искаме да инвестирате капитала си със съвест, ние ще ви научим как да инвестирате 10 000 реала.

Така е, най-добрият вариант за тези пари, когато нямаш дългове, е да инвестираш. В края на краищата, тези пари ще ви донесат много плодове в бъдеще, като можете да осигурите всички мечти, споменати по-горе, и много повече!

Така че, ако тази сума плува в банковата ви сметка, създава паяжини под матрака ви или сте повредени в спестявания, този текст е за вас!

В цялата тази статия ще обсъдим коя е най-добрата инвестиция за 10 000 реала. Така че нека разгледаме въпроси като:

 • какво да имате предвид, когато инвестирате тези пари;
 • каква по-добра инвестиция за 10 000 реала;
 • Трябва да инвестирам 10 хиляди реала в една инвестиция;
 • в какво мога да инвестирам 10 000;

Знаете, че тази статия е създадена специално за вас! Така че нека да дадем честна дестинация за вашите трудно спечелени пари заедно?

Как да инвестирате 10 000 реала? Ценни въпроси

Какво ще кажете да направите кръг от въпроси и отговори? За да изясним всичките ви съмнения относно това как да инвестирате 10 000 реала, ние избрахме най-често задаваните въпроси и отговорихме на всеки от тях.

Какво трябва да взема предвид, когато инвестирам R$10 000?

Този въпрос е много добър и важен. В крайна сметка не можете да „вложите“ парите си в която и да е CDB или да инвестирате всичко в компания на фондовата борса. Това може да доведе до лоши резултати или дори до загуба на капитал.

Следователно трябва да вземем предвид два фактора: вашият тип инвеститор и значението на диверсификация. Объркал си се? Спокойно, нека обясним!

Преди да инвестираме в какъвто и да е актив, независимо дали с фиксиран или променлив доход, трябва да знаем нашия инвеститорски профил.

Може би вече знаете трите профила на инвеститорите, категоризирани от Бразилската асоциация на субектите на финансовите и капиталовите пазари (Anbima). те ли са:

 • консервативенкойто не иска да губи пари, следователно инвестира в сигурни активи с фиксиран доход;
 • умеренокойто е по-гъвкав по отношение на рисковете на финансовия пазар, но не се чувства комфортно да инвестира в силно променливи активи;
 • удебелен, които са готови да поемат пазарни рискове и не се страхуват да загубят част от капитала си поради това. Този тип инвеститор е известен още като агресивен инвеститор.

Второто нещо, което трябва да вземем предвид, е важността на диверсификацията при инвестиране. Може да мислите, че това се отнася само за променлив доход, но тази концепция е много важна и при фиксирания доход.

За да обобщим: в конно надбягване бихте ли заложили всичките си пари на един, с шанс да загубите всичко, или на повече от един състезател, с по-голяма сигурност за печалба?

И ето един бонус съвет: тъй като смятаме, че тези R$10 000 са остатъчни пари, ние не мислим за спешен резерв или наличен капитал за ежедневни покупки. Поради това повечето от тези инвестиции са с ниска ликвидност.

Каква по-добра инвестиция за 10 000 реала?

Отговорът на този въпрос е стар познат на тези, които инвестират: зависи. В края на деня най-добрата инвестиция за вас, за да приложите R$10 000, може да не е най-добрата за вашия съсед, например.

За да инвестираме, трябва да вземем предвид някои точки. Ето някои от тях:

 • ликвидност. Това е скоростта, с която можете да превърнете инвестицията си в пари. Ако искате да поставите R$10 000 в спешен резерв, ще трябва да инвестирате в актив с ежедневна ликвидност, с лесен достъп до парите;
 • риск. Тук идва въпросът за профила на инвеститора. Някои хора са готови да загубят част от парите си, докато други предпочитат да инвестират в застраховка, дори и да печелят по-малко. Има три вида инвеститори: консервативни; умерено и смело. Щракнете тук, за да научите как да анализирате типовете инвеститори;
 • доходност. Не на последно място, трябва да поговорим за това колко искате да печелите парите си. Можете да изберете различни видове доходност при фиксиран доход и променлив доход.

Трябва ли да инвестирам 10 хиляди реала в една инвестиция?

Както казахме по-горе, не! Това важи за всички видове доходи, както фиксирани, така и променливи. Тъй като ще инвестираме в средносрочни до дългосрочни активи, важно е да се отбележи, че икономическите показатели също могат да се променят.

В какво мога да инвестирам 10 000 реала?

Е, нека да си изцапаме ръцете. Като вземем предвид това, което обсъдихме по-горе, можете да кандидатствате за множество инвестиции. В този случай небето е границата! За по-лесно нека разделим портфолиото на консервативни, умерени и смели.

консервативно портфолио

В този случай вие абсолютно не искате да губите пари. Затова трябва да мислим за инвестиции, които са сигурни и имат гарантиран доход. Някои опции са:

Както може би сте видели, има няколко актива, готови да вземат вашите пари. Сега зависи от вас да анализирате колко дълго искате да изчакате парите ви да се върнат или към кой индикатор искате да ги приложите.

умерено портфолио

В умерения портфейл присъстват и всички активи, които сме поставили по-горе. Само че в този случай сте малко по-склонни да поемате рискове. Следователно можем да влезем малко в променливия доход.

агресивен портфейл

В допълнение към всички инвестиции, споменати в другите портфейли, тук са:

 • действиякоито са части от плячка и които могат да генерират печалби чрез тяхното поскъпване или чрез предоставяне на дивиденти;
 • Фондове за недвижими имоти (FII), които са конгломерати от сгради, обикновено търговски, които генерират „наеми“ за своите инвеститори. Те могат също така да генерират доход чрез поскъпване.

Знаете ли вече как да инвестирате парите си?

Стигнахме до края на този текст! Знаем, че сме включили много инвестиции в тази статия, но всички те са много добри в зависимост от вашите цели и вашия инвеститорски профил.

Затова, за да завършим, решихме да представим стъпка по стъпка, за да ви помогнем да определите как да отделите тази сума пари във вашите инвестиции. Запишете следните теми:

 • опишете на хартия какви са вашите цели за тези пари;
 • задайте краен срок за всяка цел: например пътуване до Аржентина през 2025 г. и нов мобилен телефон през 2023 г.;
 • изберете инвестиция за всяка цел, като спазвате срока;
 • оставете парите си да се получават без намеси: тоест не ги вземайте преди изтичане на срока на годност.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *