Как да намерите най-добрия уеб програмист за вашия бизнес уебсайт

Създаването на уебсайт от нулата може да бъде предизвикателство за повечето хора. Често има много объркващ жаргон, както и скрити разходи, за които повечето няма да знаят. Ето защо много собственици на бизнес търсят помощта на уеб програмист, който да извърши цялата техническа работа вместо тях.

Всеки нов проект ще има свои собствени уникални нужди, така че когато се обръщате към уеб дизайнер, трябва да зададете набор от въпроси. Задаването на въпроси ще ви помогне да ръководите процеса на изграждане на вашия сайт и ще гарантирате, че вие ​​и вашият разработчик работите на една и съща страница.

Нека да разгледаме шест важни въпроса, които трябва да зададете на своя уеб разработчик и защо трябва да задавате тези въпроси.

1. Какъв вид процес на проектиране и разработка ще следваме?

Начинът, по който вашият уеб разработчик подхожда към процеса на създаване на уебсайта ви, може да говори много за техния опит. Трябва да разберете как ще общувате, докато работите по вашия проект. Ще бъде ли това чрез телефонни обаждания, Slack, имейл, директно съобщение и т.н.?

Ще общувате ли всеки ден, веднъж или два пъти седмично или когато възникнат въпроси? Установяването на редовен контакт и рутина за актуализиране ще ви позволи да се чувствате по-уверени във вашия уеб разработчик и спокойни за напредъка на вашия проект.

Обсъдете как ще проследявате задачи, етапи и крайни срокове. Вашето управление на проекти и комуникации трябва да бъдат централизирани и проследими. Може да се изгуби много време в преследване на файлове и актуализации на напредъка. Решете какъв софтуер ще използвате, като Trello, Asana, Google Docs и т.н. Опитайте се да определите централен център, който да управлява всичко, свързано с проекта.

Определете как ще преразгледате свършената работа, за да сте сигурни, че ще получите уебсайта, който сте си представяли. Съгласете се с вашия програмист какво представлява малка ревизия, като например промяна на размера на шрифта, и какво представлява основна ревизия, и колко пълни ревизии ще бъдат включени в цената.

2. Какви технологии ще използвате при изграждането на уебсайта?

Важно е да се уверите, че вашият уеб разработчик следва настоящите най-добри практики, за да получите качествен и надежден за бъдещето уебсайт. Авангардният софтуер за уеб дизайн ще включва различни функции като плъзгане и пускане и може или не може да изисква опит в кодирането.

Вашият уеб разработчик трябва да има добри познания за новите технологии, появяващи се на пазара, които могат да му помогнат да изгради по-добри уебсайтове. Техният набор от инструменти може да включва утвърден, изпитан и тестван софтуер, смесен с уникални нови персонализирани софтуерни разработки.

Като собственик на бизнес, ако искате да прочетете по темата и да разберете какви биха могли да бъдат тези по-нови технологии, можете да следвате някои от популярните общности за уеб разработка, като общността Webdev Reddit и Web Designer News. Може да не разбирате всичко, което се обсъжда, но трябва да започнете да разпознавате текущите тенденции и горещи теми в света на уеб разработката.

Основните характеристики на софтуера за дизайн на уебсайт ще включват създаване на HTML или CSS файлове от нулата, разработване на менюта на сайта или вложени менюта и FTP програма за качване, която ще позволи на вашия сайт да бъде публикуван, когато сте готови.

3. Моят уебсайт ще бъде ли по поръчка и изцяло уникален за мен?

Изненадващ брой уеб разработчици ще използват готова тема на уебсайт, без да споменават това на своя клиент. Винаги питайте разработчика си дали планира да използва предварително направен шаблон на сайт или ще използва уменията си за графичен дизайн, за да ви създаде напълно персонализиран сайт, съобразен с вашите нужди.

Ако сте нов в работата с уеб разработчици или никога преди не сте поръчвали уебсайт, може да не осъзнаете, че има редица различни аспекти на работата, включително разработка отпред, разработка отзад, дизайн на потребителски интерфейс , и още. Повечето уеб разработчици ще имат един или повече от тези набори от умения и може да се наложи да помислите за разделяне на бюджета си между двама или повече души, ако проектът ви изисква широк набор от умения.

Важно е да се разгледа предишната им работа, за да се оценят техните дизайнерски способности и функционални възможности. Лесно ще можете да забележите повтарящи се теми, които се използват отново. Попитайте кои от техните сайтове са проектирани вътрешно и кои са създадени с помощта на шаблон. Освен това попитайте откъде идват произведенията им.

Ако имате нужда от по-сложно решение, попитайте ги дали могат да се справят. Помолете да видите примери, когато са се приспособили към подобни искания.

4. Как ще бъдат внедрени SEO и дигиталната стратегия на новия уебсайт?

Някои уеб разработчици нямат по-широк опит, за да гарантират, че вашият уебсайт води до привличане на нови клиенти. В наши дни стартирането на всеки нов уебсайт трябва да започне със SEO.

Съвременните уебсайтове трябва да получат своето SEO точно от момента, в който сайтът се планира. Преди години нови уебсайтове бяха създадени първо и след това оптимизирани за SEO, но днешните търсачки анализират и класират ефективността на нови уебсайтове с толкова набито око, че всеки избор на дизайн трябва да бъде оценен за въздействието му върху SERPs.

Често е разумно да попитате вашия уеб разработчик за техния подход към SEO и дигиталната стратегия и някои начални въпроси трябва да бъдат:

  • Какви инструменти и техники използвате, за да осигурите добро SEO представяне?
  • Какви оптимизации преди стартиране ще направите на сайта?
  • Анализирахте ли как се представят моите конкуренти в SERPs и използвахте ли тази информация?
  • Можете ли да препоръчате как да подобря съдържанието на уебсайта си, за да постигна целите си?

5. Ще има ли неочаквани разходи?

Има различни начини, по които уеб разработчиците могат да изчислят разходите за вашия уебсайт и някои от тях са по-малко прозрачни от други.

Трябва да включите толкова много разходи във вашия нов уебсайт, включително разходите за хостинг, име на домейн, разработка и текущи разходи за поддръжка на вашия сайт. Според Startups.co.uk можете да очаквате да платите в района на £7-£12 само за нова регистрация на домейн.

Много уеб разработчици ще предложат напълно изчерпателен пакет, при който те се грижат за всички тези разходи и услуги вътрешно, но други могат да таксуват само за уеб дизайна и разработката и нищо друго.

Разходите за уеб разработка трябва да бъдат гъвкави и добрият разработчик ще може да договори рентабилна цена за вашия проект. Но трябва да получите писмено описание на това какво е включено във вашата цена и какви допълнителни услуги се предлагат, ако имате нужда от тях.

След като определите какво искате и какво всъщност трябва да бъде включено във вашата услуга, можете да разгледате възможността за сключване на договор с вашия уеб разработчик, който не съдържа скрити допълнителни такси за продукти или услуги, от които не се нуждаете.

6. Какъв вид тестване преди стартиране ще направите?

Важно е уебсайтовете да бъдат тествани, за да се гарантира, че изглеждат и функционират правилно на широк набор от устройства и браузъри.

Това е решаващ етап от изграждането на вашия уебсайт. Трябва да сте сигурни, че вашият нов уебсайт отговаря на всички ваши очаквания за изграждането. Струва си да повторите всичките си очаквания с вашия уеб разработчик отново по време на етапа на тестване преди стартирането.

Може да помогне вашите очаквания за това как искате вашият уебсайт да изглежда и функционира във всички платформи да бъдат записани във вашето споразумение с вашия уеб разработчик и да подпишете проекта само след като те бъдат напълно разбрани и изпълнени.

Отделете време, за да намерите правилния уеб програмист

Има огромен брой компании и лица, предлагащи услуги за уеб разработка. Както при много други професии, наборът от умения и специализации на тези уеб разработчици ще варират значително, както и техният опит и знания.

В обобщение, трябва да се уверите, че задавате въпроси на вашия уеб разработчик по тези области, за да сте сигурни, че ще завършите с уебсайт, който е подходящ за целта:

  • Какъв вид процес на проектиране и разработка ще следваме?
  • Какви технологии ще използвате при изграждането на уебсайта?
  • Моят уебсайт ще бъде ли по поръчка и изцяло уникален за мен?
  • Как ще бъдат приложени SEO и дигиталната стратегия с новия уебсайт?
  • Ще има ли неочаквани разходи?
  • Какъв вид тестване преди стартиране ще направите?

Внимателно разгледайте тези въпроси, когато проверявате разработчиците. Както винаги, прегледайте своя бизнес план, финанси и цели, за да зададете базова линия за вашия проект за развитие на сайта. По този начин имате елементи за планиране и бюджетиране, на които да се спрете, ако откриете, че се борите да вземете решение.

Джо Доусън е директор на агенцията за стратегически дизайн Creative.onl

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *