Как да напишем общ преглед на компанията

Екипът ви е важен точно толкова, колкото и страхотната ви бизнес идея.

Общ преглед на компанията (известен също като информация за компанията или резюме на компанията) е съществена част от a бизнес план. Това е преглед на най-важните точки за вашата компания – вашата история, мениджърски екип, местоположение, изявление на мисията и правна структура. Обикновено се появява след изпълнително резюме във вашия бизнес план.

Това обикновено е най-кратката глава от документа на бизнес плана, но това не намалява нейното значение. Ако представяте този план на хора извън вашата компания, това е вашата възможност да представите себе си и бизнеса си и ще искате да дадете най-доброто от себе си.

Представете си, че човекът, който чете документа на вашия бизнес план, никога не е чувал за вас и не знае нищо за вашия бизнес.

Какъв трябва да бъде техният извод? Какво трябва да запомнят за вас и вашата компания?

Когато съставяте този раздел от вашия бизнес план, фокусирайте се върху акцентите: кой сте вие ​​като основател и собственик, други видни членове на екипа, вашия продукт или услуга и защо е уникален. Мислете за тази глава като за „кой, какво, кога, къде и защо“ на вашия бизнес.

Коя е вашата целева аудитория?

Разработването на бизнес план, който отговаря на вашите цели, означава да го приспособите към вашата аудитория. Понякога това може да означава елиминиране на раздел, който не е приложим за текущия ви проект. Ако пишете тази глава за вътрешен бизнес план, можете да подходите към писането на общ преглед на компанията като актуализация на състоянието на компанията. Как стигна до мястото, където си днес? Кой управлява в момента?

В зависимост от това кой преглежда и работи с бизнес плана в компанията, тази глава може да не е необходима. Въпреки това, служител, който е нов за компанията или проекта, може да оцени известна основна информация и контекст.

Ако този план е за външна употреба или инвестиция, помислете за гледната точка на вашата аудитория. Те все още няма да знаят вашия екип, съоръжения или правна структура – искате да попълните празните места вместо тях по изпипан и организиран начин. Представете компанията си така, сякаш е добре подготвена да приеме тяхната финансова подкрепа и да тръгнете на земята.

Прегледът на компанията във вашия бизнес план ще включва следните раздели:

  • Общ преглед на компанията (или резюме на компанията): Тук накратко ще обобщите всичко.
  • Фирмена история: Предоставете предишната история, включително датата на основаването и кой е участвал.
  • Мениджърски екип: Подробности за това кой управлява компанията и други ключови роли.
  • Правна структура и собственост: Как сте решили да структурирате вашата компания и кой притежава какъв процент от нея.
  • Локации и съоръжения: Подробности за вашите работни пространства или планове за придобиването им.
  • Декларация на мисията: Кратко изложение на ръководните принципи на вашата компания.

Сега, след като поставихме основите на това, което обикновено трябва да бъде включено в тази глава от бизнес плана, нека го разделим раздел по раздел за по-подробна информация:

Преглед на компанията

Това е разделът за срещи и поздрави от вашия бизнес план. Ако трябва красноречиво да запишете вашето предложение за асансьор, можете да го поставите в този раздел. Бъдете кратки, тъй като в следващите няколко раздела ще разширите това, което казвате тук.

Фирмена история

Това е „Имало едно време…“ от вашия бизнес план. Разделът за история на компанията ще започне с това кога е основан вашият бизнес и кой е участвал и ще навлезе малко в предисторията.

Този раздел ще варира в зависимост от това на кого се представя този бизнес план и на какъв етап е вашата компания. Това вътрешен план ли е? Историческите данни може да не са от съществено значение. Това план ли е за търсене на финансиране? В такъв случай инвеститорите ще искат да знаят предисторията ви и този раздел ще ви позволи да предоставите някакъв контекст за вашия бизнес план. Включете как компанията стартира, как се разрасна и промените, направени по пътя. Какво те доведе до този момент?

Ако сте съществуващ бизнес, който търси финансиране за разширяване или нов проект, разделът за история на компанията ще бъде доста важен. Ще искате да изясните, че имате сериозен опит в успешни проекти, преодоляване на трудните времена и вземане на добри бизнес решения. С кого реши да си партнираш? Пускали ли сте нови продукти с течение на времето? Направихте ли подобрения на съоръжения или услуги? Рационализирани операции?

Ако това е бизнес план за стартиране, няма да имате история на компанията сама по себе си, но можете да използвате раздела за история на компанията, за да дадете кратко описание на това как основателят или основателите са решили да започнат това начинание. Какъв беше моментът на „електрическата крушка“? Кой беше замесен?

Мениджърски екип

Разделът за мениджърския екип на вашия бизнес план е вашата възможност да нарисувате картина на вашия екип и да покажете най-добрите му качества. Отново, за вътрешна употреба, това може да не е приложимо, въпреки че можете да го използвате, за да подчертаете назначаването на нови служители или съществуващи служители, които поемат някои нови лидерски отговорности.

Ако сте стартиращ бизнес или искате да се разширите, може да има членове на екипа, които знаете, че ви липсват. В такъв случай споменете тези роли и какви са плановете ви да запълните тези дупки. Включете кои хора в момента може да поемат множество отговорности или споделят задължения.

Ако планирате да представите плана си на банка или други потенциални инвеститори, това са критични данни. Кои са лидерите във вашата компания? Какво ги квалифицира за техните позиции и вдъхва доверие? Не забравяйте да включите подробности за себе си, обикновено в началото. Трудов опит, минали успехи, MBA и други степени могат да бъдат посочени за всеки човек. Искате да покажете всички в най-добрата им светлина, като помните това инвеститорите инвестират първо в хората и след това в идеите.

Правна структура и собственост

Във връзка с управленския екип може да искате да включите отделен раздел, очертаващ правната структура и собствеността на вашата организация.

Правната структура на вашия бизнес е важна информация за всеки източник на финансиране. Вие ли сте LLC? A C-corp? S-corp? Едноличен собственик? в партньорство? Това също ще повлияе на начина, по който подавате данъците си.

Структурата на собствеността на вашия бизнес ще бъде важна информация, която трябва да включите. Кой какъв процент притежава от вашия бизнес? Банките и инвеститорите ще искат тази информация да бъде ясно изписана.

Локации и съоръжения

Използвайте този раздел, за да опишете къде ще правите бизнес. Ще закупите ли сграда за производство? Витрина? Имате ли вече страхотно пространство?

Обяснете обстоятелствата на вашето използване на пространството, споменато в този раздел. Включете дали притежавате или наемате и какви са съответните условия на този лизинг, ако имате такъв. Изяснете какъв е дългосрочният план за всяко пространство, което имате, или какви ще бъдат вашите нужди за бъдещо съоръжение. Ако имате домашен офис, включете го и тук.

Декларация на мисията

Бъдете възможно най-кратки, когато изработвате своя изявление на мисията. Каква идея можете да дестилирате в едно или две изречения, които предават основната мисия на вашата компания? Това може да е нещо, което искате да създадете с вашия мениджърски екип, ако имате такъв, така че предава споделена дългосрочна визия.

Допълнителна информация

За повече информация относно главите, които да включите във вашия бизнес план, и как да използвате бизнес план за осигуряване на финансиране, ето някои статии, които ще намерите за полезни:

Имате ли въпроси относно написването на общ преглед на вашата компания? Кажете ни в Twitter @Bplans.

Бихте ли предпочели да оставите писането на бизнес плана на професионалистите? Разгледайте Бизнес консултации на LivePlan— ще получите бизнес план, написан от MBA, след пет работни дни.

Артистични + интелектуални занимания. Социална справедливост. актриса. Модел. Музикант. Юджийн // Портланд.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *