Как да направите анимирано видео с обяснение, което резонира с вашата аудитория

Анимиран видеоклиповете за обяснение са увлекателни и може да ви помогне да създадете силни връзки с настоящи и потенциални клиенти. В тази статия ще разгледаме какво прави едно страхотно анимирано видео за обяснение и как да създадете такова за вашия бизнес.

Защо анимирани видеоклипове?

Чакайте, не са ли всички добре изработени обяснителни видеоклипове ангажиращи? Е, да, но с анимацията имате някои допълнителни предимства, за които може би не сте се замисляли:

Те са чудесни за обяснение на сложни продукти

В сравнение с видеоклиповете на живо, анимацията може да ви помогне да покажете продукта си в детайли. Добавяне на графики за подчертаване на важни данни, които могат да помогнат за трансформирането на привидно скучни и сложни числа в нещо, което публиката ви може лесно да смила и помни.

Те са напълно персонализирани

Чрез силата на анимацията вие всъщност можете да създадете свой собствен свят. Да приемем, че имате музикален продукт и бихте искали вашият герой да танцува в дискотека или театър на живо — или и двете! Това би било много скъпо и отнема много време за видео на живо. Може дори да се наложи да наемете хиляди актьори, за да имате публика. С анимацията можете да създадете свой собствен сценарий и вашите герои, както желаете.

Не се доверявайте само на това, което казвам, доверете се на Dropbox. Услугата за хостване на файлове видя a 10 процента увеличение на конверсията от тяхното анимирано видео за обяснение – което означава, 10 милиона нови потребители!

Най-популярните видео стилове за обяснение са:

  • Screencast
  • Анимационен стил
  • Бяла дъска
  • Графики на движение

Тази статия ще бъде изцяло за анимационен стил обяснителни видеоклипове, защото това е много ангажиращ стил и от гледна точка на бюджета е идеален избор за стартиращи фирми и предприемачи.

И така, нека се потопим!

1. На първо място: Опознайте аудиторията си

Преди да започнете, важно е да имате ясна перспектива за вашия целеви пазар. Ако все още не го направите, трябва да използвате малко инструменти за анализ като Google Анализ, за ​​да ви помогне да разберете повече за демографските характеристики на вашия идеален клиент.

Например: Кой идва на вашия уебсайт? Мъжки ли са или женски? На колко години са?

Полезно е да знаете целевата си аудитория, защото тя трябва да бъде представена от главния герой на видеоклипа ви. След като съберете тези данни, опитайте се да си представите как биха изглеждали те като герой. Лицето жена ли е? какво носи тя Каква е нейната работа? Това се нарича a личността на клиента или купувача.

Нашата компания за производство на анимирани видеоклипове, Yum Yum видеоклипове, създаде тази история, в която използвахме цялата тази информация за целевата аудитория на клиента, за да изградим главния герой.

2. Напишете своя сценарий

Сега, когато имате своя герой, трябва да напишете въздействаща, но много кратка история, в която вашият герой ще изпита проблем – болезнената точка на вашата публикаи вашият продукт ще му помогне да реши този проблем.

Този вид анимирани маркетинг видео сценарий има три момента:

Какво: Трябва да покажете на вашата целева аудитория какъв проблем решава вашият продукт. Така бързо ще грабнете интереса им и ще задържите вниманието им докрай.

Как: Сега, когато знаят какъв проблем решавате, ще трябва да покажете как вашият продукт може да им помогне. Като цяло в този момент ще се покаже вашето лого.

Защо: азвреме е за продажба! Кажете на вашата целева аудитория защо вашият продукт е най-добрият избор на пазара за решаване на техния проблем.

Имайте предвид, че 160 скриптови думи на английски са равни на около една минута видео. Така че за 90-секундно видео ще ви трябват 240 думи.

Това е видеоклипът, който помогна на Dropbox да увеличи своята реализация и да направи допълнителни приходи от $50 милиона. Ще видите трите момента на маркетингов сюжет кристално ясно: в първите тридесет секунди те обясняват болезнената точка на публиката си; след тяхното лого се представя решението; след това те обясняват повече за уникалните характеристики на своя продукт. Виж това!

3. Нека станем артистични! Начертайте своя сценарий и направете стилови рамки

Тази предпродукционна стъпка показва в неподвижни изображения какъв ще бъде видеоклипът кадър по кадър. Подобно на анимационен филм, сторибордът ни позволява да видим какво ще покаже камерата във всеки кадър, преди да се захванем с производството на видеоклипа.

Ако правите видеоклипа си сами, ето една опция за софтуерна платформа, която имате да нарисува сценарий.

Това е добър пример за сценарий от един от нашите анимирани видеоклипове (VO означава глас зад кадър):

4. Създайте свои стилни рамки

След като циментирате основния си разкадров, ако работите с професионална компания, те ще съберат стилови рамки.

Стилните рамки са кадри с висока разделителна способност (базирани на разкадровката), които представляват част от видеоклипа – нещо като правене на снимки на завършеното ви видео. Тези цветни неподвижни изображения помагат да се визуализира истинското качество на крайното видео, преди да е готово.

Вижте ясен пример по-долу:

5. Обмислете опциите за дизайн

Тук имате две възможности: можете да използвате a продукт, базиран на шаблон, или наемете професионална компания.

Ако имате някои бюджетни и времеви ограничения, можете да опитате някои от няколкото софтуерни платформи, за да създадете анимирано видео. Ще видите, че те имат предварително проектирани герои и фонове, които се използват отново и отново за няколко компании.

Ако наемете компания за производство на анимационни филми, трябва само да им предоставите представа за вашата целева аудитория, предимствата на вашия продукт и основната цел на вашето видео. Те ще се погрижат за останалите стъпки за създаване на въздействащо видео.

След като всички предходни етапи бъдат проверени от клиента, професионалните илюстратори ще нарисуват цифрово всички графични елементи, които ще бъдат използвани във видеото. Те включват знаци, типографии и фонове. Всеки детайл ще бъде напълно персонализиран, за да представи индивидуалността на вашата уникална марка.

Например CrazyEgg—услугата, създадена от Hiten Shah и Neil Patel—увеличи конверсиите с 64 процента и направиха $21 000 допълнителни месечни приходи, когато поставиха този анимиран маркетингов видеоклип на целевата си страница.

Обърнете внимание на главния им герой: това е яйце със смешни мустачки! Можете да получите това ниво на персонализиране само с професионална компания, а не с шаблон. Казано по-просто, без този забавен герой цялото това видео просто нямаше да е смешно.

6. Източник на вашата анимация

Използвайки всички графични елементи, рамки на сценария и записи на глас, професионалните аниматори успяват да задвижат цялото видео. От движенията на героите в сцената до израженията на лицето, професионалните дигитални художници ще направят вашето видео да изглежда смешно, когато трябва да бъде смешно.

В тази връзка, проверихте ли колко важни са тези изражения на лицето и движенията на мустаците на CrazyEgg, за да предадат посланието на тази марка?

7. Запишете гласа си зад кадър

Обикновено в анимирано видео за обяснение героите не говорят. Вместо това има глас зад кадър – като разказвач – който трябва да бъде записан отделно.

Изборът на правилния глас е ключът към истинското представяне на вашата аудитория. Трябва да съответства на техния профил и да задава тона и настроението на вашето видео. Ето защо е много важно да обмислите наемането на професионален гласов актьор, който също е роден говорител (от страната на целевата аудитория), за да подобрите вашия сценарий.

Разбира се, в мрежата има някои безплатни автоматизирани гласови генератори, но те звучат роботизирано и странно, когато имате нужда гласът ви зад кадър да бъде забавен и остроумен. Повярвайте ми, допускането на тази грешка може да съсипе вашето видео, вместо да изгради тази безценна връзка с вашата публика!

8. Добавете звуков ефект

Да приемем, че вашата анимирана история има рязък скок в себе си, както в сценария по-горе. Е, вероятно ще имате нужда от звука на излитаща ракета. Всички тези звуци са това, което наричаме FX и ще имате нужда от тях, за да подобрите историята си.

Имайте предвид, че ще ви е необходима и музика, за да зададете тона на вашето видео за обяснение. Основното правило е, че музиката без текст е по-добра, за да се избегне рискът от припокриване на гласа зад кадър.

Редактирането на музика и смесването на звукови ефекти, заедно с окончателните аудио настройки, съставляват последния етап от процеса на видео продукция.

Вземи го!

Не забравяйте, че независимо дали ще направите видеоклипа си сами или ще наемете професионална компания, трябва да знаете коя е вашата целева аудитория и какви са нейните болни точки.

Уверете се, че следвате всяка стъпка от това ръководство, когато създавате анимационен видеоклип: напишете сценарий, направете сценарий, проектирайте героите си, използвайте професионален глас зад кадър и добавете музика. Не забравяйте да използвате графики и цветове на вашата марка, за да изградите силна идентичност.

Виктор Бласко е основател и главен изпълнителен директор на компанията за обяснителни видео Yum Yum Videos. Освен това е аудиовизуален дизайнер и експерт по видео маркетинг. Освен да управлява бизнеса, той обича да учи китайска философия и е истински маниак за научнофантастични филми и комикси! Силата е силна с този.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *