Как да отворите бизнес банкова сметка

Тази статия е част от нашата Ръководство за стартиране на бизнесподбран списък с нашите статии, които ще ви накарат да работите за нула време!

Един от ключовите елементи на вашия нов бизнес контролен списък при стартиране отваря бизнес банкова сметка. Където и да решите да отворите сметка, вероятно ще използвате тази банка или кредитен съюз за години напред. Това не е просто място, където да държите парите си; това е партньор, с когото ще искате да развиете отношения, докато компанията ви расте, особено ако вие търси заем или кредитна линия.

Създадохме това ръководство, за да ви помогнем да преминете през процеса на създаване на бизнес банкова сметка. Ние ще ви помогнем намерете банка, която е подходяща за вас, да ви помогне да претеглите банковите функции и да прегледате процеса на настройка.

3 причини да имате нужда от бизнес банкова сметка

Ако тепърва започвате, може да се чудите защо имате нужда от бизнес банкова сметка. Защо просто не използвате личните си акаунти? Всеки сериозен предприемач ще ви каже, че бизнес акаунтът е жизненоважен за вашия успех.

Защо? Ето няколко причини.

1. Да следите разходите си

Ако поддържате личните и бизнес сметки заедно, ще трябва да преглеждате всяка транзакция, за да видите колко пари са влезли и излезли.

Това е досадна задача, която изяжда време, което е по-добре да похарчите за подобряване на вашия бизнес. Умна идея е да започнете бизнес с кредитна карта по същата причина. Наистина е трудно да наблюдавайте паричния поток на вашата компания ако е смесено с вашите лични пари.

2. За облекчаване на данъчните главоболия

Кога данъчното време тече, искате да имате всичките си номера на едно място. Безкрайно по-лесно е да предадете банкови извлечения на счетоводител, които се основават единствено на вашия бизнес.

От тези изявления един опитен счетоводител може да търси данъчни облекчения и стимули. Дори ако решите сами да облагате данъците си, сметката, посветена на вашия бизнес, ще ви спаси живота.

3. Да започнете връзка с банка

В един момент може да имате нужда от заем за вашия бизнес. Надяваме се, че след няколко години ще търсите разширяване.

Ако вече имате взаимоотношения с банка, вие сте една стъпка по-близо до получаване на финансиране. Тази връзка, комбинирана с солиден бизнес план, ще ви помогне да осигурите необходимите средства за растеж.

Съображения, които ще ви помогнат да изберете правилния бряг

Имате различни възможности за избор. Трябва ли да изберете голяма корпоративна банка, регионална банка или кредитен съюз? Това е трудно решение. Всичко зависи от това какво търсите.

Ето няколко точки, които трябва да имате предвид.

банкови такси

Всяка банка има такси, някои повече от други. Не пропускайте да попитате за таксите и тяхната структура.

В някои случаи ви таксуват, че не поддържате минимално салдо в акаунта си. Таксите за банкомат могат да се добавят. Някои банки дори начисляват „такса за поддръжка“, само за да поддържат сметката отворена.

Обикновено големите банки могат да предложат по-ниски такси, защото имат по-голям брой клиенти. Попитайте колко обичайно е таксите също да се увеличават или дали някои от тарифите са промоционални и изтичат бързо.

Възможност за кредитиране

Попитайте за възможностите за кредитиране. Банкерът, с когото работите, може ли да упълномощи заем за малък бизнес, или първо трябва да премине през шестнадесет нива на корпоративни ръководители? Това е нещо, което ще искате да знаете предварително.

Обикновено регионалните банки и кредитните съюзи имат повече гъвкавост тук.

Онлайн функции

Повечето предприемачи искат онлайн функции. Повечето банки ги предлагат.

От онлайн плащане на сметки до възможност за прехвърляне на пари от вашата бизнес сметка към вашата лична сметка, попитайте за специфични функции, от които се нуждаете, и сравнете цените с други банки.

Удовлетвореността на клиентите

В някои случаи работата с вашия местен клон осигурява лично удовлетворение, но според удовлетвореността на клиента на JD Power изследване, големите банки изпреварват по-малките си колеги в тази област. Това е нещо, което ще трябва да претеглите за себе си.

Онлайн банки

Има нарастващ брой онлайн банки и някои предприемачи намират техните функции за привлекателни. Онлайн банките са склонни да предлагат оптимизирани дигитални функции, като приложения за банкиране и удобни за потребителя табла за управление.

Разбира се, няма връзка лице в лице, което в зависимост от вашия бизнес може да бъде за или против. Също така може бъде предизвикателство да депозирате пари в бройако вашият бизнес има физическо местоположение.

Намирането на правилния бряг вероятно е най-отнемащата време част от процеса. Ще отнеме известно време, за да проучите какво може да предложи всяка банка и как работи във вашия бизнес.

Какво трябва да носите при откриване на акаунт

Когато сте готови да отворите бизнес банкова сметка, ще трябва да съберете някои документи, които да вземете със себе си. Ето кратък списък на това, което трябва да вземете.

Идентификационен номер на работодател

Преди да настроите акаунт, ще ви трябва идентификационен номер на работодателя или EIN. Правителството използва този номер, за да следи вашия бизнес и неговите данъчни изисквания.

Можете да кандидатствате онлайн, за да получите този номер чрез уебсайт на IRS. След като попълните някои формуляри онлайн, веднага ще получите номера.

Правилна лична карта

Уверете се, че имате със себе си шофьорската си книжка. Банката ще се нуждае от подходяща форма на идентификация, за да докаже, че сте този, за който се представяте. Ако имате официален бизнес партньор, той също ще трябва да носи своя документ за самоличност.

Удостоверяване на бизнес идентичност

Без значение какъв вид бизнес създавате, ще трябва да подадете документи в държавата. Банката се нуждае от тази информация вашата бизнес структура също.

Ако ти създайте LLC, ще ви трябват организационни статии. Ако създадете собственик, ще имате нужда от вашия DBA (правене на бизнес като) документи. Ако създадете корпорация, ще трябва да донесете учредителния си акт. Ако имате бизнес партньор, донесете своя споразумение за партньорство.

Бизнес лиценз (изисква се само за определени фирми)

В някои държави конкретни фирми се нуждаят от a бизнес лиценз да оперирам. Когато установите своя бизнес с държавата, ще бъдете уведомени, ако имате нужда от лиценз. Ако се изисква от държавата, банката ще трябва да го види, за да се увери, че вашият бизнес е законен.

Банкова молба

Всяка банка е различна, но винаги има заявление за попълване. Добре е да вземете заявлението и да го попълните у дома. По този начин ще сте готови да тръгнете веднага щом седнете с банкер.

Какво да очаквате, когато отворите акаунт

Ще седнете с банкер и ще говорите за вашите бизнес нужди. Банкерът ще прегледа с вас различни опции за сметка и ще прегледа документите ви. Ако не сте попълнили заявление преди време, ще направите и това.

Ще попълните карта за подпис, така че банката да може да провери подписа ви спрямо различни транзакции. Ако имате бизнес партньор, той или тя също ще трябва да подпише карта, за да има достъп до сметката.

Банката ще провери вашите личен кредитен рейтинг. Банката иска да знае с кого си имат работа, така че очаквайте да погледнат вашата финансова история. Ако планирате да поискате кредитна линия или заем, част от това решение ще се основава на вашия кредитен рейтинг.

Целият процес вероятно ще отнеме около час, може би повече, ако планирате да обсъдите допълнителни продукти като спестовни сметки, бизнес кредитни картиили кредитни линии.

Ще ви бъде издадена временна чекова книжка, а повечето банки издават временна банкомат или дебитна карта. Вашата официална чекова книжка и дебитна карта ви се изпращат няколко дни по-късно.

Поддържане на вашата банкова сметка

Най-малко веднъж годишно е добре да преразгледате банковия си избор. Прегледайте таксите и се уверете, че не ви таксуват за нищо ново. Ако видите нещо необичайно, обадете се на банката си, за да обсъдите проблема.

Лиза Фъргисън е журналист с десетилетие опит във всички аспекти на медиите.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *