Как да преживеете „Ефекта на Amazon“ като собственик на малък бизнес за електронна търговия

Току-що сте купили нещо, което изглежда перфектно онлайн, и нямате търпение да го получите в ръцете си. Отделете малко време, за да направите пауза и да помислите за последната част: Колко дълго бихте искали всъщност желаете ли да изчакате, за да получите артикула си?

За по-голямата част от продуктите – независимо от вашите целеви пазархората са готови да чакат около два дни. Това желание да имате това, което искате с тази скорост, е това, което индустрията е измислила „Ефектът на Amazon.”

Това превърна по-голямата част от света на електронната търговия в надпревара до прага и много неща остават настрана в бързината.

За малки фирми за електронна търговия за да оцелеете и растете, вие ще трябва да се справите с тази нова реалност и да реагирате на нея по начин, който вашите клиенти желаят, независимо дали го знаят или не.

Пазете се от „Ефекта на Amazon“: цена, скорост и ограничени резултати

Amazon има повече от 100 милиона Prime акаунта и тази комбинация от хора и бизнеси движи американската икономика. Често чуваме за тях, че са овластени да повлияят на промяната и да определят офлайн очаквания поради това, което преживяват на сайта, и това е донякъде вярно.

Това, което вероятно е по-важно за повечето малки фирми за електронна търговия и собственици като вас, е, че хората стесняват избора си още повече въз основа на търсене, като същевременно увеличават изискванията си. Те гледат цената и скоростта, като отдават втори поглед на качеството.

Те също така са изправени пред твърде много възможности, които дори да обмислят. По-конкретно, в платформата на Amazon, те дори не могат да видят всичките си опции.

Ако търсите „червена бейзболна шапка“, Amazon ви казва, че има „над 100 000 резултата“, но ви ограничава до само седем страници с резултати. Те дори не виждат седем цели страници, тъй като последната отрязва приблизително 30 елемента по-рано от останалите. Така че можете да разглеждате 306 различни опции или 0,3 процента.

Поставянето на отметка в полето „Първокласно“ води до „над 9000“ резултати, а изборът на продукти с 4 звезди и по-висок рейтинг води до „над 3000“. Въпреки това никога няма да можете да видите по-далеч от 306th опция при всяко търсене.

Така че хората, които използват Amazon всеки ден, за да определят продуктите, които искат, почти винаги се задълбочават на базата на клиентски отзиви и скорости на доставка. Вероятно също така са въведени в тази скорост на доставка като отличителен белег за качество, защото при същото търсене всеки един артикул на първата страница е бил елемент от първостепенно значение. Обозначението „Изборът на Amazon“ също беше ограничено само до основни артикули и специално отбелязва, че те са „налични за изпращане веднага“.

Изискванията и разбирането на вашите клиенти за стойност се оформят специално от най-големия онлайн пазар и той директно свързва стойността с нещо, което е трудно за малките магазини за електронна търговия да направят сами: предлагане на безплатна двудневна доставка.

Операциите на вашия бизнес са се променили

Състезанието с Amazon може да се почувства непосилно и по-малко се опитват. Много от тях включват Amazon като само един канал в своя бизнес планове за електронна търговиянадявайки се, че клиентите ще пазаруват там и ще харесат марката достатъчно, за да обмислят да разгледат Instagram, резултатите от търсачките или собствения си уебсайт за повече информация и опции.

Част от това да направите своя бизнес за електронна търговия „правилен“ е да определите как (и дали) искате да се конкурирате или дали искате да третирате Amazon като част от цялостната си стратегия. Има много успешни марки и компании, които поемат по всеки път.

Включете продажбите на Amazon в бизнес модел на абонаментна кутия

Любимият на медиите Dollar Shave Club изгради голям бизнес чрез интелигентно рекламиране и навлизане в лудост по абонаментна кутия пред играта. Можеше да продължи дълъг успешен ход, без изобщо да стъпва на страница на Amazon. Те обаче адаптираха част от своя бизнес модел и партньорите, които използват, за да завземат новия канал.

Или Dollar Shave Club, или някои от неговите партньори видяха стойност в Amazon, почти по същия начин, по който го правят потребителите. Това е, към което ще трябва да се насочите.

Предприятията за електронна търговия от всякакъв размер трябва да намерят начин да демонстрират и предоставят стойност на пазаруващата аудитория. Amazon разполага с ресурси и мащаб, с които ще бъде трудно да се конкурира, така че трябва да намерите начин да генерирате собствена стойност.

Бизнеси с абонаментни кутии всъщност правете това, като елиминирате необходимостта да преглеждате и избирате от стотици хиляди продукти; вместо това изборът се прави за клиента. Те получават подбрана селекция на достъпна цена. Ето защо в Amazon всичко, което ще получите, е карта за подарък, която да похарчите за тези избрани за вас кутии.

Потърсете възможности за създаване на клиентски опит, предлагане на уникални продукти, персонализиране на офертите ви или осигуряване на лесно обучение за продукт. Ако клиент посещава вашия уебсайт, за да постигне цел като тази, по-вероятно е той също да се обърне към вашия сайт за покупка.

Вместо да предоставяте продукти, независимо дали сте B2B или B2C електронна търговия, вие трябва да предоставите стойност.

Бъдете удобни за мобилни устройства

Разработването на стратегия за справяне с ефекта на Amazon зависи от това колко добре познавате аудиторията си и колко сте готови да запазите експертните си познания, за да можете да отговорите правилно.

Например вашият сайт за електронна търговия удобен ли е за мобилни устройства? Вашата публика е на телефона си повече от всякога, така че вашият сайт трябва да е готов. Cyber ​​Monday 2018 беше най-големият ден за онлайн продажби в историята на САЩ и мобилните устройства представляват повече от една трета, 2,8 милиарда долара, от тези продажби. Това е 56% увеличение за продажбите, базирани на смартфони.

Същият преглед на продажбите през празничния сезон през 2018 г., разглеждащ конкретно вашия пазар, показва, че мобилните устройства представляват 41,7 процента от общите продажби на електронната търговия през 5-дневния период от Деня на благодарността до Кибер понеделник.

Използвайте персонализиране за различни демографски сегменти

Мобилните устройства са само един от начините да подчертаете необходимостта от ориентиран към клиента подход към вашия бизнес. Вашата публика може да е по-възприемчива към имейли, които ги поздравяват по име, маркетингови кампании които разчитат на инфлуенсъри в Instagram, сътрудничество с други компании или продуктови комбинации, които улесняват разбирането кой е „правилният“ избор за тях.

Персонализирането се предлага в широка гама от вкусове и хората реагират добре на почти всички от тях – просто не ставайте твърде страховити. Така че, ако се борите с начален ход, започнете с малко и просто покажете допълнителни и свързани продукти под представения артикул на която и да е страница за продажби. Това също е много основно въведение в AI, където подчертавате свързани елементи въз основа на минали посетители на сайта.

Докато растете и научавате повече, можете да използвате по-сложни AI и инструменти за персонализиране, за да създавате по-завладяващи оферти. В основата си обаче вашият отговор трябва да се ръководи конкретно от вашата аудитория.

Доставяйте бързо: Правете последната миля правилно

Задължителното е бързото и точно изпълнение. Това ще накара бизнеса ви да бъде възможно най-ефективен с доставките. Това изпраща много малки фирми за електронна търговия към нас – вижте този списък с най-добрите доставчици на изпълнение за електронна търговия които споделяме със собственици точно като вас – за разговори относно това какво означава всичко това и как да реагираме.

Можете да възложите склад и изпълнение на някой като нас, който е специализиран в това, или можете стартирайте операцията от вашия сайт. Има много технологии, които правят всяка опция възможна и има различни точки в живота на бизнеса, където една опция ще има повече смисъл от другата.

Не се доверявайте на нито една компания, независимо дали е доставчик на изпълнение или някой, който се опитва да ви продаде складов софтуер, който казва, че винаги има един умен избор или че всичко в електронната търговия е универсално за всички. Точно както когато говорите с адвокат, всеки качествен отговор ще започне със „зависи“.

Важната част за вашия бизнес е да определите какво можете да си позволите и след това да го обещаете на клиентите си. Ако вие или вашият партньор можете да достигнете до всеки дом в континенталната част на САЩ за два дни, тогава кажете това. Ако не можете, не го обещавайте.

Ако трябва да таксувате повече за доставка, направете си домашното, за да видите дали вашата конкретна аудитория е по-склонна да плащате директно за доставка или трябва да включите това в разходите за продукта си. Отново, зависи.

Направете повече от това да оцелеете

За традиционната електронна търговия вашите клиенти ще ви оценяват по целия процес, от откриването на вашите продукти през поръчката, плащането и доставката. Ако те са нещастни по пътя, вие носите вината. Ако тръгнете по маршрута на Amazon, можете да се пързаляте при поръчка и изпълнение. За съжаление, фокусът върху Amazon там също означава, че изграждате по-малко отношения с клиентите си.

Оцеляване и процъфтяване в ерата на Ттой Amazon Effect се свежда до разбирането как искате да управлявате бизнеса си с електронна търговия, къде искате да се разграничите и как ще изградите дълготрайни взаимоотношения с клиентите, за да поддържате бизнеса си.

Правилно ли е да се състезавате с цена, персонализация, разчитайки на вашите канали или да се присъедините към големите продуктови списъци и да се опитвате да бъдете най-добрият в Amazon SEO? Зависи.

Добрата новина за всички, които четат това в момента, е, че има налични отговори и опции, независимо от размера на вашия бизнес или продуктови категории. Отнасяйте се правилно към бизнеса и клиентите си и ще можете да направите повече от просто да оцелеете Tтой Amazon Effect.

Джейк Роуд е директор на маркетинга за Red Stag Fulfillment, склад за електронна търговия, който е роден от електронната търговия. Има дългогодишен опит в електронната търговия и развитието на бизнеса. В свободното си време Джейк обича да чете за бизнеса и да споделя собствения си опит с другите.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *