Как да създадете ефективен идващ скоро уебсайт за вашия бизнес

Спомнете си за последния път, когато буквално седяхте на ръба на стола си с очакване. Може би това беше в последните 5 минути на едно невероятно оспорвано спортно първенство. Или когато видите любимата си група на живо на концерт за първи или седми път.

Една ефективна скорошна страница за уебсайт трябва да предизвика подобен отговор от вашите посетители.

Това е възможност да направите силно първоначално впечатление и да създадете вълнение за вашия бизнес. Професионално изработен уебсайт, който ще се появи скоро, също може да ви помогне да привлечете инвеститори, да осигурите повече финансиране и да установите своето онлайн присъствие, преди пълният сайт да бъде пуснат на живо.

Прочетете за пълно ръководство за това, от което се нуждаете, за да създадете успешен идващ скоро уебсайт.

Защо да инвестирате в скорошен уебсайт?

Има много причини, поради които трябва да използвате скорошна целева страница за предстоящия си бизнес. От създаването на шум до осигуряването на повече финансиране, нека вземем ползите една по една.

Установете доверие

Уебсайтът помага да се установи доверие. А временният сайт установява вашето онлайн присъствие, преди пълният ви сайт или бизнес да са готови за стартиране. Ако започвате, дори само скорошна целева страница ще ви помогне да демонстрирате присъствието си пред потенциални клиенти и инвеститори.

Освен това ви дава причина да поставите адреса на вашия сайт на визитките си и място за насочване на нови контакти. На техническо ниво вие също ще стартирате бързо процеса на индексиране и ще бъдете подхванати от търсачките без забавяне.

Получаване на финансиране

Временният сайт може да помогне за привличане на инвеститори и интерес към вашия бизнес на ранен етап. На визуално ниво можете да покажете вашата марка, времева линия за стартиране и как ще подходите към целевия си пазар. От гледна точка на валидиране можете да вземете посещения на сайта, действия на страницата и редица други фактори, за да покажете интерес на инвеститорите.

Можете дори да настроите предварителни продажби чрез идваща скоро целева страница, за да наберете финансиране. Ако вашите потенциални клиенти видят стойността и са готови да платят предварително, можете лесно да спечелите допълнителни стартови средства в замяна на бонус за предварителна поръчка или изключителен пробен период. И като допълнителен бонус, това просто валидира още повече вашия бизнес за потенциални инвеститори.

Създайте имейл списък

И накрая, можете лесно да дадете тласък на вашите маркетингови усилия, като създадете имейл списък. Просто добавете формуляр за регистрация по имейл за уеб посетители, които се интересуват да научат повече за вашия бизнес.

Можете просто да започнете, като изпратите актуализации за стартиране и продукти, снимки и видеоклипове зад кулисите и дори само информационно съдържание, за да развълнувате клиентите си.

След това, преди стартирането, можете да увеличите последователността на своя имейл маркетинг. Насърчавайте първите си осиновители да разпространяват новините, да се вълнуват от стартиращи събития и дори да споделят изключителни промоции за ранно записване.

Съвети за дизайн и съдържание за идваща скоро страница

Вашият временен сайт не се нуждае от много – той може да бъде сайт от една страница с основна информация за компанията и данни за контакт. Като цяло, скорошният уебсайт обикновено включва тези елементи.

Завладяващ образ на герой

Образът на героя е мястото, където се правят първите впечатления. Възползвайте се максимално от това и инвестирайте във висококачествено изображение или кратко фоново видео. Ако изберете фоново видео, внимавайте да не използвате такова, което наистина разсейва или противоречи на целта или етиката на вашия бизнес.

Също така се уверете, че изображението или видеото не се намират в огромен размер на файла. Може да е само една страница, но ако не успее да се зареди в рамките на няколко секунди, ще видите все повече и повече хора да напускат, без да се ангажират с вашия сайт. Използвайте инструмент за компресиране на изображения и тествайте скоростта на страницата си от време на време, за да сте сигурни, че вашият сайт е оптимизиран за посетители.

Подобно на главното изображение, вие искате ясен идентификатор за вашия бизнес, поради което е жизненоважно да включите лого. Не се притеснявайте, ако това е само заместител за момента, всичко, което позволява на клиентите да се свържат с вашия бизнес, е полезно. Винаги можете да го актуализирате с официална версия, когато сте по-близо до стартирането на пълния ви сайт.

Уеб базирано предложение за стойност

За разлика от вашата декларация за мисия, вашето уеб базирано предложение за стойност бързо посочва кои сте, какво правите и какво ви отличава от всяка конкуренция. Предложението за стойност обикновено се поставя върху главното изображение и трябва да бъде 1-2 фрази, тъй като посетителите на мрежата трябва да могат бързо да сканират и четат съдържанието.

Това може да бъде опростен вариант на вашата мисия и дори закачлив слоган, ако сте подготвили такъв. Ако установите, че потребители напускат вашия сайт, без да предприемат действия, може да си струва да тествате нови варианти на това твърдение, за да видите дали резонира повече.

Информация за контакт и социални мрежи

Уеб посетителите най-вероятно ще се запитат – Как мога да се свържа с този бизнес? Този бизнес работи ли?

Включете телефонен номер, имейл адрес и физически адрес (ако ще управлявате физическа витрина). За някои клиенти може да се чувстват по-удобно да ви следват или да чатят с вас чрез социалните медии. Ако сте създали профили във Facebook, Instagram или Twitter, включете връзки към тях тук, за да могат лесно да се свързват и да следват вашия бизнес.

Основна информация за продукти/услуги и график за стартиране

В началото можете просто да включите просто изявление от един ред за това какъв ще бъде вашият продукт или услуга. Но докато определяте продуктови спецификации, модели на услуги и времева линия за стартиране, ще искате да ги добавите към тази страница.

Колкото повече контекст можете да предоставите на потребителите и колкото повече специфични за индустрията ключови думи можете да поставите на страницата си, толкова по-вероятно е хората да намерят и да се регистрират за повече информация.

Форма за абонамент по имейл

Говорейки за регистрация, ще искате да включите някакъв вид формуляр за абонамент на вашата страница. Дори ако планирате само да изпращате актуализации на продукта или общи маркетингови имейли, това е жизненоважно за изграждането на първоначална аудитория. И както казахме преди, това също е лесен начин да потвърдите вашата бизнес идея и може да ви помогне да получите повече инвестиционен интерес.

Избор на платформа за уебсайт

Налични са множество платформи за уебсайтове, които да хостват вашия скорошен сайт. От вас зависи да разберете коя опция е най-разумна за вас.

Като цяло ще трябва да вземете предвид лекотата на използване, опциите за персонализиране и мащабируемостта на платформата на уебсайта. По-долу са най-често срещаните опции, които ще обмислите.

WordPress CMS

Много фирми използват WordPress, най-популярната система за управление на съдържание в света, започвайки с тема или шаблон на WordPress. Платформата е много гъвкава и персонализирана, така че уебсайтът може да расте и да се разширява заедно с вашия бизнес.

Въпреки че не е необходимо да изграждате пълния си уебсайт на същата платформа като идващата скоро страница, може да опрости нещата, ако инвестирате в универсален конструктор като WordPress и за двата проекта.

Направи си сам платформи

Ако бъркането в уеб дизайна наистина не е вашето нещо, платформа „Направи си сам“ като SquareSpace или Wix може да е по-добър вариант. Това е евтин и бърз начин да създадете свой собствен сайт, който не изисква никакви познания по уеб дизайн, за да го приложите.

Бъдете внимателни обаче, ако нямате силно око за елементите на дизайна, вашият скорошен сайт може да изглежда обикновен или сложен.

Работа с уеб агенция

И накрая, ако предпочитате да се съсредоточите върху други елементи от бизнеса си и да оставите уебсайта на професионалистите, може да помислите да наемете дизайнерска агенция. Едно основно предимство е, че повечето уеб дизайнери и агенции ще включат временна идваща скоро страница като част от по-голям проект за дизайн на уебсайт.

И не се притеснявайте, пак ще можете да давате насоки за това, което искате на сайта, просто не е нужно да се притеснявате, че всъщност ще го проектирате сами.

Често срещани грешки, които трябва да избягвате с идващия скоро уебсайт

Както можете да видите, има толкова много да се спечели от една силна идваща скоро страница. Но също така може да стане вреда за вашия нов бизнес, ако се приложи неправилно. Ето три често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато настройвате сайта си.

1. Задоволяване на шаблон за дизайн по подразбиране

Вашият уебсайт може да бъде първото впечатление за вашия бизнес за повечето клиенти и инвеститори. Уеб сайтът с шаблони с ниско качество не предава професионализъм по начина, по който един добре проектиран сайт.

Ако това е единствената ви възможност, може би е по-добре да се откажете от временния сайт, вместо да създавате грешно впечатление с дизайн и съобщения по подразбиране за вашия бизнес. Вместо това, докато балансирате инвестициите в началото на бизнеса, не забравяйте да разпределите средства за качествен дизайн на уебсайт, когато сте готови.

2. Липса на информация и възможности за контакт

Когато попаднат на временната страница, вашите посетители вероятно ще се чудят дали вече сте отворени за работа. Ако вашата компания все още не работи напълно, не забравяйте да предоставите актуална информация и очаквана дата за стартиране на страницата на уебсайта.

Ако няма подходяща информация за уеб посетителя, няма причина той да остане на уебсайта или да се върне към него.

В зависимост от стартирането на вашия бизнес, вашият временен уебсайт може да работи за няколко седмици или месеци. Уверете се, че сайтът винаги разполага с най-актуалната информация за вашия бизнес, тъй като нещата се променят. Освен това, ако сте създали имейл списък, не забравяйте да предадете същата информация на вашите абонати или да ги насочите обратно към сайта за най-новите актуализации.

3. Използване на временен уебсайт твърде дълго

Дори ако по-голямата част от вашия бизнес ще идва от препоръки, много често е потенциалните клиенти да търсят бизнес онлайн, преди да се обърнат към вас. Въпреки че временният сайт може да ви помогне в краткосрочен план, някои фирми правят грешката да разчитат на дълго време.

С разрастването на вашия бизнес временната страница на уебсайта може да създаде погрешно впечатление и да накара потенциалните клиенти да мислят, че все още не сте отворени за бизнес. Тенденциите в дизайна също се променят бързо и обикновено ще трябва да преработвате уебсайт на всеки 3-5 години, за да бъдете актуални.

Освен това, уебсайт от 1 страница не е най-добрата практика за оптимизация за търсачки (SEO). Търсачките предпочитат уебсайтове, които имат повече информация и съдържание, което ще задържи посетителите на уебсайта по-дълго. И дори да сте напреднали в процеса на индексиране, като сте имали временен сайт, цялата тази инерция може да бъде загубена, ако той никога не бъде актуализиран.

Възползвайте се от своя скорошен уебсайт за дългосрочен успех

Установяването на онлайн присъствие, дори с обикновен уебсайт, легитимира вашия бизнес в очите на потенциални клиенти и инвеститори.

Просто се уверете, че го използвате като трамплин за вашия бизнес, изграждане на клиентска база, валидиране на вашата идея и разширяването й в пълноценен фирмен уебсайт. С правилния подход и внедряване можете да развиете бизнеса си от обикновена тийзър страница в успешна компания.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *