Как да увеличите продажбите в електронната търговия — съвети за растеж от експерти в индустрията

Кои са някои от най-добрите бизнес стратегии за мащабиране на вашия нов бизнес с електронна търговия? За онлайн бизнес, който току-що започва, вероятно се опитвате да намерите отговори точно на този въпрос. И въпреки че има много общи насоки относно това с какво да се захванете първо, може да е трудно да се преодолее бъркотията и да се намерят стратегии, които наистина работят.

Но какво ще стане, ако ви кажа, че има начин да намерите най-добрите маркетингови стратегии за електронна търговия за вашия бизнес? Доказани стратегии, които ще оптимизират вашата възвръщаемост на инвестициите (ROI) и са здраво вкоренени в методологиите, възприети от водещите платформи за електронна търговия. Стратегии, които ще разгледаме в тази статия.

5 доказани бизнес съвета за увеличаване на продажбите в електронната търговия

Е, потърсих някои от най-добрите маркетингови платформи за електронна търговия, за да получа отговори направо от експертите и ги съкратих в 5 полезни съвета.

Всичко, което попитах – Кой е най-добрият ви съвет за онлайн бизнеси за постигане на продажби?

Да започваме!

1. Нищо не работи така, както от уста на уста – Раул Галера, ReferralCandy

От уста на уста е важна част от маркетинговата стратегия на всеки разрастващ се бизнес. След като вашият бизнес започне да работи и когато новите клиенти купуват вашите продукти, препоръките ще започнат да се появяват органично. Помислете за това – вашите клиенти вероятно ще покажат вашите продукти на своите приятели и семейство и името на вашата марка ще се появи в разговори и препоръки.

Сега, тъй като всичко това се случва органично, проследяването на покупките на препоръчани потребители става доста трудно (ако не и невъзможно), без да имате инсталиран маркетингов софтуер за препоръчани потребители. Това е мястото, където компания като ReferralCandy може да помогне. ReferralCandy помага на марките да настроят и управляват програми за препоръчани клиенти (като например Дайте $10, вземете $10) на автопилот — това означава проследяване на покупките на реферали и автоматично разпределяне на награди за реферали.

Да вземем за пример компанията iWader. Тяхната маркетингова стратегия за препоръчани клиенти допринесе за 13% от всички приходи, а програмата им за препоръчани клиенти генерира 2600% ROI. Ако вашият продукт или услуга е добър и предоставяте отлично обслужване на клиентите, стартирането на програма за препоръки може да бъде невероятно полезно и безпроблемно.

Освен това можете също да поискате рецензии или да проведете казуси с доволни клиенти, превръщайки вашите препоръки в по-широко маркетингово копие на място. Въпреки че не е традиционна дума от уста на уста, наличието на положителни отзиви, изброени на вашия сайт, във вашата малка обява в Google My Business или където и да е другаде, изпълнява почти същата функция. Той помага на подобни клиенти да се свържат и предоставя автентични и надеждни източници, за да се позоват, когато решат да направят покупка. По принцип дигиталната версия на предаването от уста на уста.

2. Създайте омниканален отпечатък за значимо клиентско изживяване — Rytis Lauris, Omnisend

Всеки мрази да получава реклама от марка, която не е подходяща за него. Чувства се натрапчиво, несвързано и неоправдано, което често води до негативно или пасивно възприемане на дадена марка. За вашия бизнес с електронна търговия един от най-добрите начини за генериране на продажби е чрез създаване на завладяващо изживяване, което винаги изпраща подходящо послание до вашите клиенти. Известна като омниканален маркетинг, тази стратегия е изградена около създаването на дефинирано и последователно присъствие, което превежда между вашия уебсайт, имейл съобщения, SMS, социални медии, традиционни и цифрови реклами и дори в магазина.

Нашият клиент INGLOT Cosmetics Canada е чудесен пример за създаване на омниканална мрежа, която се простира не само до всички онлайн канали, но и до тяхното изживяване в магазина. Като свързват Omnisend с тяхната система за продажба в магазина, те са в състояние да помогнат на своите клиенти и да направят препоръки въз основа на предишните им покупки. INGLOT Canada не само предлага своето онлайн изживяване чрез имейл, те използват SMS и насочени известия, за да достигнат до своите клиенти за чувствителни към времето оферти.

INGLOT Canada има за цел да бъде там, където са клиентите им, и да използва техните данни за клиенти, за да осигури по-добро цялостно изживяване. Ето към какво трябва да се стремят повече търговци на дребно в електронната търговия, ако искат да успеят през следващите няколко години. Това не само ще бъде от полза за клиентите, но ще помогне за намаляване на разходите за ненужни рекламни разходи или маркетингови кампании, които просто не се свързват с вашата аудитория.

Ресурси за подпомагане на развитието на вашата омниканал стратегия

3. Използвайте органичен трафик за по-висока ROI и реализации — Хейли Фридман, GrowthBar

Моят най-добър съвет за онлайн бизнеси за генериране на продажби е да инвестират в SEO. Защо? Тъй като SEO или „органичният“ трафик е евтин.

Ако имате страхотна SEO стратегия, можете да изградите печеливш онлайн бизнес от първия ден.

SEO е начинът, по който успяхме да превърнем Growth Marketing Pro в най-големия блог за маркетинг за растеж в интернет. И това е отключването, което помогна да генерираме почти милион долара годишно пасивен доход за моя партньор Марк и мен.

За илюстрация — миналия месец получихме 12 873 органични посещения само за ключовата дума „Преглед на уебинара в Zoom“. Да — класираме се на #1, #2 или #3 (в зависимост от деня) за нашия преглед на най-големия инструмент за уебинари на земята. Миналия месец направихме $18 056 от продажба на софтуер за уебинари чрез партньорски маркетинг.

Ето още няколко примера за ключови думи, за които класираме #1 или #2, включително “софтуер за уеб семинари”, “софтуер за целева страница” и “какво е маркетинг за растеж?”

Как да правим това толкова многократно и последователно?

През последните 10 години дестилирахме нашата SEO стратегия само до няколко ключови компонента, които ни помогнаха да се класираме в първите няколко резултата в Google за някои от най-конкурентните ключови думи в интернет. Това включва създаване на страхотно съдържание, анализиране на конкурентите, преглед на обема на търсене и фокусиране върху технически SEO компоненти, като скорост на сайта и обратни връзки.

Най-мощният компонент обаче е нашият SEO инструмент GrowthBar. Не е задължително да се нуждаете от SEO инструмент, за да повторите нашия успех, но обещавам, че ще ви направи много по-бързо и по-лесно да видите резултатите.

4. Задръжте клиентите си с маркетинг за лоялност — CandyBar

Подобряването на ROI е доста просто. Изберете съществуващи клиенти пред нови клиенти. Лоялните клиенти не само купуват отново и отново, но и избират продукти от вашия магазин пред вашите конкуренти. И затова трябва да им благодарите от време на време. Нещо толкова малко като благодарствена картичка може да промени нещата. Непрекъснато получаваме истории от търговци за това как са успели със задържането на клиенти, използвайки дори най-простите програми за лоялност.

Когато започвате за първи път, може дори да не е необходимо да създавате официална програма за лоялност. Можете просто да изпратите купон за рождения ден на клиент или да изпратите отстъпки само за абонати, ако се регистрират за вашия имейл списък. В дългосрочен план може да е по-ценно да създадете по-стабилна програма за по-добро проследяване и насърчаване на лоялността на клиентите, но искате да сте сигурни, че това има смисъл за вашия бизнес и си струва разходите.

5. Изберете правилната система за управление на съдържанието

Като блогър на WordPress и експерт по електронната търговия с над 4 години опит, ето най-важното нещо, което бих искал да споделя — Бъдете много конкретни при избора си на CMS.

Може да изглежда като малко нещо, но изборът на грешна система за управление на съдържанието може да повлияе на вашия бизнес. Това може да ви помогне да оптимизирате производството, да рационализирате управлението на обекта и като цяло да спестите пари чрез избягване на ненужни разходи. Което от своя страна може да бъде допълнително инвестирано в разрастване на вашия бизнес.

Например, ако започвате онлайн магазин и имате бизнес, поддържан от инвентар, ще искате платформа, която предлага функции като интегриране на управление на инвентара. В противен случай ще инвестирате толкова много в персонализиране и разработка на функциите, които искате да имате.

Точно сега, новото горещо нещо за управление на инвентара е дропшипинг. И за това трябва да изберете Shopify. Докато WooCommerce ще бъде много по-евтин, ще пропуснете много доставчици. В допълнение към това, че всичко е на едно място, Shopify предлага дропшипинг приложения, които се интегрират изключително с платформата. Например Fuel, доставчик на POD dropshipping, предлага евтини продукти, но се интегрира само с Shopify.

Ако инвентарът не е проблем или се справяте с него вътрешно, вероятно ще искате платформа с други функции. За да определите какво имате нужда от CMS платформа, прегледайте своя бизнес план и оперативни цели. Това може да ви помогне да приоритизирате необходимите функции, като същевременно избягвате повърхностни приложения, които просто няма да са от полза за вашия бизнес.

Увеличаването на конверсията от електронната търговия е итеративен процес

Това бяха няколко страхотни съвета от експерти, работещи в момента в електронната търговия, които можете да използвате за изграждане на сериозен онлайн бизнес с по-висока възвръщаемост на инвестициите и прецизни потоци от приходи. Работете върху вашата бизнес марка и създайте дългосрочен щадящ бизнес план, който ви помага да управлявате този процес.

Любимата ми от всички стратегии е задържането на клиенти. Има много начини да накарате клиентите си да изберат вашия бизнес пред другите. Използвайте страхотно предложение за стойност, кампания за лоялност, социално доказателство и дори маркетинг на съдържание, за да се свържете по-добре с клиентите си. Продължавайте да усъвършенствате стратегията си, да тествате и да повтаряте подхода си, за да определите какво резонира най-добре.

Pulkit Bhardwaj е блогър на WordPress и ентусиаст на електронната търговия. Когато не е зает да споделя страхотни идеи, може да бъде намерен да помага на нови магазини на boutiquesetup.net или да споделя съвети за блогване на starttheblog.com.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *