Как една медицинска частна практика може да преодолее пречките пред успеха

Докато прекосявам медицинска частна практика пейзаж в САЩ чрез консултации и изказвания, забелязах, че частните практики страдат от много висок процент на неуспех.

Според Дейв Чейс, автор на Ръководство на главния изпълнителен директор за възстановяване на американската мечта, 43 процента от предприятията, свързани със здравеопазването, се провалят през първите пет години. Единствената индустрия, която изглежда има по-висок процент на неуспех, е ресторантьорската индустрия.

Основните причини, поради които „предприемачите на частна практика“ се провалят в днешната среда е, че те просто не са идентифициране на техните рискови фактори. Твърде много практикуващи здравни специалисти подценяват ресурсите, които са необходими за една успешна практика.

Повечето практикуващи здравни работници не са обучени да развиват бизнес като успешен предприемач. Те са изградили кариерата си около страстта си към здравето и благосъстоянието, а не към анализиране на финансови отчети и максимизиране на печалбите.

Но за да успеете да изградите финансово устойчив бизнес, имате нужда от силна организационна основа. За да защитите частната си практика от провал, предприемете тези основни стъпки предварително.

1. Определете своята визия за успех

Отделете малко време, за да обмислите истинските си намерения. Важно е да определите професионалните и личните си цели и идеалната си визия за успех.

Започнете процеса на виждане, като назовете своя нетни финансови цели така че да ви отведат до последващата стъпка за идентифициране на как и на кога. Определете дали вашата визия за частна практика включва използването на други практикуващи във вашия метод за предоставяне на услуги или възнамерявате да бъдете едноличен собственик.

2. Решете да управлявате печеливш бизнес

Ако мога да променя едно нещо във възгледа на нашето общество за услугите бизнес модели свързано със здравеопазването, би било идеята, че частните здравни практики работят като успешни и печеливши бизнеси противоречи на мисията им.

Все пак клиницистите и доставчиците на здравни услуги често са толкова инвестирани в собствената си страст към работата си, че пренебрегват рентабилната страна на бизнеса.

Заимствам страница от инвестиционната легенда Уорън Бъфет: Приоритет №1 е никога да не губите пари, приоритет №2 е никога да не губите пари и приоритет №3 е никога да не губите пари.

3. Инвестирайте време в солиден бизнес план

Има огромна стойност в артикулирането на вашата визия за пътя напред. Писане на бизнес план– дори а Лесен бизнес план това е кратко и лесно за актуализиране – ще помогне. Доказано е, че компаниите, които го правят бизнес планирането расте с 30% по-бързо. Това ще ви помогне да определите по-добре вашите конкретни цели за бизнеса, както и ще ви даде разбиране за това как да поддържате устойчив растеж.

Някои може да се изкушат просто да започнат действие и да разберат процеса на изграждане на бизнес по пътя си – това, което бихме могли да наречем „конструиране на самолета, докато летите с него“. Просто казано, това не е най-ефективният или ефикасен подход.

Започнете с ясно разбиране защо искате да отворите собствена практика.

Част от определянето на вашия защо идентифицира своята връзка с други ключови въпроси, включително:

  • СЗО е целева демографска група?
  • Какво вашата основна услуга или продукт ли е?
  • Кога търсиш ли да започнеш?
  • И как ще изпълниш ли визията си?

Бъдете възможно най-конкретни с вашите цели и етапи. Добре изграденият бизнес план помага да се гарантира, че не просто въртите колелата си, а изпълнявате спрямо ясно начертана стратегическа пътна карта, която е в съответствие с конкретни, измерими цели за вашия бизнес.

Ако не сте сигурни как трябва да изглежда бизнес планът за медицинска практика, вижте някои примери в Галерия с примерни бизнес планове на Bplans.

4. Създайте отчетност чрез показатели

Едно е да създадеш план, а друго е да го изпълниш и да постигнеш целите си. Тайната за изпълнение на вашата стратегия за частна практика е чрез показатели. Освен да мислите чрез вашите кой, какво, къде, кога, защо, и който въпроси, дефинирайте какви ще бъдат измеримите показатели, които ще ви кажат кога сте достигнали целта си.

Те трябва да включват ограничение във времето – кога ще постигнете тази цел? Препоръчвам ви да разработите седмични, месечни и тримесечни показатели. Ключовите финансови показатели включват вашите баланса, отчет за доходите, и нетен доход. Други включват паричен поток анализ на изявления, комбинация от платци, отчет за анулиране и ефективност на маркетинга/рефералите.

Можете да настроите финансовите си отчети в Excel и инструмент за управление на бизнеса като LivePlan който се свързва с вашата онлайн счетоводна система и предлага бизнес табло, може да го направи по-бързо и по-лесно.

Допълнителното предимство от използването на показатели е, че те помагат да дадете възможност на екипа си да бъде отговорен, без да се налага да микроуправлявате всеки техен ход. Добавянето на стимули за персонала да постигне целите си може да бъде полезен мотиватор.

5. Разберете модела на финансиране на здравното осигуряване

Основна реалност, която всички частни предприемачи трябва да осъзнаят, е, че никога няма гаранция за покритие.

Направете следното: Обадете се на телефонния номер на гърба на вашата здравноосигурителна карта и проверете собствените си предимства за всяка услуга, която предлагате (трудова терапия, логопед, хиропрактика и т.н.).

Основното е, че трябва да разберете ограничаващите фактори и тенденциите, свързани с медицинското таксуване в зависимост от демографските данни на пациента, диагнозата, предлагането на услуги и т.н. Основното правило е 60 процента от вашето финансиране положителен паричен поток след 30 дни или по-малко от датата на услугата. Това ще поддържа вашата частна практика финансово в правилната посока.

6. Подгответе се за най-лошите сценарии

Докато изграждате своята стратегия, трябва да сте подготвени за условия, които могат да повлияят на оцеляването ви. Задайте си различни въпроси, вариращи от това какво би се случило, ако най-добрият ви терапевт напусне, за да се състезава с вас, до какво ще стане, ако източникът на финансиране спре да прави плащания (Medicaid и т.н.)?

Формулирайте стратегия за преодолеят тези пречки преди те се случват. Например, изпреварвайте клиничните проблеми и проблемите с персонала, като ясно съобщите очакванията си на персонала си и формулирайте политики както в пакетите на служителите, така и в клиентските си пакети за всичко от HIPAA до очакваното време за отговор на запитвания.

7. Наемете най-добрия персонал, който можете да намерите

Обединен екип може да преобрази вашата практика. Наемете най-добрия персонал можете да намерите – ще се отплати. Ако имате служители, които не са напълно изостанали мисията от практиката и просто отчитат и отчитат всеки ден, те не допринасят за успеха на организацията.

По-специално, виждал съм това да се случва, когато практикуващите наемат свои приятели да работят за тях. Служители, които имат страст към работата си, които винаги действат с оглед на най-добрите интереси на компанията, които търсят начини да допринесат и които внасят нови идеи, ще бъдат жизненоважни членове на екипа за гарантиране на успеха на практиката.

8. Изградете екип за поддръжка, който да ви помага при важни решения

Обградете се с хора, които могат да окажат морална или професионална подкрепа. Те могат да бъдат служители, приятели, консултанти и др. Докато изграждате стратегията си, имате нужда от екип, който може да бди през рамото ви.

Знайте кога да наемете помощ; няма нужда да се справяте с всяко предизвикателство сами. Намерете хора с опит в областите, за които знаете, че не са вашите силни страни. Ако не сте сигурни откъде да започнете, SCORE предлага страхотна менторска програма които могат да ви помогнат да изградите своята медицинска практика с увереност.

Брандън Сейгъл е международно известен бизнес треньор и президент на Wellness Works Management Partners. В момента той управлява множество частни практики и консултира предприемачи и частни практики по целия свят. Признат лидер в днешната частна практика, той е чест основен лектор и обучител за организации, асоциации и университети. Неговата нова книга, The Private Practice Survival Guide: A Journey to Unlock Your Freedom to Success (Rebel Press, 5 февруари 2019 г.) обхваща основните въпроси как да отворите успешна частна практика. Научете повече на wellnessworksmp.com или brandonseigel.com.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *