Как Законът за намаляване на данъците и заетостта ще се отрази на вашия малък бизнес

Не е тайна, че опериране на малък бизнес е трудна работа. Вие отделяте тонове време и енергия за вземане на интелигентни решения, увеличаване на печалбите и правене на всичко възможно, за да запазите ниските си данъци.

Сега, когато данъчният сезон е точно зад ъгъла, вероятно се чудите (или направо се тревожите!) за това как последните Закон за намаляване на данъците и заетосттакойто влезе в сила през 2018 г., ще се отрази вашата данъчна снимка тази година и след това.

Ако сте се страхували от данъчното време поради тази несигурност, време е да въздъхнете с облекчение: повечето от промените, свързани със скорошната данъчна реформа, всъщност ще ви бъдат от полза през този данъчен сезон – и е добре да бъдете информирани за не- толкова големи промени, така че да можете да планирате разумно бъдещето.

Корпоративната данъчна реформа в Съединените щати беше отдавна закъсняла. За твърде много години, корпорации в Съединените щати са изправени пред много по-висока ставка на корпоративния данък върху доходите, отколкото компаниите, базирани в повечето задгранични икономики. В резултат на това все повече американски компании избират разширете повече в чужбина вместо в Съединените щати и да бъде със седалище извън Съединените щати, което не беше добре за дългосрочното здраве на американската икономика и пазара на труда. Когато Конгресът прие Закона за данъчните облекчения и заетостта в края на 2017 г., това беше най-значимата данъчна реформа след Закона за данъчна реформа от 1986 г.

Продължете да четете, за да научите фактите за това как законопроектът за данъчна реформа от 2017 г. ще засегне вас и вашия малък бизнес тази година.

Очаквайте намаление на вашите индивидуални данъчни ставки

След законопроекта за данъчна реформа от 2017 г. ставката на корпоративния данък беше намалена от 35 на 21 процента, намаление с 40 процента. Законът за облекчаване на данъците и заетостта също намали ставките на данъка върху доходите на хората с няколко процентни пункта в повечето данъчни групи. Това идва като страхотна новина за повечето собственици на малък бизнес в САЩ, които управляват бизнеса си като транзитни субекти (включително еднолични търговци, LLCsпартньорства и S-корпус).

Ако сте преминаващ субект, можете да вземете 20 процента намаление

Когато Конгресът преработваше данъчния кодекс, той призна, че много малки предприятия, работещи като преминаващи субекти ще бъдат подложени на по-високи федерални данъчни ставки в сравнение с новата 21-процентна ставка на корпоративния данък върху доходите.

За да отчете това, Конгресът предостави 20 процента приспадане за преминаващи лица. Ето един пример: приемете, че вашият едноличен търговец ви е спечелил 60 000 $ през 2018 г. като единствен данъкоплатец. Това би ви тласнало към 22-процентовия федерален данък върху доходите. Но тъй като преходното приспадане ви позволява да приспаднете 20 процента от тези $60 000 доход (или $12 000), вие ще дължите федерален данък върху доходите само върху останалите $48 000. Тази голяма промяна насърчи собствениците на малък бизнес да се чувстват оптимистично настроени относно възможността да развиват своя бизнес.

Но имайте предвид, че това приспадане се премахва постепенно за собственици на бизнес в сферата на услугите (като адвокати, лекари, агенти по недвижими имоти, консултанти и т.н.) при доходи на един данъкоплатец над $157 500 (до $207 500) и за семейни двойки, които подават документи съвместно с доходи повече от $315 000 (до $415 000). Това приспадане може да бъде ограничено за други видове бизнеси над тези прагове на доходите, така че не забравяйте да се консултирате с вашия данъчен съветник, ако имате въпроси.

Сега можете да се насладите на по-добри правила за разход на оборудване

Така наречените правила на раздел 179 исторически позволяват на малките предприятия да могат незабавно да приспадат цена на оборудването, при спазване на годишни лимити, те закупуват за употреба и пускат в експлоатация в своя бизнес. Но данъчният законопроект от 2017 г. разшири тези правила. Сега повече фирми могат незабавно да приспадат до 1 милион долара за такова оборудване годишно (до лимита на годишния си бизнес доход).

Освен това, това приспадане вече може да се използва и за покупки на използвано оборудване. Тези разпоредби, които не се прилагат за бизнеса с недвижими имоти, остават в сила до 2022 г. и след това постепенно отпадат до 2027 г., когато се предполага, че предишните графици за амортизация ще влязат отново в сила.

Максималната амортизационна отчисления за автомобили е увеличена

Данъчният законопроект за 2017 г. включва значително увеличение на максималния размер на автомобила амортизация че може да се претендира. При тази реформа годишните суми на автомобилната амортизация са се увеличили повече от три пъти.

В сила от данъчната 2018 година, ето максималните суми, които могат да бъдат поискани:

Година 1: $10,000 повече от предишния лимит от $3,160

Година 2: $16,000 повече от предишния лимит от $5,100

Година 3: $9,600 повече от предишния лимит от $3,050

Година 4 и след това: $5,760 от предишния лимит от $1,875, докато разходите бъдат напълно възстановени.

След 2018 г. тези годишни ограничения ще се увеличат с инфлацията за колите, пуснати в експлоатация.

Вашите лихвени удръжки са ограничени

Започвайки от 2018 г., компаниите с годишни брутни приходи от най-малко $25 милиона средно през предходните три години са ограничени в приспадането на лихва от бизнес дълг.

Нетните лихвени разходи са ограничени до 30 процента от печалбата на бизнеса преди лихви, данъци, амортизация и амортизация (EBITDA). Фермерите и повечето компании за недвижими имоти са освободени от това. След това, влизайки в сила през 2022 г., тази разпоредба става по-рестриктивна и по този начин ще засегне още повече предприятия. В този момент ограничението от 30 процента ще се прилага за печалбите преди лихви и данъци.

Ще загубите част от намаленията си за храна и развлечения

Законопроектът за данъчна реформа от 2017 г. премахна приспадането на разходите за развлечения за бизнеса. Съгласно предишния данъчен закон ви беше позволено да приспадате 50 процента от тези разходи (например, когато бизнес забавлява клиенти и дори служители в ресторанти, спортни събития и фитнес клубове).

Съгласно новите правила има изключения: например кафенетата на място в офисите на компанията и храната, предоставена на служителите, както и бизнес ястията, свързани с пътуване, се приспадат с 50 процента. Храните, предоставени на потенциални клиенти като част от презентация на семинар, все още са напълно приспаднати. И стига да включват всички, празничните партита и фирмените пикници също се приспадат напълно.

Мандатът за здравно осигуряване е премахнат

След като Законът за достъпни грижи (известен още като Obamacare) беше приет от Конгреса през 2010 г., някои републиканци в Конгреса обещаха да го отменят. След избирането на републиканеца Доналд Тръмп през 2016 г. изглеждаше, че парчетата са на мястото си за успешното отменяне на Obamacare. Но когато покойният сенатор от Аризона Джон Маккейн гласува с палец надолу за мярката за отмяна, на републиканците им липсва един глас в Сената.

И така, данъчният законопроект от 2017 г. включваше малко известна или обсъждана мярка, която елиминира мандата на Obamacare, влязъл в сила през 2019 г. Този мандат изискваше хората да имат или да закупят здравноосигурително покритие и ако не го направиха, щяха да бъдат изправени пред данъчна санкция. Така че наказателният данък също изчезва през 2019 г.

Съгласно новата данъчна реформа нетните оперативни загуби (NOL) вече не могат да се пренасят назад за две години. Сега обаче NOL могат да се пренасят за неопределено време, докато не бъдат изразходвани. Ограничението за пренасяне преди това беше 20 години. NOLs са ограничени всяка година до 80 процента от облагаемия доход.

Сега, след като знаете за най-важните разпоредби, които ще засегнат вашия малък бизнес тази година, можете да подходите към данъчния сезон с увереност. И най-доброто от всичко е, че можете да вземате информирани решения, докато продължавате да растете и оформяте малкия си бизнес в оживено предприятие, което винаги сте си представяли.

Ерик Тайсън, MBA, е автор на Small Business Taxes For Dummies, второ издание (Wiley, март 2019 г., ISBN: 978-1-119-51784-9, $26,99). Ерик е международно признат и най-продаван автор на лични финанси, съветник и писател. Той е автор на пет национални най-продавани финансови книги, включително Investing For Dummies, Personal Finance For Dummies и Home Buying Kit For Dummies. Той се е появявал в шоуто Today на NBC, ABC, CNBC, FOX News, PBS и CNN и е бил интервюиран в стотици радио предавания и печатни публикации.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *