Как и къде да получите бизнес лицензи и разрешителни

Тази статия е част от нашия „Ръководство за стартиране на бизнес” – подбран списък със статии, които ще ви накарат да работите за нула време!

Всеки трябва да се справя с най-дребните детайли на стартиране на бизнес; независимо от вашата индустрия, да започнете безопасно и законно включва поне малко бюрокрация.

Трябва да превърнете бизнеса си в официално юридическо лице и да разгледате задълбочено какви бизнес лицензи и разрешителни са ви необходими на местно, щатско и федерално ниво, за да можете да работите без страх, че ще бъдете ударени с глоба или по-лошо, трябва да се затвори.

Какво е бизнес лиценз?

Бизнес лицензите са разрешителни, издадени от федерални, щатски и местни правителствени агенции, които позволяват на лица или компании да извършват бизнес в рамките на географската юрисдикция на правителството. Може да се наложи да получите няколко лиценза, за да сте в съответствие.

Терминът „бизнес лиценз“ е малко подвеждащ, тъй като звучи така, сякаш има един лиценз, за ​​който кандидатствате, нещо като шофьорска книжка, който получавате и – готово! Вие сте законно в бизнеса. Това не е така.

Получаването на бизнес лиценз същото ли е като декларирането на моя бизнес субект?

Получаването на бизнес лицензи или разрешителни надхвърля простото регистриране или деклариране на вашия бизнес субект – като LLC или корпорация; просто защото сте включили бизнеса си или създаде LLC не означава, че сте приключили с таксите и документите.

Може ли да ви бъде отказан бизнес лиценз?

Може да ви бъде отказан бизнес лиценз, ако молбата ви е непълна, неподписана или ако не сте я подписали от правилните хора. Можете също така да бъдете отхвърлени, ако не следвате инструкциите във формуляра. Добра идея е да се свържете с агенцията за лицензиране и да се уверите, че имате правилния формуляр (който не е остарял) и да ги попитате за всичко във формуляра, което е неясно.

Какви видове местни бизнес лицензи и разрешителни са ми необходими?

Често, бизнес лиценз се предоставя на ниво град и представлява такса, плащана за получаване на удостоверение за данъчна регистрация, което след това ви позволява да извършвате законно бизнес в тази област. Броят и типът на лицензите и разрешителните, от които се нуждаете, зависи от няколко различни фактора: вида на бизнеса, в който се занимавате, къде се намира и специфичните ви бизнес нужди.

Например, кажете, че сте ресторант, който иска да сервира алкохол и да има открит вътрешен двор. В зависимост от вашето местоположение може да ви е необходим лиценз за отваряне на ресторант в избраното от вас място, лиценз за сервиране на алкохолни напитки в помещенията, и разрешение за изграждане на вътрешен двор. Най-вероятно това ще бъдат три различни заявления, вероятно включващи да отидете до три различни държавни служби, за да ги получите.

Имайте предвид, че ако управлявате домашен бизнес, може да се наложи да получите разрешителни и лицензи, които се различават от необходимите за управление на малък бизнес със специално местоположение извън дома ви.

Какви видове федерални бизнес лицензи и разрешителни са ми необходими?

Федералното правителство в Съединените щати обикновено изисква разрешителни и лицензи само за много специализирани отрасли. Например, ще трябва да проверите изискванията на федералното правителство, ако произвеждате алкохол, транспортирате селскостопански животни през щатските граници или отваряте търговски магазин за риболов или оръжие.

Ако изглежда, че вашата индустрия е много ниша или има високо ниво на отговорност, шансовете са, че ще трябва да прескочите някои обръчи. За пълния списък, SBA предоставя полезен ресурсд.

Какви видове държавни бизнес лицензи и разрешителни са ми необходими?

Тъй като има петдесет различни щата, можете да си представите нивото на разнообразие между законите по отношение на разрешителните и лицензите. Някои щати изискват от търговците на дребно да се регистрират за лиценз на продавача, за да могат например да плащат държавен данък върху продажбите. Можете да намерите генерал указател за държави тук. Въпреки че местните закони ще варират, дори повече, има някои последователности; като всеки щат, който има табло за контрол на алкохола.

Какви са обичайните видове бизнес лицензи и разрешителни?

Типовете разрешителни, разбира се, ще варират в зависимост от щатското и местното законодателство, но има няколко области, в които почти винаги можете да очаквате да кандидатствате и да плащате за разрешително или лиценз. Те включват използване на земята и строителство, табели и екстериор на сградата, всяка бизнес дейност, включваща алкохол или канабис, паркиране, използване на природни ресурси и други разрешителни и лицензи, специфични за индустрията.

Разрешения за ползване и строеж

Ако създавате сграда или структура върху парче земя, почти сигурно ще ви трябва разрешение за строеж от вашето общинско правителство, въз основа на местните закони за зониране. Трябва да можете да намерите съответната информация за контакт и приложения на уебсайта на правителството на вашия град, като този.

Ако използвате или изграждате всякакъв вид съоръжение, като витрина, офис, фабрика, търговска кухня или подобно, ще ви е необходимо пространството да бъде оборудвано по подходящ начин за вашите цели и в съответствие със съответните законови кодекси.

Знаци и екстериор на сградата

Донякъде свързано с горното, много правителства на градско или окръжно ниво имат правила, свързани с размера и разположението на знаците и вида на екстериора на сградата (като рисуване на стенописи или ярки цветове), които си струва да имате предвид, докато вземете решение за брандиране за местоположението на вашия бизнес.

Лицензи и разрешителни за алкохол

Ако продавате алкохол, вашият бизнес и в някои щати вашите служители ще се нуждаят от лиценз за алкохол, за да го направят, който можете да получите на държавно ниво. Ако произвеждате алкохол, ще ви трябва федерално разрешение.

Разрешителни за паркиране

Ако имате съществуващ паркинг във вашето съоръжение, това не трябва да се отнася за вас, въпреки че може да се наложи да договорите използването на места с вашия наемодател, ако имате такъв. Ако имате нужда от паркиране на улицата във вашия район, ще трябва да закупите разрешително за паркиране от градската управа за всяко от вашите служебни превозни средства.

Ако изграждате паркинг, ще ви е необходимо разрешение за строеж и ползване на земята от вашата общинска управа и не забравяйте, че трябва да бъде в съответствие със Закона за американците с увреждания.

Специфични за индустрията лицензи и сертификати

Във вашата област може да има индустриални асоциации или държавни съвети, към които трябва да кандидатствате или да изпълните изискванията за тестване. Повечето хора веднага се сещат за адвокат, който трябва да премине адвокатската колегия, или за лекар, който е сертифициран от борда, но знаете ли, че вие ​​също се нуждаете от лиценз за фризьор, и сертификат за личен треньор?

Ако продавате храна, ще ви е необходим чист преглед от здравния отдел и съответното разрешително. Уверете се, че сте проучили своята индустрия, за да имате всички необходими лицензи.

Лицензи и разрешителни за природни ресурси

Повечето окръзи или общини имат правила и разпоредби, включващи бизнес употреба и възможно замърсяване на въздуха и водата. Проучете кои закони могат да се прилагат за вашия бизнес, особено ако вашият бизнес трябва да изхвърля много отпадъци, тъй като може да се наложи да кандидатствате за специално разрешение, за да го направите. Ако имате работа с някакви опасни материали, това трябва да е безпроблемно и може да се наложи да спазвате допълнителни разпоредби относно съхранението преди изхвърляне на тези материали.

Наистина ли е необходимо получаването на бизнес лицензи и разрешителни?

Краткият отговор е да – ваша отговорност е да придобиете необходимите лицензи и разрешителни за вашия бизнес. Въпреки че може да е изкушаващо да мислите, че можете да се движите под радара, ще се оставите широко отворени за всякакви рискове, включително глоби и правна отговорност, ако нещо се обърка.

Едно от изискванията да бъдете собственик на бизнес е да премахнете всичките си лицензи и разрешителни и да ги поддържате актуални. Може да е сложно и отнема много време, но просто идва с територията на предприемачеството.

Артистични + интелектуални занимания. Социална справедливост. актриса. Модел. Музикант. Юджийн // Портланд.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *