Не можете да решите какъв бизнес да започнете през 2020 г.? Няма проблем, ние ще ви кажем

Тази статия е част от нашата Ръководство за стартиране на бизнесподбран списък с нашите статии, които ще ви накарат да работите за нула време!

Всеки месец над 1 милион души посещават Bplans. Повечето от тези хора са на много ранен етап от стартирането на бизнес и като такива търсят да видят какво са направили другите. Някои вече са решили и са в процес на писане на бизнес план.

Те задават въпроси: Какво трябва да включи ресторант, който се нуждае от бизнес заем, в своя бизнес план? Как се пише резюме за онлайн бизнес с дрехи?

Независимо дали пишете бизнес план или просто търсите данни, които да потвърдят вашето проучване, прегледът на примерни бизнес планове може да ви даде отлична представа, която ще ви помогне да напишете свой собствен план и да обмислите всеки аспект от стартирането на вашия бизнес.

И така, какъв бизнес трябва да започнете тази година? Кои са най-популярните индустрии? Какви възможности се отварят през 2020 г.?

Не можем да ви кажем точно какъв тип бизнес вие лично трябва да започнете (това напълно би лишило нещата от удоволствието), но можем да ви кажем кои от нашите примерни бизнес планове бяха най-популярни през 2018 г.

Най-популярните бизнес планове в Bplans

През 2018 г. нашите най-популярни примерни бизнес планове бяха:

  1. Пекарна
  2. Кафене
  3. Фризьорски и козметичен салон и спа
  4. Ресторант за бързо хранене
  5. Селско стопанство и земеделие
  6. Младежки услуги с нестопанска цел
  7. Търговия на дребно с дрехи
  8. Строителство
  9. Почистващи услуги
  10. Персонално планиране на събития

Храна: ресторанти, пекарни и кафенета

Нашите примерни бизнес планове в категория ресторанти, пекарни и кафенета се класират последователно в топ 20 на Bplans. Разбира се, франчайз бизнесът за бързо хранене също все още процъфтява – в световен мащаб бързото хранене генерира повече от 570 милиарда долара.

Ако обмисляте да започнете бизнес в сектора на хранителните услуги, препоръчваме да се подготвите за една здравословна, макар и еклектична година напред. Разгледайте този страхотен списък с хранителни тенденции за 2020 г.

Ако сте сериозни в проучването си, не забравяйте също така да погледнете „Какво е горещо кулинарна прогноза“, съставено от Националната ресторантьорска асоциация. Също така препоръчвам да разгледате прогнозите за хранителните тенденции на FAPC за 2020 г.

Най-доброто от Bplans за стартиране на пекарна, ресторант или кафене:

Салон и спа

Салоните и спа индустрията продължават да растат и да се развиват. Точно както търговецът на дрехи трябва да познава модните тенденции, фризьорите и салоните за красота трябва да са в крак с модерните прически, външен вид и други тенденции за красота, включително нови процедури и продукти.

Миналата година експерти прогнозират, че подобрените с CBD лечения ще стъпят на сцената в цялата страна. Така че, уверете се, че знаете какви услуги добавят другите салони към менюто за красота през следващата година.

Най-доброто от Bplans за стартиране на салон или спа:

Селско стопанство и земеделие

Примерните бизнес планове за земеделие и земеделие бяха по-популярни от всякога през 2019 г.

Подозираме, че това се дължи отчасти на нарастващия интерес към продуктите от фермата до масата или местните продукти. Но може да е свързано и с по-ново законодателство относно отглеждането и продажбата на канабис в диспансери за марихуана и други предстоящи възможности за продажба в САЩ

Най-доброто от Bplans за стартиране на земеделски или селскостопански бизнес:

Младежки услуги с нестопанска цел

Стартирането на организация с нестопанска цел като начин да използвате уменията си за адресиране на общност винаги е популярна тема в Bplans. Винаги има нужда от качествени консултантски или наставнически услуги; ако имате интерес към спорта, можете да започнете младежка баскетболна лига; и ако имате интерес към образованието, можете да започнете програма за помощ при домашните след училище.

Там няма недостиг на нужда. Разгледайте тенденциите във филантропията за 2020 г., ако мислите да започнете организация с нестопанска цел. И се свържете с Националния съвет на организациите с нестопанска цел, за да научите повече за по-широките тенденции, засягащи организациите с нестопанска цел през 2020 г.

Най-доброто от Bplans за стартиране на организация с нестопанска цел:

Търговия на дребно и облекло

Търговията на дребно с дрехи е друга област, в която виждаме голям интерес от страна на читателите – както за физическите магазини, така и за електронната търговия.

Една от най-забележителните тенденции в търговията на дребно, за която трябва да следите през 2020 г., е нарастващият успех на хибридната или многоканалната търговия на дребно – което означава, че търговците на дребно с физическо местоположение ще са по-склонни също така да имат част за електронна търговия или онлайн продажби към своя бизнес.

За повече информация относно тазгодишните тенденции в търговията на дребно вижте този подкаст от Националната федерация на дребно.

Най-доброто от Bplans за търговия на дребно с дрехи и електронна търговия:

Почистващи услуги

Почистващите услуги са сред най-лесните и достъпни бизнеси за започване и се очаква индустрията да стимулира 6 процента ръст на нови работни места до 2020 г.

Подобно на строителната индустрия, тенденцията към зелени или екологични решения се очаква да продължи и през 2020 г.

Най-доброто от Bplans за стартиране на бизнес с услуги за почистване:

Планиране на събитие

От планиране на сватби през големи гала празници до големи корпоративни събития, все повече фирми и физически лица търсят помощ за подробностите.

Очаква се индустрията за планиране на събития да расте по-бързо от средната индустрия – с повече от 11 процента до 2026 г. За повече информация как индустрията расте и се променя, вижте тези асоциации за планиране на събития.

Най-доброто от Bplans за стартиране на бизнес за планиране на събития:

Все още търсите правилната бизнес идея? Вижте нашето ръководство за генериране на стотици бизнес идеи или този списък с повече от 30 идеи. Ако все още не сте стигнали, вижте нашето ръководство за намиране на страхотна бизнес идея.

Кандис е писател на свободна практика, бижутер и хибрид на дигиталния маркетинг. Можете да научите повече за нея на нейния личен уебсайт или да се свържете с нея в Twitter @candylandau.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *