Онлайн данъчна декларация за вашия бизнес — всичко, което трябва да знаете за 2022 г

Данъчната подготовка е важна част от всеки нов бизнес. Ще си проправите път през множество задачи, като попълване на вашата регистрация в IRS, търсене на клиенти, ценообразуване на услугите ви и най-важното, избор на правилния данъчен софтуер.

Може да се изкушите да се придържате към изпитани методи за подаване на данъците си, като например предварително инсталирано приложение на вашия работен плот. Но с поверителните данни, с които ще работите, една основна софтуерна програма просто няма да се справи. За щастие, доставчиците на данъчен софтуер имат няколко базирани на облак опции, които компенсират недостатъците на традиционното данъчно подаване на настолни компютри.

Базираните в облака данъчни софтуерни програми предлагат иновативни решения като автоматизиране на подаването на данъци, опростяване на счетоводството, проследяване на данъчни декларации и защита на вашата компания от одити на IRS. Бизнесът също е наясно с тези предимства – харчи 29 милиарда долара за облачни услуги само през първото тримесечие на 2020 г.

Ще ви преведем през някои други функции и предимства на базирания в облак софтуер за подаване на данъчни декларации и ви обясняваме защо превъзхожда традиционните местни приложения.

1. Не е необходима инсталация

Базираните на настолен компютър софтуерни програми за подаване на данъчни декларации трябва да бъдат инсталирани на всеки компютър или устройство, което отнема много време и е досаден процес.

Базираният в облак софтуер обаче ви позволява достъп до софтуера през интернет. Поради това не е необходимо да го инсталирате на компютъра, за да имате достъп до него. Чрез премахване на инсталационния процес, базираният в облака данъчен софтуер става достъпен за използване незабавно.

2. Сигурност на данните

В ерата на киберзаплахите сигурността на данните е най-важната грижа на всеки бизнес и с право. Сигурността на данните е още по-важна, когато става въпрос за чувствителни финансови данни на вашия бизнес. Следователно имате нужда от стабилна софтуерна програма, която да ви предпази от кибер заплахи, когато подавате данъци онлайн.

Софтуерът, базиран на облак, съхранява всички ваши данни от разстояние в защитен център за данни. Освен това вашият доставчик на данъчен софтуер гарантира, че данните са защитени чрез защитни стени, антивирусна програма, антизловреден софтуер, криптиране на данни и многофакторно удостоверяване. По този начин знаете, че чувствителната информация на вашия бизнес и клиенти е възможно най-сигурна.

3. Подобрена достъпност за служителите

Базираните на настолен компютър инструменти за подаване на данъчни декларации могат да се използват само на настолни компютри в офиса, което е пречка за малките предприятия, които насърчават работата от вкъщи. Отдалечените служители и данъчните счетоводители трябва да могат да функционират също толкова ефективно, колкото служителите на място.

Облачното хранилище съхранява данните в отдалечени сървъри, до които имате достъп през интернет. Това означава, че вашите служители имат достъп до облачен данъчен софтуер от всяко устройство. Няма проблем със съвместимостта, тъй като всичко, от което се нуждаят, е високоскоростен интернет и уеб браузър.

И тъй като базираният в облак софтуер за подаване на данъчни декларации може да бъде достъпен отвсякъде, без да се правят компромиси с неговите функции, CPA, работещи от вкъщи, могат да ви помогнат с отчитането на вашите данъци и доходи без проблеми. Тази подобрена достъпност също предлага на служителите и сътрудниците по-добър баланс между работата и личния живот и намалява часовете, прекарани в дълги пътувания до работното място.

4. Мащабируемост

Вашият бизнес няма да остане същият завинаги. Всички ваши бизнес планове имат за цел да разширят обхвата и клиентската ви база. Като се има предвид това, има смисъл вашият данъчен софтуер също така да отговаря на нарастващите нужди на вашия бизнес.

Повечето базирани на настолни компютри софтуери са предназначени за определен размер на организацията. Промяната в размера предполага, че трябва да промените софтуера, което води до допълнителна тежест за вашия ИТ екип.

За щастие технологията за облачни изчисления прави данъчния и счетоводен софтуер достатъчно гъвкав, за да го мащабирате с вашия бизнес. Няма да ви се налага да търсите друг базиран на облак инструмент за подаване на данъчни декларации, когато размерът на вашия бизнес се промени. Трябва само да надстроите или да преминете към друг план.

5. Денонощна поддръжка на клиенти

Представете си това: данъчен сезон е. Вашият CPA прегледа числата и сте готови да подадете данъци онлайн. Точно когато се каните да натиснете бутона „изпрати“, вашият софтуер замръзва и спира да работи напълно. Около вас няма специалист по ИТ, който да отстрани проблема, крайният срок за подаване на данъчните ви декларации наближава бързо и вие сте в голяма беда.

С компаниите за данъчен софтуер, базирани в облак, не е нужно да преживявате този кошмарен сценарий. Повечето доставчици на софтуер предлагат 24/7 поддръжка на клиенти. Тъй като софтуерът не е ограничен до работния плот на вашия офис, за екипите за поддръжка е много по-лесно да коригират проблема дистанционно. Тези функции позволяват на малките предприятия да подават своите данъци навреме.

6. Автоматизирано архивиране

Загубата на часове работа по подаване на данък върху дохода, защото сте забравили да запазите работата си, е обезсърчаващо и болезнено преживяване. Базираният в облака данъчен софтуер автоматично архивира вашите данни на редовни интервали. Като такива, всичките ви данни и упорита работа ще бъдат напълно защитени.

7. Автоматични актуализации

Софтуерните програми се нуждаят от редовни актуализации, за да коригират грешки или да предлагат нови и подобрени функции. Ако използвате настолен данъчен софтуер, трябва ръчно да те новата версия всеки път, когато бъде пусната, което означава допълнителна работа за вас и вашите служители.

Не можете да си позволите да пропуснете и тези актуализации — те са необходими за по-голяма ефективност на вашата програма за подаване на данъчни декларации.

Обратно, облачно базираните софтуерни програми автоматично се подлагат на актуализации и корекции на централния сървър, като по този начин защитават вашия бизнес от големи усложнения, свързани с ИТ. В някои случаи дори няма да разберете, че софтуерът е актуализиран.

8. Рентабилно

Софтуерните програми за настолен данък често са по-скъпи от техните базирани в облак аналози. Тези приложения често изискват солидни такси за инсталиране и поддръжка.

Освен това не можете да те софтуера веднъж и да го копирате за вашите служители, което означава, че ще плащате, за да го инсталирате на всеки компютър във вашия офис. Тези фактори само добавят към вече рязко нарастващите разходи на малък бизнес.

Базираният в облак софтуер за подаване на данъчни декларации, от друга страна, почти винаги е по-евтин от настолните версии. Част от това е, защото създателите създават само една негова версия, която работи на всички устройства. И тъй като доставчиците на софтуерен хостинг ви позволяват да персонализирате вашите планове за плащане, можете да контролирате колко искате да инвестирате в тези инструменти.

9. Лесни интеграции

Всяка компания се нуждае от множество софтуерни програми, за да следи различните аспекти на бизнеса. Много от тях може да работят върху един и същ набор от данни. В този случай облачният софтуер за подаване на данъчни декларации може лесно да се интегрира с вашите съществуващи програми за финансово управление, счетоводство и ERP. Това улеснява процеса на събиране на данните, необходими за изчисляване на данъците.

В заключение

Базираният в облака данъчен софтуер е ориентираното към бъдещето решение на много от проблемите, които измъчват традиционните настолни приложения. Той е многофункционален, здрав, мащабируем, рентабилен и поддържа множество устройства. В резултат на това всяка организация — голяма или малка — може да извлече огромна полза от преминаването към облака за нуждите си от подаване на данъчни декларации.

TurboTax на Intuit е перфектен пример за базирана в облака данъчна софтуерна програма за собственици на малък бизнес. Неговите удобни за потребителя функции и персонализирани пакети го правят изключително лесно и удобно да управлявате вашия бизнес. Отличното обслужване на клиентите на компанията е добавка

Bryan Kesler, CPA е страстен наставник на CPA изпит с мисия да помогне на всички CPA кандидати, които се борят да преминат CPA изпита, да постигнат успех. Като собственик на бизнес и лицензиран CPA, неговият приоритет беше да намери фирма, която да управлява счетоводството му и да му предоставя услуги на финансов директор. Той разбираше, че ако искаше да остане фокусиран върху единствената си цел да помогне на колкото се може повече кандидати за CPA да преминат изпита за CPA, не трябваше той да се занимава с неговите счетоводни или данъчни услуги.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *