Преди да купите хотелски бизнес, отговорете на тези 4 въпроса

Купуването на хотел не е малко постижение. Това е конкурентно начинание, което предлага малко място за посредственост, но може да се изплати на всеки, който желае да свърши работата. Всъщност тази част от хотелиерската индустрия струва над 200 милиарда долара в САЩ

Това не е житейско решение, което да вземете половинчато, така че първият въпрос, който трябва да си зададете, преди да купите хотел, е следният: „Готов ли съм да управлявам собствен бизнес?“

Ако можете да отговорите уверено на този въпрос, значи сте на път и честно казано, по-напред от повечето.

Има редица причини, поради които може да има смисъл купете бизнесвместо да изграждате такъв от самото начало, но така или иначе ще искате да сте сигурни, че сте подготвени за инвестицията на пари, време и ресурси, необходими за управление на бизнес, който процъфтява.

Преди да предприемете това, което вероятно ще бъде едно от най-значимите професионални занимания в живота ви, може да имате няколко въпроса. И така, ето отговорите на някои от най-належащите.

Имотът отговаря ли на кода?

Една от най-важните инициативи преди закупуването на хотел ще бъде съответствието. Нищо не потиска предприемчивия дух така, както отварянето на бизнес и след това затварянето му поради небрежна подготовка. Ето защо първият въпрос, на който трябваше да отговорите, е дали собствеността е съвместима и отговаря на кода или не.

Прегледайте местните и федерални правила и разпоредби, за да сте сигурни, че вашето съоръжение е под контрол. Не приемайте на добра воля, че предишният собственик е поддържал нещата съвместими – не позволявайте самодоволството на друг човек да стане ваша отговорност.

Разберете дали има нужда от подновяване на лицензи или разрешителни и повторни проверки, които може да са пропуснати. Това може да е за самия имот, но също и за всяко оборудване или тежки машини, като кухненски уреди с промишлена мощност, почистващо оборудване, превозни средства, собственост на фирма и др.

Ключът тук е да сте сигурни, че разбирате рисковете и задълженията, които идват със закупуването на съществуващ имот и бизнес.

Какви са предимствата и недостатъците на закупуването на хотелски франчайз?

Едно от най-важните решения, които ще трябва да вземете, е дали да отворите или не a франчайз хотел. Потенциалните купувачи трябва да претеглят плюсовете и минусите на опциите за франчайз, защото не винаги е ясен избор.

Например, помислете за тези плюсове и минуси на франчайза:

Професионалисти:

  • Утвърдени маркетингови материали като рекламни кампании, уебсайт и репутация
  • Разпознаваем бранд
  • Установена клиентска база

Минуси:

  • Липса на автономия
  • Малко възможности за персонализация
  • Франчайзинг такси

Тази последна точка може да е най-забраняващият фактор за начинаещите предприемачи. Франчайз таксите могат бързо да компенсират първоначалните ползи от притежаването на франчайз, но преди да отстъпите тази опция, помислете на какво ви дават тези такси. Въпреки че таксите за франчайз не подлежат на връщане, уменията, които ще научите в областта на маркетинга, управлението, поддръжката и т.н. в контекста на франчайза, са безценни и могат да бъдат прехвърлени към нови бизнес възможности надолу по линията.

Ако решите да купете франчайз хотел от съществуващ собственик, не забравяйте да попитате за съществуващото споразумение. Споразумението може да се прехвърли към вас без проблеми или може да се наложи да съставите нов договор. Така или иначе, придобиването на собственост може да дойде със скрити такси, които трябва да се предвидят.

Имотът на правилното място ли е?

Пътуващите и туристите идват на дестинации заради местоположението, а не заради хотела сам по себе си. Един изключителен престой със сигурност ще резонира сред клиентите, но никой не стяга багажа си, напуска уюта на дома си и се качва на самолет само за да остане в хотел. Вашият хотел е продължение на местоположението. Това е crudités за предястие на туриста – не основно ястие. Ето защо страхотните хотели винаги допълват страхотното местоположение.

Това е моментът, когато обмисляте дали искате или не да купувате в много посещаван район. Докато райони като Лас Вегас, Сан Франциско и Ню Йорк привличат най-много туристи годишно, знайте, че районите с голям пробег вече са наситени с хотели и идват с по-скъпи първоначални разходи.

Намирането на местоположение е плъзгаща се скала – колкото по-примамливо е местоположението, толкова повече ще трябва да платите за имота. Индустрията на хотелиерството е начинание с висок риск/висока печалба, така че сега е моментът да попитате къде искате да пуснете корени и колко сте готови да залагате. Унезависимо дали купувате разпознаваем франчайз или старомоден мам и поп, местоположението със сигурност ще бъде основен фактор за успех.

Демография: Кои са вашите потенциални клиенти?

И накрая и най-важното, трябва да вземете предвид потенциалните си клиенти. Въпреки че може да изглежда редуциращо, опознаването на вашата клиентска база е наистина най-доброто нещо, което можете да направите, за да насърчите продължаващия успех на хотела.

Потребителските демографски данни ще информират кой остава във вашия имот, защо и за колко време. Тази информация е важна за определяне на вашата целева клиентела и стимулиране на бизнеса. Когато сте подкрепени от исторически доказани потребителски данни, можете по-добре да се погрижите за преживяванията на клиентите си, да насърчавате удовлетворението и да насърчавате постоянната лоялност.

Имаше време, когато очакването на вашата целева демонстрация беше повече или по-малко догадки. Ще трябва да съберете анекдотична информация и просто да се надявате, че корекциите в бизнеса ви ще резонират с вашата клиентела. За щастие днес нещата са по-сложни благодарение на Интернет на нещата (IoT) и изкуствения интелект.

Някои хотелски вериги използват аналитична технология на IBM, за да събират транзакционни и клиентски данни в централно хранилище. След това тези данни могат да бъдат анализирани, за да се вземат решения относно подреждането на стаите, удобствата и услугите за потребителско изживяване. Хотелиерската индустрия едва сега експериментира с големи данни, така че очаквайте тази технология да продължи да влияе върху иновациите в хотелиерството.

Добрата новина? Когато купувате съществуващ хотел, има голям шанс продавачът да има солидно хранилище от данни за съществуващата си клиентска база. Възползвайте се от това, но не забравяйте също така направете свое собствено пазарно проучванеособено ако планирате да ребрандирате или да се насочите към нова демографска група, когато купувате бизнеса.

Ресурси за подготовка за закупуване на хотелски бизнес

Това далеч не е изчерпателен списък с въпроси, които трябва да зададете, преди да купите хотел, но това е добро място за начало. Преди всичко, бъдете усърдни и проницателни. Когато става въпрос за покупка на хотел, отговорът на успешната покупка е да си напишете домашното.

Напишете бизнес план

Писане на а Лесен бизнес план и моделирането на различни финансови сценарии е чудесен начин да се уверите, че сте обмислили всеки аспект от вашето хотелско начинание.

Можете да те безплатно Шаблон за Lean Plan за да ви помогне да започнете. Ще искате да използвате вашия Lean Plan като рамка за написване на пълен бизнес план ако планирате да търсите финансиране чрез банка или инвеститор. Кредиторите обикновено изискват традиционен бизнес план. Можеш да видиш примерни хотелски бизнес планове в галерията на Bplans, ако не сте сигурни какво да включите.

Научете повече за индустрията на хотелиерството

Ако нямате много опит в индустрията на хотелиерството, започнете с научаване на възможно най-много за индустрията и управлението на успешен бизнес.

Вижте тези ресурси:

Брус е американски и международен бизнес мениджър на Dynamis Ltd., компанията майка на us.BusinessesforSale.com, един от най-големите онлайн глобални пазари за покупка и продажба на малки и средни предприятия. Той се фокусира върху подпомагането на малкия бизнес да успее и редовно пише за предприемачеството и управлението на малък бизнес.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *