Предотвратяване на загуби за малкия бизнес

Свиването – или загубата на инвентар поради кражба на служител, грешка, кражба от магазин или измама – е проблем, който никой собственик на малък бизнес не може да си позволи да пренебрегне.

Всъщност 2018 г проучване на Националната федерация на дребно установи, че свиването представлява 1,33 процента от загубите на дребно всяка година. Може да не звучи много, но всичко взето заедно е огромна сума 46,8 милиарда долара загуба в индустрията за търговия на дребно годишно.

Тази статистика няма за цел да ви плаши, а да хвърли светлина върху проблем, който измъчва собствениците на малък бизнес от десетилетия. Ето няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите свиването на инвентара на дребно да нанесе удар върху крайния резултат на вашия бизнес.

1. Наемайте внимателно

Няма как да го заобиколите – идеята за търговия на дребно не блести със същия блясък, както в славните си години. Някога възхвалявана като много търсена професия, работата в търговията на дребно е преследвана от приказки за дълги часове, груби клиенти и ниски заплати.

Още с 4,6 милиона американци, работещи в продажбите на дребно, бизнесът не е толкова голям фалит, колкото някои биха ни накарали да вярваме. Но пазарът на труда, който е във възход, също означава, че търсещите работа могат да си позволят да бъдат по-избирателни, което е една от причините за голямото текучество на служители в индустрията за търговия на дребно.

Само това може да затрудни намиране на доверен и способен персонал. Може да е трудно да отделите време за извършване на фонови проверки и справочни обаждания. Но спокойствието, което идва със знанието, че поверявате работата на живота си на способни работници, може много добре да ви спести пари за обучение и загуба на клиенти с течение на времето.

Въпреки че не можете да гарантирате, че служителите ви никога няма да хванат клиент с лош ден, можете да направите своя малък бизнес такъв, от който служителите ви да се гордеят, че са част.

Форбс съобщава, че 70 процента от служителите в търговията на дребно са „активно неангажирани“, което е огромен проблем в индустрия, в която познанията и ентусиазмът за продуктите на персонала ви могат да направят или да нарушат клиентското изживяване.

Инвестирайте в обучение и се уверете, че служителите ви са толкова страстни за вашия малък бизнес, колкото и вие, така че те ще искат да останат за дълго време–– намаляване на нуждата от краткосрочни служители или служители на непълно работно време, които нямат време да се запознаят с вашия инвентар.

2. Разбийте кражбите

Дори и да сте сигурни, че имате правилните хора, все пак трябва да сте нащрек за вътрешни кражби – особено с по-нови работници, които не са били на заплатата ви много дълго. американски бизнеси губят около 5 процента от годишните си приходи до кражби на служители всяка година, и сътрудникът на Forbes Айви Уокър казва малките предприятия са най-застрашени.

„Собствениците на малък бизнес често имат фалшиво чувство за сигурност относно риска от вътрешна заплаха“, казва тя, най-вече защото смятат, че познават служителите си достатъчно добре, за да им гласуват пълно доверие.

Установяването на ясна политика за нетърпимост (и поставянето й в писмена форма за всички ваши работници) е солиден начин да информирате нежно новите служители, че кражбите на служителите са постоянно на вашия радар.

Кражби от магазини и организирана престъпност на дребно също са основен виновник за свиването на продажбите на дребно поради външна кражба, така че поставете охранителни камери в зони с голям трафик – като касата, входа и изхода и извън пробните.

Направете ги ясно видими и предупредете купувачите, че се наблюдават с лесни за забелязване знаци. Дори нещо толкова просто като огледало може да помогне осуетете евентуална кражба на клиент. Инсталира се лесно и осигурява сравнително евтин и ефективен начин да уведомите клиентите, че са „наблюдавани“, което ги прави по-малко вероятно да крадат.

3. Преосмислете оформлението на вашия магазин

Естетично оформлението на магазина изглежда като малък бизнес 101 и е добре известен факт, че привличащи окото витрини и продуктово оформление могат да помогнат за стимулиране на бизнеса и да накарат хората да се връщат. Това, което може би не знаете обаче, е, че оформлението на вашия магазин може да играе ключова роля в предотвратяването на загуби.

Оформление със свободен поток е идеален, ако се стремите към висококачествено усещане с максимална видимост, за да предотвратите свиване. Оформлението със свободен поток може също така да създаде отворени линии за наблюдение в целия ви магазин – привличайки погледите на клиентите към специални артикули и дисплеи, като същевременно позволява на вашите работници дискретно да наблюдават заобикалящата ги среда.

Разположението на вашата каса също е от решаващо значение за предотвратяване на кражби на дребно. По-малките, по-евтини предмети са лесни за кражба и могат да бъдат скъп начин за загуба на инвентар. Поставянето на тези импулсни елементи до плота ги прави по-трудни за плъзгане.

Дори позицията на касата може да възпре потенциалните крадци. Касата близо до входа на вашия магазин може да намали кражбите и да осигури права видимост към вратата за служителите.

4. Бъдете проактивни за предотвратяване на измами

За добро или за лошо, плащането в брой бързо се превръща в нещо от миналото. Проучване от 2018 г. на платежния процесор TYS установи, че просто 14 процента от потребителите предпочитат да правят покупките си в бройдокато дебитните карти всъщност бързо се превръщат в предпочитан метод на плащане за средностатистическия купувач, търсещ удобство.

С повече плащания, които се обработват виртуално, за измамниците става по-лесно от всякога да се измъкнат милиони годишно в кражби на дребно. Идеята да наблюдавате всяко виртуално движение на клиентите си може да изглежда обезсърчително – особено на фона на всички други задължения, които собственикът на малък бизнес поема ежедневно. За щастие, има компании, които съществуват единствено, за да свалят това бреме от плещите ви.

Тъй като има множество видове измами на дребно за да сте наясно, трябва да обучите персонала си да бъде бдителен относно практиките за предотвратяване на измами. Също така е важно да ги насърчавате и стимулирате да говорят, ако видят нещо необичайно. Депо за плащане твърди, че „овластяването на (вашите сътрудници) да използват правилните практики и да разпознават потенциални измами може да предотврати измами от самото начало и да успокои собственика, знаейки, че персоналът е обучен добре.“

5. Избягвайте скъпи административни грешки

Нека си признаем: човешката грешка е почти неизбежна. Тъй като по-голямата част от търговците на дребно са преминали от хартиено към цифрово водене на записи, нещо толкова просто като печатна грешка или неправилно поставен десетичен знак може да доведе до скъпа грешка.

Чиновническите и складовите грешки са често срещан виновник за свиването на дребно. За щастие, това е и едно от най-лесните за избягване. Съчетаването на солидна лична система за управление на инвентара с доверена система за продажба е добър начин за борба със свиването и лошото управление на складовите наличности чрез улавяне на всякакви несъответствия, преди да предизвикат хаос в бюджета на вашия бизнес.

Без значение в какъв тип бизнес се занимавате, интегрирането на POS система ще ви помогне да улесните живота на вас и вашите служители, като уловите грешки в инвентара и несъответствия в данните, които иначе биха останали незабелязани, докато не стане твърде късно.

Събирайки всичко заедно

Никакво свиване не е добра цел и в един идеален свят стъпките за предотвратяване на загуби по-горе биха довели до нула процента загуба за всички бизнеси навсякъде. The Национална федерация за търговия на дребно откри признаци в своето годишно проучване за 2018 г., че нивата на свиване бавно намаляват – което доказва, че тактиките за предотвратяване на загуби на дребно като по-стриктни проверки на служителите и по-добро внимание към детайлите при обработката на плащанията и връщанията започват да показват възвращаемост.

Въпреки че е вярно, че престъпниците стават все по-разбираеми и цифровите несъответствия могат да ви направят по-податливи на несъответстващи данни и измами, бизнес без почти никакви свивания може да бъде в бъдещето ви, при условие че наемате внимателно и използвате правилните инструменти.

Jasmine Glasheen е призната за водещ влиятелен човек, писател, редактор и представител на марката, предоставящ както онлайн, така и видео съдържание. Тя често участва в много публикации, включително известни списания за търговия на дребно и новинарски сайтове, технологични блогове и множество търговски изложения за мода и начин на живот. Тя е редактор на RetailWire, ръководител на съдържанието в Retail Minded и е автор на множество електронни книги и бели книги за частни клиенти. Glasheen също така предоставя ново лидерство под формата на видео съдържание на живо, уебинари и подкасти.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *