Раздялата с вашия доставчик? 9 съвета за избор на най-добрия

Освен ако нямате работеща ферма зад вашия ресторант, ще трябва да развиете добри отношения с надеждни доставчици, за да управлявате бизнеса си. Избор на най-добрия доставчик за вашия ресторант може да отнеме доста проучвания и обмисляне, но правилната организация може да направи бизнеса ви гладък. В края на краищата поддържането на вашия ресторант снабден с правилните съставки и стоки от първа необходимост може да направи или наруши репутацията ви сред клиентите. Ако управлявате кафене, например, изчерпването на най-продаваните ви площи повече от един път може да разклати доверието дори на най-верните ви клиенти. (Магазин за кафе, лишени от кофеин, е не хубава гледка.)

Изключителният продавач може да гарантира, че доставките ви се доставят навреме, да ви помогне да се приспособите към тенденциите в индустрията и да осигури качествени съставки за вашите стоки. Въпреки че може да се наложи да обиколите магазина и да изпробвате няколко доставчици, преди да намерите идеалното съвпадение, поддържането на високи стандарти ще ви помогне да намерите надеждния доставчик на вашите мечти. Процесът на проверка отнема малко време. Въпреки това, след като имате установена връзка с продавач, който осигурява на вашия местен ресторант всичко необходимо точно навреме, ще бъдете в много по-добра позиция да обслужвате клиентите си с качеството, което те очакват.

1. Сравнете цените

Цената не е единственият фактор, който трябва да имате предвид при избора на доставчик, но със сигурност има голямо влияние върху вашето решение. Както е обяснено в списание Food Safety, сравняване на цените на вашите най-важни стоки е един елемент, който трябва да имате предвид, когато избирате между различни доставчици. Заслужава си да се обмисли и обемът на работата: ще бъде ли по-рентабилно да купувате готови сладкиши или е по-евтино да плащате на персонала си да пече? Цената на самите стоки, както и количеството обучение и труд, които вашият персонал може да се нуждае, за да работи с тях, са елементи, които заслужават внимателно разглеждане. [bctt tweet=”Consider cost of goods and labor needed for food prep when comparing vendor prices.” username=”joinhomebase”]

2. Следете качеството на продукта

Получаването на стоките, от които се нуждаете, на цена, която отговаря на вашия бюджет, е само част от многото елементи, които трябва да имате предвид: качеството също е огромно съображение. Както е обяснено в Форбсдобра идея е да обиколете съоръженията и инспектирайте техните практики за обработка и опаковане, особено за продавачите на пресни храни. Доставчикът, който си заслужава, ще разполага с процедури, за да гарантира, че вашите пратки остават свежи и безопасни. В края на краищата вашите крайни ястия ще бъдат подобрени само чрез използване на качествени съставки. Освен това е добра идея да проверявате поне част от всяка пратка за контрол на качеството, защото една лоша ябълка може (по-скоро буквално) да развали купчината.

3. Договаряйте условията на доставчика

Не се страхувайте да преговаряте с потенциални доставчици, за да получите сделките, които работят най-добре за вашия бизнес. Разбира се, цената винаги е добра отправна точка. Но както е отбелязано в Restaurant Engine, можете също да помислите договаряне на графика за доставка или условията на плащане. Например, инструктирането на вашите доставчици да извършват доставки във вторник, за да имате достатъчно наличност, за да покриете бързината през уикенда, е лесен начин да покриете всичките си бази. Дори да работим заедно, за да намерим най-доброто време от деня за получаване на доставки (напр. не по време на обяд) е лесен начин да накарате вашия доставчик да работи с вас.[bctt tweet=”Don’t be afraid to negotiate with vendors to get the deals that work best for you.” username=”joinhomebase”]

4. Опитайте преди да купите

Когато сравнявате няколко потенциални доставчици, получаването на проби от техните стоки е умна идея. В края на краищата не искате да останете с няколко пратки отвратителни домати само защото новият ви продавач е преувеличил описанието на тяхното качество. Както е обяснено в Score, виждайки проби от продуктите на вашия доставчик — и дори да ги изпробвате, когато е уместно — винаги е добро решение. Това е моментът, когато правенето на невидими покупки може да има обратен ефект. В крайна сметка вие искате само най-доброто за вашите клиенти.

5. Проверете качеството на услугата

Работата с продавач, който доставя най-добрите зеленчуци в света, няма да означава много, ако не може да достави стоките навреме. Късни поръчки, закъснения при отговор на фактури и други грешки може да усложни способността ви да обслужвате клиенти, както е отбелязано в CBS News. От решаващо значение е да изберете доставчик, който е надежден и надежден. Ако вашият ресторант е известен със своето невероятно гуакамоле, например, последното нещо, от което се нуждаете, е ненадеждна доставка на авокадо. Измислете предварително подробностите за доставката и дръжте вашите доставчици на разумен стандарт.

6. Работа с персонала за обслужване на клиенти

Давате всичко от себе си, за да осигурите отлично обслужване на клиентите си; по същия начин може да е полезно да потърсите продавач, чийто персонал ще направи всичко възможно за вас. Както е обяснено в Хюстънска хроника, доставчици, които имат специализиран персонал за обслужване на клиенти е по-вероятно да отговорят на вашите нужди. Отзивчивият персонал ще ви помогне да коригирате всички незабавни грешки и с течение на времето можете да развиете изключително добри работни отношения. (В края на краищата те искат да запазят вашия бизнес като клиент).

7. Обмислете минималните поръчки

Ако управлявате местен ресторант, тогава може да нямате нужда – или място за съхранение – за поръчки на стоки с гигантски размери. Уверете се, че вашите доставчици могат изпълняват по-малки поръчки. Не искате да останете с повече пресни продукти, отколкото можете да използвате, преди да се развалят.

8. Настройте за тенденциите

Независимо дали става дума за сос Sriracha, кронути или всичко, покрито с бекон, в крак с хранителните тенденции може да помогне на вашия ресторант да остане подходящ и популярен. Например, Форбс прогнозира, че преработените версии на кюфтета, колбаси и хлебчета ще бъдат следващите „То“ храни. Работата с доставчик, който може да ви помогне да се адаптирате към тенденциите в индустрията, ще направи този процес още по-лесен.

9. Проверете препратките

Не е нужно да приемате претенциите на вашия доставчик за качество за номинална стойност. Разберете какви други ресторанти обслужва вашият потенциален доставчик и обадете се, за да проверите тяхното представяне в реалния живот, както се препоръчва в The Food Service Warehouse. Това е лесен начин да гарантирате, че избраният от вас доставчик може да подкрепи твърденията си за отлично обслужване.
За повече съвети относно управлението на вашия местен ресторант вижте нашия Назад към бизнеса страница.

setTimeout(функция () {
!функция (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) връщане;
n = f.fbq = функция () {
n.callMethod?
n.callMethod.apply(n, аргументи) : n.queue.push(аргументи)
};
if (!f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n;
n.loaded = !0;
n.version = ‘2.0’;
n.queue = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(прозорец, документ, ‘скрипт’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘289044868114522’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *