Разширете фокуса си, за да растете в бизнеса и в живота

Животът понякога може да бъде луд и забързан.

Работата е там, че намирането на правилните начини за учене, докато развивате експертните си познания (и да, порастването и правенето на живот и семейство) може да се почувства умопомрачително.

Започвам да осъзнавам, че информацията и знанията в индустрията могат да се чувстват толкова изолирани. Как да разберете къде да отидете, за да намерите правилните решения, отговори, факти и така нататък, за да стигнете от точка А до точка Б?

В Palo Alto Software (производители на Bplans) чуваме това често и от собственици на малък бизнес и предприемачи:

Какво ще е необходимо, за да придвижа бизнеса си от мястото, където е сега, до мястото, където ще отиде?

Ами ако това, което наистина искам, е да изляза сам и да започна бизнес?

Какво е да започна бизнес, ако имам семейство и финансиране е трудно да се намери?

Ресурсите и възможностите за учене и израстване са там

Работата е там, че има решения. Ресурси има. Има места и инструменти, които могат да помогнат за разрешаването им. Вземете нашите инструменти LivePlan и Outpost, например, и нашите блогове, разбира се – създадохме ги, за да помогнем на малките предприятия да решат проблемите си и да растат.

Ако търся експертен опит в областта на маркетинга, имам бюлетини, блогове и подкасти.

Ако искам да науча за това да бъда майка, питам семейството и приятелите си.

Ако искам да получа най-добрите съвети за това да остана здрав и активен, ще разчитам на моя местен атлетически клуб и ще изтъквам атлети в и от Юджийн.

Ако искам да бъда вдъхновен да се включа в общността, откривам какво прави моята местна мрежа от млади професионалисти и организациите, с които участват.

Трябва ли да изберем само един път, за да бъдем наистина щастливи и успешни?

Предизвикателството, с което продължавам да се сблъсквам, е да се питам – от всички възможни места, към които мога да насоча вниманието си, наистина ли трябва да избера само едно? Основите на линейната траектория произтичат от детството ми. Единственият въпрос беше повторен, „Какъв искаш да станеш като пораснеш?” Избрах моите курсове, извънкласни програми, стажове, специалност за едно нещо. Подбрах изборите си така, че да са добри в едно нещо.

Мога да бъда най-добрият кандидат за работа, най-добрият избор, най-добрият съотборник – стига развитието ми да сочи към едно нещо. Всичко останало, което не се вписва в пъзела, вероятно може да бъде разсейващо.

Но защо не мога да бъда това и че? Подобно е на въпросите, които ни задават всеки ден от нашата общност от предприемачи и собственици на малък бизнес.

С всяка публикация, източник, връзка и други съветите са свързани с това нещо или това нещо. Можете да бъдете страхотни в изграждането на вашия бизнес или кариера, ако съсредоточите цялото си внимание там. Можете да бъдете страхотна майка, ако закупите всички най-препоръчани столчета за кола и артикули за детска стая. Можете да бъдете страхотни в поддържането на здравето, ако тренирате в една фитнес зала и ядете цели храни. Можете да имате страхотен брак, ако прочетете петте езика на любовта.

Но не винаги се споменава как мога да се опитам да постигна това нещо – да бъда X, да направя Y и т.н. докато съпругът ми изгражда бизнес. И докато все още работя на пълен работен ден, опитвам се да насроча необходимите срещи и сме доброволци в комисиите на обяд и след работа. Всичко това, докато се опитваме да открием само един-единствен час за себе си, за да се погрижим за себе си – и преди всичко точно сега, докато измисляме как да бъдем нови родители на нашето красиво момиченце.

Спрете да се извинявате, че търсите баланс

И така, как да разбера баланса във всички части на живота си?

Отново и отново копнея да науча повече, но чувствам, че различни части от мен напредват, защото съсредоточавам усилията си върху тях – докато други се пренебрегват или изоставят. Понякога се чувствам непосилно и просто искам да се откажа.

Докато не се сдобих с книга, която ми даде необходимата ободряваща реч.

Най-накрая разбрах, че да, мога да бъда това и това—просто заседнах в застой, защото не можех да се откажа да се извиня за всички неща, които идентифицирах като. Мога да бъда страхотна майка и да работя на пълен работен ден. Мога да бъда специалист по дигитален маркетинг и творчески инструктор по танци. Мога да съм минал, докато работя върху бъдещето си.

Книгата е “Момиче, спри да се извиняваш” от Рейчъл Холис.

Уместно е, че майка ми ми подари книгата на Рейчъл Холис за рождения ми ден. Мисля, че чрез осмоза (Добре, но всъщност дългите ми разговори по телефона с нея), че тя знаеше, че това е книгата, от която се нуждая в този момент от живота си.

Ето частта, която наистина се открои:

„Възможно е да преследвате нещо за себе си, като в същото време се представяте добре за хората, които обичате.

Възможно е да бъдеш страхотна майка и страхотен предприемач. Възможно е да си страхотна съпруга и въпреки това да искаш да се събираш редовно с приятелките си.

Възможно е да бъдеш това и онова. Възможно е да решите, че ще бъдете съсредоточени върху това кой сте и какво е най-важно за вас и ще оставите мненията на другите хора да отпаднат.

Не се поддавайте на рекламата, напрежението или чувството за вина, че трябва да бъдете едното или другото.”

Рейчъл Холис – говориш моя език. Не можех да се почувствам по-утвърден в този един абзац и точно това трябваше да прочета, за да се почувствам овластен.

Не е нужно да сте само едно или друго нещо

Повярвайте ми, съпругът ми, приятелите и семейството ми бяха невероятни, като ми изпращаха съобщения като това през всичките приливи и отливи на живота. Но понякога просто се нуждаете от момент на усамотение и книга право в скута ви, за да имате точните думи, които сте искали да видите, гледайки ви право в лицето.

И така, ето моето обединяващо съобщение и шаблон за попълване на празните места, които бих искал да попълните.

“Аз съм ________ и _________.”

Това е. Толкова е просто.

Може би вашето е: „Аз управлявам бизнес и седя в борда на организации с нестопанска цел, или „Опитвам се да получа заем, за да разрасна моята компания и Все още работя на пълен работен ден на дневна работа.“

Запишете го. Кажете го на глас сутрин, за да започнете деня си с намерение. Прекарайте го през ума си в моменти на съмнение и несигурност.

Дори ви давам разрешение да попълвате празните места повече от веднъж. Вярвам, че гъвкавостта, сложността и балансът могат да съществуват едновременно.

Защото за мен:

Аз съм служител на пълен работен ден и любяща майка.

Аз съм пълен екстроверт и тих главоблъсканик.

Аз съм грациозна танцьорка и абсолютен глупак в реалния живот.

Аз съм дъщеря, и съпруга, и приятел, и доброволец, и поддръжник, и дарител, и изпълнител, и творец, и…и…

…и знаете ли какво? Ще спра да се извинявам за това.

За какво ще спреш да се извиняваш?

Алиса Пауъл е майка, танцьорка, читателка, писателка – всичко това стана възможно благодарение на студено вареното кафе. Тя има умение да настройва CRM и да хореографира танци в съня си. Свържете се с нея на Twitter и Среден.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *