Стартиране на собствен бизнес: бизнес идеи и съвети

Това би било мечтата на мнозина. Да можеш да зарежеш всичко и да започнеш свой собствен бизнес, превръщайки се в свой истински шеф. Очевидно, както в много работни места и професионални ситуации, това условие крие плюсове и минуси, които трябва да бъдат оценени, преди да се вземе каквото и да е решение в това отношение. И разбира се, за да вземете информирани решения, е добре да знаете в детайли всичко, което трябва да знаете, преди да се впуснете в самостоятелна заетост.

Има много аспекти, които трябва да се вземат под внимание, от по-практичните и бюрократични до тези, които са по-присъщи на личната сфера и нагласи.

Нека се опитаме да обобщим всичко, което трябва да знаете, за да предоставим грубо ръководство за тези, които се надяват да стане предприемач на себе си, предоставяне на съвети и полезни идеи за откриване на успешен бизнес и работа самостоятелно.

Самостоятелна заетост: какъв бизнес да отворя?

Преди всичко трябва да сме наясно какво искаме да правим, за да имаме точен и добре дефиниран път пред себе си. Объркването е абсолютният враг на този тип бизнес.

Следователно първото нещо, което трябва да направите, е да започнете от идея, която може да бъде ползотворна, и да я накарате да расте с течение на времето и с поетия ангажимент. Идеята може да се основава и на бизнес за отваряне. Примери могат да бъдат намерени в десетките брилянтни идеи, довели до успешен бизнес. Във всеки период има сектори, в които има повече поле за изява, а умението е именно в идентифицирането на правилните. И така, ето го някои добри идеи да опитате да започнете бизнес успешни в близко бъдеще.

Услуги

Дейностите в услугите имат предимството, че често не се налага да бъдат поддържани от a голяма първоначална инвестиция, тъй като това не са работни места, където трябва да се произвежда нещо материално, а се отделят време и умения. С изключение на случаите, когато се изискват разрешителни или квалификации, ще ви отнеме много малко, за да предложите услугите си на пазара.

 • Отворете компания за услуги за МСП
 • Отворете микрогнездо
 • Отворете патронаж/CAF
 • Отворете частна поща
 • Отворете частно училище

Храна и кетъринг

Сферата на кетъринга и храната е голяма класика преди всичко в Италия, където обаче конкуренцията е висока и изключително качествена. Явно различна реч, ако оценяваме възможността от гледна точка на дейност в чужбина. Също така внимавайте за компании, които правят вноса и износа си основен бизнес.

 • Отворете бар
 • Отворете пекарна
 • Отворете магазин за кисело мляко
 • Препродажба на кафе на капсули
 • Започнете агротуризъм
 • Отворете вегетариански ресторант
 • Отворете ресторант за бързо хранене
 • Отворете пицария
 • Отворете маслобойна
 • Отворете мандра

Пътуване и свободно време

Сектор, донякъде подобен на този на кетъринга, който би могъл да достави удовлетворение, ако се управлява добре. Става дума за предоставяне на решения и задачи за изпълнение на свободно време, но в някои случаи пътят може да бъде непроходим поради разрешителни, както в случая с помещенията. Със сигурност в този случай трябва да направите малко по-големи инвестиции.

 • Отворете туристическа агенция
 • Отворете нощен клуб
 • Отворете детска стая
 • Фризьорски франчайз
 • Отворете център за спортни залагания

Започнете собствен бизнес без пари

Ясно е, че току-що видяните примери са доста класически в много случаи и има много примери за хора, които напускат работа, може би постоянна, за да отворят бизнес, особено в сектора на общественото хранене. Много от току-що споменатите примери обаче трябва да имат богове зад себе си спестявания за инвестиране, което не е малко важно, ако си мислим, че често се опитваме да отворим бизнес, за да променим живота си, дори и икономически. Ето защо в днешно време идеите, които могат да дойдат като съвети за откриването на са фундаментални собствен бизнес без разходи или почти, където с много минимална първоначална инвестиция можете да мислите да пуснете своя продукт или услуга на пазара.

Технологичният прогрес в този смисъл доближи тази възможност, като направи достъпа до собствения бизнес малко по-демократичен, отколкото беше преди. Някои интересни примери за тази тенденция са:

Интернет маркетинг услуги

Все повече компании разчитат на компаниите за своята външна комуникация и за популяризиране. В мрежата тази практика е сравнително нова и не всички комуникационни агенции са успели да се върнат към тази промяна. Дори вакуумът в обучението, оставен от университетите по комуникация през последните десетилетия, благоприятства появата на фигури, които с целеви и специализирани курсове са успели да се обучат адекватно, за да предоставят тези услуги. Работейки от на свободна практика по-често пространството за дейност като тази все още е доста отворено ипървоначалната инвестиция за предоставяне на вашите услуги е наистина незначителна и в обсега на всеки.

Онлайн маркетинг

Става дума за добро използване на вашите умения и компетенции в областта на създаване на текстове и съдържание за уеб, насочен към продажба на продукти чрез онлайн маркетинг. Със системата за партньорство (най-известната е тази на Amazon) можете също да генерирате голяма печалба. На практика дейността на представител за безброй продукти чрез оптимизирано съдържание, за да ги накарате да ги намерят в мрежата за заинтересованите хора, и вие печелите процент от всяка продажба, генерирана от вашето съдържание.

Дропшипинг

Система за продажби, винаги базирана на онлайн търговия. Тези са истински виртуални магазини, където потребителят, който участва в тази дейност, не притежава физически това, което продава, а разчита на платформа, която управлява склада и доставката. Ако имате солидна основа от познания за търговия на дребно и едро, това може да бъде много доходоносна възможност, която може да генерира приходи без много усилия. Успехът на тези предприятия обаче трябва да бъде свързан с онлайн маркетинг стратегии много прецизен, да има възможности за успех.

Отворете безплатен франчайз

Това е част от една по-класическа възможност, която видя своя максимален блясък през предходните десетилетия, но която и днес е една от най-търсените възможности от онези, които искат да започнат собствен бизнес. Има специални споразумения за откриване на франчайзинг магазини, които те не изискват първоначална инвестицияно които се основават на фиксирана месечна такса от възстановяване на разходите на компанията майка който направи първоначалната инвестиция. На практика това е плащане на първоначалните разходи, отложено във времето, но ви позволява да започнете собствен бизнес с изключително ниски разходи.

Съвети за стартиране на собствен бизнес

Сега, след като видяхме някои основни идеи и най-модерните и икономични, за да се впуснете в самостоятелна заетост, нека да преминем към някои полезни съвети за отваряне на бизнесза да разберем дали тази форма на работа отговаря на личностните ни характеристики и особености.

Особено когато решиш промени напълно живота сии за да напуснем стабилна работа, за да преминем към такава самостоятелно, трябва да имаме ясни някои концепции, които ще бъдат много полезни в нашето ново преживяване.

Бъдете наясно какво ви очаква

The различия между служител и самостоятелна заетост са огромни. На първо място, сигурността на работните места ще бъде много по-крехка и ще трябва да живеем с това състояние. Освен това, дори часовете, които могат да бъдат много по-гъвкави за по-добро, също ще имат недостатък и многото неща за вършене могат да ви отнемат много повече време, отколкото сте вие ​​като служител

Напредвайте стъпка по стъпка

Не е нужно да имате бързайте да направите всичко наведнъж. Основният съвет е да експериментирате с неща в малък мащаб, преди да се окажете в опасното състояние да правите известната крачка по-дълго, отколкото можете

Създайте правната форма на вашия бъдещ бизнес

Еднолично дружество, Sas, Snc, Srls, Srl, Spa. Има различни правни форми с различни данъчни и счетоводни режими, от които да избирате въз основа на вида бизнес и очаквания оборот.

 • Едноличното дружество това със сигурност е най-евтиният начин да започнете малък бизнес. Данъчният режим е облекчен и воденето на счетоводството е опростено. В този случай предприемачът е неограничено отговорен пред трети лица и кредитори, пред които, ако е необходимо, ще трябва да отговори със собствените си активи.
 • Компания от хора (Snc, Sas, SS): опростено счетоводство и следователно по-малко административни задачи. Запазва се неограничената отговорност на съдружниците.
 • Капиталова компания (Srls, Srl, Spa): в този случай има разделение между личните активи на акционерите и инвестирания капитал. Едноличният управител отговаря за управлението и отношенията с кредитори и трети лица. Счетоводството (обикновеното) е по-скъпо и като пари, и като време. Формули, препоръчвани за високорискови дейности и/или с високи първоначални инвестиции.

Доверете се на доверен счетоводител в тази фаза е от съществено значение за успеха на дейността. И това също трябва да бъде първото конкретно действие, което трябва да предприемете, преди да започнете собствен бизнес.

Направете бизнес план

Наличието на ясни идеи е от съществено значение. Предварителното разбиране на критичните точки и бъдещите проблеми е важно. Освен това бизнес планът е полезен за разбиране какви са реалните икономически сили, с които разполагаме и какво потенциално могат да генерират. На практика този план ни помага да разберем дали нашата идея ще бъде лесно устойчива от финансова гледна точка.

Достъп до финансиране

Последният съвет се отнася до най-трънливата част. Първоначалните инвестиции понякога могат да бъдат притеснителни, но има много начини да се опитате да намерите правилната помощ, за да инвестирате в бизнеса си от време на време. В допълнение към класическите банки, които обаче имат силно ограничен достъп до кредитиране, особено за новите микро компании, можете да намерите търгове, конкурси и планове за икономическа подкрепа за някои дейности. Например, много често се подпомагат селскостопански компании в начална фаза за закупуване на машини, като този вид ресурси се предоставят от частни и публични органи, различни от банки.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *