Текущото състояние на ангелските инвестиции за малки предприятия и стартиращи фирми

Когато пандемията удари, всички останахме с горчив вкус в устата си – особено като собственици на бизнес. Несигурността беше постоянна, продажбите и интересът на клиентите бяха изключително нестабилни и за много фирми ставаше по-малко планиране за останалата част от годината и повече оцеляване през следващите няколко месеца.

Моята компания, Circle 5 Books, която се фокусира върху уеб и маркетингови текстове, не зае много активна позиция по отношение на пандемията. Имаме и все още работим дистанционно и, за щастие, писането винаги е на мода.

Като се има предвид това, не мога да си представя какъв е натискът върху други малки предприятия. Тези, които бяха незабавно и многократно засегнати, като гостоприемството и физическата търговия на дребно, сега са изправени пред затваряне.

Това означава ли, че ние, като собственици на малък бизнес, сме приключили? Или всъщност има ли повече възможности за растеж, ако просто отделим време да ги разгледаме?

Финансиране по време на криза

По време на продължителна криза може да бъде лесно за потенциалните и настоящите собственици на бизнес да се откажат от всякакви мисли за търсене на финансиране. Банките затягат кредитните изисквания, приятелите и семейството имат свои собствени притеснения, а кризисните фондове, като ПЧП, са с ограничен обхват.

Но какво да кажем за ангелската инвестиция? Тези инвеститори, които имат личен дял във финансирането на малки предприятия, все още ли го правят по време на икономически спад? Е, това наистина зависи от това какъв е вашият бизнес и индустрията, която обслужва.

Ако отваряте бизнес за подстригване на домашни любимци, не търсете инвестиции в ангели. Опитайте се да намерите сигурен банков заем. Но ако търсите индустрия, която решава проблем, свързан с COVID, е по-вероятно да привлечете ангели към вашето представяне.

Така че твърдението, че пазарът е надолу, е просто чудесно извинение да не опитате. Не е толкова идилично. Ако мислите, че не можете да отворите вратите на вашия малък бизнес, защото няма финансиране, грешите.

Точно сега Ангелите търсят разумни инвестиции, най-вече като тежки решения за текущите нужди на света.

Всъщност в момента има три ключови области на бизнеса, които са в състояние да издържат на това първо изкачване: здравеопазване, технологии и образование. Това са сектори на малкия бизнес, които са в голямо търсене.

Ако имате идея за нещо, което разрешава настоящата криза, вие гледате към много по-големи начални кръгове и много по-разширена инвестиция. Началните кръгове нараснаха значително и ангелите всъщност инвестират два пъти повече в Началните кръгове от удара на пандемията. Стандартният начален кръг някога беше около $75 000 до $150 000 при стартиране. Сега е до $300 000.

Това е така, защото Ангелите правят парите си, като инвестират в стартиращи компании. При липса на такива им къркори коремът! Те се нуждаят от малък бизнес, за да печелят пари, и потенциално са загубили стотици до хиляди компании поради скорошни затваряния. Те трябва да намерят жизнеспособни възможности, в които да инвестират.

Пулът от малки предприятия, в които да инвестирате, е по-малък

Най-трудното инвестиционно решение, което един ангел инвеститор трябва да вземе, е намирането на компанията. Тъй като над половината от малките предприятия затварят врати тази или миналата година, сега има много по-малко конкуренция за стартиращи фирми да спечелят вниманието на инвеститорите. И виждаме по-високи инвестиционни суми за по-дълги периоди от време.

Отново, инвеститорите търсят интелигентни решения, които се справят с тези проблеми и които имат потенциала да останат жизнеспособни дори след края на пандемията. Това е така, защото те знаят, че като вложат $300 000 в начално финансиране за малък бизнес, специализиран в отстраняването на проблема, те могат да очакват по-голям ROR (норма на възвръщаемост) за продължителен период от време.

Рисковете са по-приемливи

Има голям шанс инвеститорите да поемат рискове точно сега. Това отново е така, защото все по-малко хора търсят финансиране от тях. Това им оставя по-малко инвестиционни възможности, освен ако не им ги предоставите.

Това не означава, че техните стандарти или очаквания са се променили. Един ангел в момента ще търси стартираща компания, която се стреми да реши проблема с отлична перспектива за бъдещи приложения по-късно във времето. Ако искате да успеете точно сега, влезте в играта с идея, която ще подпомогне или обнови настоящата криза, като същевременно търсите растеж в по-късни етапи с течение на времето.

Сега ли е най-доброто време за стартиране на бизнес?

Много от най-известните днес компании са основани по време на икономически спад. Като пример, General Motors е основана през 1907 г. по време на Голямата депресия. Това може да се дължи на необходимостта от евтини възможности за транспорт във време, когато портфейлите на повечето хора бяха изключително тесни.

Когато настъпи рецесия, това означава, че трябва да има предприемаческо „умф“, което ни позволява да разрешим проблема. Точно като всеки страхотен бизнес план, трябва да имате проблем и жизнеспособно, ценно и рентабилно решение за него. В този случай General Motors осигури по-бърза обработка на информацията и транспортиране на жизненоважни ресурси в цялата страна.

Голямата депресия беше възможност, а не смъртна присъда. Така трябва да мислим в момента, защото така мислят ангелските инвеститори.

Ето частта, на която трябва да обърнете внимание – разходите за стартиране на малък бизнес в момента могат да бъдат почти без стотинка. Тъй като всичко стана виртуално, режийните разходи за мебели, офис площи и оборудване са най-ниски за всички времена. Това означава, че това, което би ни струвало $300 000 инвестиции преди две години, сега е нула. Защо не започнете сега?

Първи стъпки

Така че, ако имате идея за бизнес, сега е моментът да се включите в играта. Дори и да не сте в областта на технологиите, здравеопазването или образованието, вземете под внимание променящия се пейзаж за инвеститорите на ангели.

Всъщност, погледнете го от тяхната гледна точка. Те току-що загубиха почти половината от инвестициите си, които отидоха в малки предприятия, които сега затварят врати. така че очевидно сумата, в която могат да инвестират, е десет пъти по-висока, когато има десет пъти по-малко бизнес. На свой ред потърсете инвестиция със състоянието на ума за дълголетие.

Представете си утрешните бъдещи проблеми и как тази пандемия може да бъде златна възможност за успех. Започнете своя бизнес сега, опознайте вашата индустрия и проучете историята. След това отидете и напишете този бизнес план и намерете инвестиционна група Angel. Gust.com е столицата на ангелските инвеститори. Трябва да се качите там и да започнете да представяте сега, преди тази възможност да се схване.

Е, какво чакате? Вземете го и започнете своя бизнес сега!

Райън У. Макклелън е само на седемнадесет, когато започва първия си роман, и пише през целия си живот. Сега той участва в няколко публикации в списания, има шест книги на рафтовете на магазините, както и няколко безплатни електронни книги и е печелил награди за кратките си разкази. В момента работи като независим маркетинг копирайтър и посещава Международния университет на Флорида като специалност Маркетинг и бизнес ментор чрез Chapman School Of Business.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *