Хоби или кариера? Как да решим

Ако имате талант, има голям шанс да има някой, готов да плати за него.

Независимо дали плетете, печете или имате умение да учите деца на китара, вашето хоби може да предостави възможност да увеличите доходите си или да замените напълно вашите 9 до 5. За щастие живеем в свят, в който предприемачеството е по-достъпно от всяко друго време в историята.

По-лесно от всякога е да представите името и репутацията си пред потенциалните си клиенти. Все пак преминаването от служител към предприемач е голяма работа и изисква малко планиране. Например, ще трябва да поставите цена на уменията си и да започнете писане на чекове на чичо Сам повече от веднъж годишно.

Ето а няколко въпроса да се запитате, преди да започнете:

Продаваемо ли е вашето хоби?

Рисуването и обучението на кучета са примери за хобита, които могат да се превърнат в значителен доход; наблюдение на птици и туризъм вероятно няма, без добра доза креативност.

Добър начин да прецените продаваемостта на вашия продукт или услуга е да извършите бързо търсене в Google. Бързо ще видите дали хората купуват или не това, което продавате. Освен това ще можете да определите разумна цена на дребно и да изчислите дали имате потенциал да бъдете печеливши или не.

Способни ли сте емоционално да оставите хобито си настрана като страст и да го правите според спецификациите на някой друг?

Вашето хоби отговаря на емоционална нужда и ви удовлетворява; когато стане платен концерт, трябва да го направите според спецификацията на клиента и да преодолеете критиките от пазара.

Може да сте невероятен художник или писател, но когато хората плащат за проект, те имат представа за това, което искат и то може да не е същото като вашето.

Искате ли да замените сегашния си доход?

Ако целта ви е $50 на месец, за да помогнете за плащането на консумативи, вероятно не сте готови да го превърнете в основен концерт. Въпреки това, ако сте забелязали търсене и сте готови да работите за заместване на текущия си доход, време е да започнете да изследвате света на самостоятелната заетост.

Можете да започнете, като работите в страничния си бизнес на непълно работно време и увеличавате клиентската си база, докато не генерирате удобни приходи.

Какво да направите, когато сте готови да превърнете хобито си в бизнес:

Ако сте отговорили с „да“ на тези въпроси, поздравления – готови сте да направите първите си стъпки. Ето как да го направите.

1. Създайте бизнес план

Вашият бизнес планСпоред Бизнес нов ежедневник, трябва да включва информация за предназначението и целите на вашия бизнес. Ще ви помогне да разберете началните разходи и да идентифицирате потенциални проблеми с продукта, услугата или пазара.

Ако планирате да останете самостоятелен предприемач, не е необходимо бизнес планът ви да е официален – може да помислите да напишете Lean план— но ще служи като общо ръководство, за да ви помогне да останете на път и да проверите дали вашата идея е продаваема. Когато планирате да търсите инвестиция или да се опитате да получите заем, е необходим бизнес план.

2. Вземете EIN и бизнес лиценз

Inc. отбелязва, че не го правите имат да имате федерален EIN (идентификационен номер на работодателя) ако сте самостоятелен предприемач. Но ако планирате да имате служители, партньор или искате да запазите своя социалноосигурителен номер личен, това е задължително.

Ще ви е необходим и бизнес лиценз и трябва да регистрирате търговското си име, ако не работите като себе си. Можете да научите повече за различните начини за създаване на вашия бизнес тук.

3. Продайте първия си продукт/услуга

Започнете нещата, като направите първата си продажба. Тъй като вече сте запознати с вашия продукт, все още не е нужно да стартирате марка. Осъществяването на тази първа продажба ще ви помогне да намокрите краката си и да улесните процеса. Освен това ще ви даде увереност да продължите напред.

Можете също така да търсите възможности за изява неофициално проучване на пазара като предоставите безплатни мостри от вашия продукт на вашите приятели, семейство и сътрудници. Това също ще предостави възможност за извършване на необходимите корекции, преди да излезете на пазара на пълен работен ден. Научете всичко, което можете за това, което хората харесват и какво не харесват във вашия продукт или услуга, и използвайте първите няколко месеца, за да тествате ценообразуването.

4. Увеличете максимално маркетинговите си усилия

Маркетингът е актът да направите вашия продукт или услуга привлекателни и да ги поставите пред вашата целева демографска група. Вашите маркетингови усилия трябва да започнат онлайн. Създайте уебсайтакаунти във Facebook, Instagram и Twitter и публикувайте снимки и информативни публикации в блогове за вашия бизнес.

Форбс също предлага използването на съвпадение имейл адрес с името на вашия бизнес (напр. [email protected]) Вземете с дизайнер и разработете марка което включва запомнящо се лого и маркетингови материали като банер и рекламни артикули, последното от които е особено важно, ако планирате да присъствате на търговски изложения или събития в местната общност.

5. Използвайте парите си разумно

Вашето първо плащане не е открита покана за прахосване, а възможност да инвестирате обратно във вашия бизнес. Използвайте парите си разумно, като изградите инвентар и разпределите пари в области, в които се нуждаете от тласък. Например, ако вашите клиенти редовно изискват по-качествен материал, похарчете пари за това, преди да отидете на луксозна ваканция.

Изберете внимателно доставчиците си и потърсете тези с репутация за предоставяне на страхотен продукт на справедлива цена; най-евтиното не винаги е най-доброто. Ще трябва да внимателно проучете бизнес кредитните карти и други финансови продукти. Много от тях предлагат награди, които можете да превърнете в така необходимото уединение в края на годината или да осигурите безлихвен паричен поток за първите 12 до 15 месеца.

6. Помислете за наемане на помощ

След като стигнете до момент, в който имате постоянен доход, е време да помислите за наемане на служител. Като собственик на малък бизнес, лицето или лицата, които наемате, ще действат като представител на вашата компания от ваше име.

Не приемайте лекомислено това решение и бъдете готови да плащате конкурентна заплата. Едно от най-лошите неща за собственика на малък бизнес е постоянният поток от променящи се лица. Вашите клиенти ще искат възможността да ви опознаят и вашите служители и винаги ще помни положителното обслужване на клиенти. Погледнете внимателно ролите, които вашата компания наистина трябва да изпълни – бъдете честни със себе си относно собствените си пропуски в уменията, за да можете да наемете експерти, които да запълнят тези нужди.

Отнема време, за да стане един нов бизнес печеливш. Може да не успеете веднага да напуснете ежедневната си работа. Дори и да правите пари, тези първоначални средства трябва да се използват за изграждане на вашия бизнес. Не се обезсърчавайте и отделете време, за да преминете лесно към просперитет. С интелигентно планиране можете да превърнете интересите си в доход и да се отдръпнете от меленето като собственик на малък бизнес.

Мария Кенън вярва, че никога не сме твърде млади, за да се посветим на хоби. Тя създаде HobbyJr, за да насърчи младите хора да намерят хоби, което обичат. Мария от години страда от депресия и тревожност. Нейните хобита – градинарство, ватиране, шиене и плетене – играят основна роля в поддържането на психичното й здраве.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *