10 неща, от които вашият бизнес с електронна търговия се нуждае, за да процъфтява

Осъществяването на първите няколко продажби на нов уебсайт за електронна търговия може да бъде вълнуващо изживяване за всеки.

Въпреки това, за някои стартиращи компании за електронна търговия, това също е мястото, където вълнението свършва. Продължаването на тези поръчки и развитието на бизнеса в голяма империя или поне успешно начинание се превръща в голямо предизвикателство.

Защо?

Най-често срещаната причина е, че бизнесът за електронна търговия не е бил правилно създаден. Някои ключови елементи липсват, което затруднява както привличането, така и задържането на клиенти в дългосрочен план. Но това не трябва да е краят на пътя.

Можете да съберете липсващите части и да задвижите нещата отново.

Независимо дали все още сте в етапа на планиране на стартиране на магазин за електронна търговия или искате да оцените защо продажбите се забавят, можете да използвате точките по-долу като контролен списък.

1. Правилният продукт

Много проучване на пазара се изисква, преди да решите кой продукт(и) да изброите във вашия магазин за електронна търговия. Така че не трябва просто да създавате, защото някой е съобщил за успех в определена ниша или вероятно защото имате нещо, което искате хората да купят.

Продавам това, което си целеви пазар иска да купи винаги е по-лесно, отколкото да продадеш това, което искаш пазарът да купи.

Най-горещите продукти са тези, които вече имат гладна публика, с относително ограничена конкуренция. Използвайте ресурси като Nichehacks или инструмент за изследване на ключови думи, за да откриете тенденции. Ключови думи навсякъде е безплатна добавка за браузъри Chrome и Firefox, която е добро място да започнете. Когато имате правилните продукти на вашия сайт, което означава, че сте се уверили, че има реално търсене за тях, всичко останало е по-лесно.

Имайте предвид, че вашите обработка на инвентара може да окаже влияние върху вашите оперативни разходи и паричен поток. Има някои разходи, свързани с големи наличности и ниски продажби, както и с ниски наличности и високи продажби. Ще искате да опитате да постигнете щастлива среда, за да не губите пари.

2. Силна стратегия за брандиране

За да се отличите на пазара доминиран от гиганти като Amazon и eBayотделете известно време на вашата марка. Брандирането включва основи като името и логото на вашия магазин и се простира до вашата философия за обслужване на клиенти. Помислете за какво ви отличава от конкуренцията. С какво искате вашите клиенти да ви запомнят?

Предлагате ли 2-дневна доставка? Ако не, защо вашите клиенти трябва да чакат вашия продукт да пристигне, вместо да купуват с Amazon Prime?

Ако продавате на няколко различни платформи, като вашия собствен сайт, Amazon, eBay или други, не забравяйте, че е жизненоважно материалите за брандиране да са последователни в различните платформи.

3. Напълно оптимизиран уебсайт

Ако все още не сте избрали дали да създадете свой собствен сайт или да използвате съществуващ платформа за електронна търговия, вижте това ръководство.

Ако вашият сайт вече е настроен, време е да го оптимизирате за продажби. Най-добрите уебсайтове за електронна търговия се отличават с лесна навигация, четливи текстове, ясни изображения на продукти, лесна за зареждане количка, лесен процес на плащане, съвместимост с множество устройства и бързо време за зареждане.

Ключът тук е да подходите към оптимизацията на уебсайтове като към нещо, което винаги тествате и усъвършенствате, от организацията на началната си страница до продуктови страници и описания към цветовете на бутоните с призив за действие на вашия сайт. Вижте това ръководство за тестване и оптимизиране на вашия уебсайт за растеж. The пътуването на клиента през вашия сайт трябва да бъде възможно най-безпроблемно. Не затруднявайте хората да намерят това, което търсят – и улеснете възможно най-лесно извършването на покупка.

Освен самия сайт, уверете се, че разбирате SEO или Оптимизация за търсачки основи, така че се настройвате да бъдете откриваеми в Google Търсене. Оттам нататък вижте своя стратегия за платена рекламна кампания. Тези дни ще забележите, че на практика всяка страница с резултати от търсене плува в платени реклами. Не оставайте настрана.

4. Лесна регистрация/влизане и път до плащане

По темата за намаляване на триенето на вашия сайт, избягвайте дългите регистрационни формуляри. Получете тяхното име, имейл адрес и информация за плащане – само най-важното. Ще искате техния имейл адрес, за да можете да се свържете с тях, ако те изоставят количката си преди да завършат транзакцията си.

Един от начините да улесните клиентите да завършат покупката е да интегрирате опции за влизане като Facebook или Google. Освен това разгледайте опциите си за плащане. Предлагате ли PayPal? Ами Venmo? Могат ли вашите клиенти сигурно да запазят информацията за кредитната си карта на вашия сайт, така че да не се налага физически да изваждат кредитната си карта и да въвеждат номера си за всяка транзакция? Направете всичко възможно, за да намалите бариерите между намерението за покупка и завършената покупка.

5. Реферална или партньорска програма

Докато има някаква печалба, свързана с продукта или услугата, които продавате на уебсайта си, споделяне на тези печалби с партньори в замяна на повече продажби никога не е лош вариант.

Най-големият магазин за електронна търговия, Amazon плаща на партньорите между 4,5 – 8% комисионна върху продажбите, така че можете да решите какъв процент от приходите си ще споделите с партньорите и да настроите такава система на вашия сайт за електронна търговия.

Вашият магазин ще получи по-голяма популярност по този начин, тъй като партньорите помагат да представите продуктите си пред много хора, на които иначе не бихте били изложени.

6. Имейл маркетинг

Имаш ли имейл кампании настроите да достигнете до клиентите си за предстоящи продажби? Имате ли блог или друг образователен компонент към уебсайта си, който използвате за изграждане на доверие и информираност? Изградете имейл маркетингова стратегия, която (с уважение) напомня на вашите клиенти, че съществувате, и им благодари за тяхната лоялност.

Не бъдете неприятни или спам или ще се окажете блокирани от привилегията да поддържате постоянна комуникация с вашите клиенти.

7. Добре дефинирана политика за връщане

Една добре дефинирана политика за връщане, която може лесно да бъде намерена на вашия уебсайт, ще ви спести време и главоболия в бъдеще. Последното нещо, което искате, е клиентите ви да останат с отрицателно впечатление заради объркването на правилата за връщане.

Запази го ясно, кратко и разумно. Не забравяйте, че се състезавате с безплатна доставка и безплатни връщания, на които се радват масите чрез Amazon Prime.

8. Страхотни отзиви от клиенти

Страхотно, видимо отзиви от доволни клиенти може да бъде страхотен сигнал за доверие и авторитет за нови клиенти, обмислящи покупка от вас. Дори лошите отзиви са възможност да се поучите от грешките си – и има доказателства, че като имате перфектният запис просто предизвиква скептицизъм така или иначе.

Първо – поискайте отзиви. Чрез имейл, на касови бележки, на вашата страница „благодаря“ след покупка. Улеснете клиентите да споделят своя опит и им благодарете за отделеното време, независимо дали прегледът е блестящ или не.

9. Надеждна поддръжка на клиенти

Как се справяте с недоволни клиенти или всеки потенциален купувач, който има запитване за вашия бизнес?

Улеснете клиентите си да се свързват с вас. Ако предлагате имейл адрес или формуляр за контакт на нашия уебсайт, не забравяйте да отговорите бързо на тези имейли. Ако предлагате поддръжка по телефона, маркирайте ясно часовете и часовата си зона на вашия сайт. Интегрирането на чат на живо за уебсайтове за електронна търговия става все по-широко разпространено, защото позволява на клиентите да получат помощ за всеки проблем, който срещат на вашия сайт, без да напускат.

Не е нужно да предлагате всеки метод за поддръжка, но ключът е да сте последователни и навременни в отговорите си.

10. Последователност

След като изпълните всички стъпки, които споменахме по-горе, последният ми съвет е да бъдете последователни. Когато тествате различни аспекти на вашия бизнес за оптимизация, уверете се, че давате на тези тестове достатъчно време, за да доведат до данни, които ви помагат да вземате добри решения.

Няма нито една изпитана и истинска формула за разрастване на бизнес за електронна търговия – всяка компания е различна и пейзажът на индустрията се променя през цялото време. Но ако започнете с този контролен списък, ще намерите много възможности да направите промените, които поддържат бизнеса ви да расте и процъфтява.

Ронак Мегани е сериен предприемач, който е работил с малки, средни и големи компании. Той има повече от осем години опит и работи в тясно сътрудничество с предприятия за електронна търговия от 2009 г. Той е съосновател на Magneto IT Solutions, бизнес за разработка на уебсайтове за електронна търговия с пълно обслужване в САЩ, Индия и Бахрейн. Той е ентусиазиран от фитнеса, стартиращите фирми, предприемачеството и всичко свързано с маркетинга.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *