11 ресурса за развитие на вашия бизнес за планиране на събития

Тази статия е част от нашата Ръководство за стартиране на бизнес за планиране на събития— подбран списък от статии, които да ви помогнат да планирате, започнете и развиете своя бизнес за планиране на събития!

Намирането на солидни ресурси, които да ви помогнат да развиете бизнеса си за планиране на събития, може да бъде трудно, особено защото може да бъде трудно да се намери информация, специално насочена към професионалистите в индустрията.

Разбира се, има тонове уебсайтове за планиране на сватби, но колко от тях всъщност са насочени към професионални плановици, а не само към булки?

За да ви помогнем да се справите с бъркотията, ето списък с 11 отлични ресурса, които да ви помогнат да развиете бизнеса си за планиране на събития. От задължителни за четене блогове и уебсайтове с актуални новини от индустрията до специфични за планирането подкасти, със сигурност ще има ресурс, който ще ви помогне да издигнете бизнеса си по планиране на събития до нови висоти.

Уеб сайтове и блогове

22 ресурса за планиране на събития от експерти по събития

Този редовно актуализиран списък обхваща всичко – от маркетингови електронни книги до публикации в блогове, всички препоръчани от експерти в индустрията. Този списък предлага разнообразие от ресурси, които да ви помогнат да развиете бизнеса си (със силен фокус върху маркетинга), по-специално от гледна точка на организатора на събития.

Салон за планиране

Ако изберете само един ресурс от този списък, изберете Planner’s Lounge. Този изчерпателен уебсайт беше стартиран от организатора на сватби и събития Деби Оруат като място за настоящи и бъдещи организатори на събития за получаване на информация и научаване за индустрията. Ще намерите платени ресурси като Кутия с инструменти на сватбения организатор, както и безплатни ресурси като Блог на Planner’s Lounge.

План за планиране на събития

Както при Planner’s Lounge, Event Planning Blueprint има образователни ресурси за продажба, както и безплатни ресурси, налични на техния блог. Тъй като сте в процес на оценка на ресурсите за планиране на събития, предлагам да започнете с четене Често срещани грешки, които трябва да избягвате.

Блог за мениджър на събития

Елегантен, лъскав ресурс за организатори на събития в различни сегменти на индустрията, блогът на Event Manager обхваща новини от индустрията, съвети и необходимите ресурси за електронни книги. Започнете с техните образование раздел, който съдържа множество полезни публикации в блогове като 19 контролни списъка за планиране на събития, които наистина помагат.

Блогът на Лара Маккълох

Създател на общността #eventprof (повече за това след минута), Лара Маккълох е един от най-уважаваните търговци в общността на събитията. Публикациите й в блога са информативни и нейният сайт като цяло предлага изобилие от страхотни ресурси – включително уникалните Clarity Call функция, където, както разбрах, можете да кандидатствате за лично телефонно обаждане от Лара, за да обсъдите посоката на вашия бизнес.

Bplans примерни бизнес планове за планиране на събития

Ако стартирате бизнес за планиране на събития, знайте, че писането на бизнес план е доказано, че ви помага развийте бизнеса си с 30 процента по-бързо. Ако не сте сигурни откъде да започнете, вижте нашата безплатна проба за изтегляне бизнес планове за планиране на събития. Оттам можете да използвате нашия шаблон за бизнес план (word doc или PDF), за да ви помогне да започнете. Ако търсите още по-лесен начин да напишете вашия бизнес план, вижте LivePlan.

Онлайн курсове

Първи стъпки като организатор на сватби и събития

Воден от Деби Оруат, организатор на събития и основател на Planner’s Lounge, този курс по Udemy е страхотно място да започнете, ако предпочитате да учите чрез гледане и слушане. Курсът е разделен на 12 отделни лекции с различна дължина, което го прави лесен за вписване в графика ви.

Подкасти

Всички неща Планиране на събития с април

April Knight-Copeland стартира този подкаст, за да помогне на онези, които се интересуват от планиране на събития или продуцентска кариера и не знаят откъде да започнат.

Новини и тенденции

BizBash

Тук няма да намерите информативни ресурси с инструкции, но ако искате да сте в крак с тенденциите в индустрията, BizBash е вашият избор. Те не само отразяват последните новини, но ако търсите ново място или доставчик, можете да потърсите такъв чрез сайта им (въпреки че си струва да се отбележи, че те носят информация само за дузина известни градове в САЩ).

Професионални организации за организиране на събития

Професионалните организации често предоставят на членовете си информация за тенденциите в индустрията. Този списък на 22 организации е добро място за начало. Потърсете такъв, който отговаря на мисията на вашия бизнес за планиране на събития.

Общности и работа в мрежа

#събитиепроф

Въпреки че не е общност в традиционния смисъл, този хаштаг в Twitter е добре използван, и уебсайтът, свързан по-горе, съпоставя всички наскоро популярни статии в Twitter, маркирани с #eventprofs. Създаден, така да се каже, от маркетолога и организатора на събития Лара Маккулох, хаштагът създава един вид общност за препоръки за виртуални ресурси.

Планиращ салон VIP салон

Разделът VIP Lounge на Planner’s Lounge предлага място само за членове, където организаторите на сватби могат да се съберат, да задават въпроси, да споделят опит и да предлагат съвети. Членството идва срещу цена ($8 на месец или $80 за година), но ако сте готови да платите за достъп, VIP Lounge е един от малкото налични форуми за планиране на сватби само за професионалисти.

Наличието на полезни ресурси в задния ви джоб е важен аспект от стартирането и развитието на вашия бизнес за планиране на събития, но не забравяйте стратегията и планирането. За тактики, които ще ви помогнат да развиете бизнеса си, вижте статията ми за как да правите повече пари като организатор на събития, и ако все още сте във фазата на планиране, разгледайте нашия ръководство за бизнес планиране и нашите безплатни примерни бизнес планове за планиране на сватби и събития.

Бриана е специалист по съдържание и дигитален маркетинг, редактор и писател. Тя обича да обсъжда бизнес, маркетинг и социални медии и е голям фен на Оксфордската запетая. Бри е жител на Портланд, Орегон, и рядко може да бъде открита на Twitter.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *