18 ресурса, които да помогнат за разрастването на вашето SaaS стартиране

Тази статия е част от нашата Ръководство за стартиране на SaaS бизнес— списък със статии, които да ви помогнат да планирате, започнете и развиете своя SaaS бизнес!

Вероятно вече знаете, че има много ресурси, които да ви помогнат да разраснете и мащабирате вашето SaaS стартиране. Но има толкова много налични, че всъщност може да бъде непосилно.

За да преодолея бъркотията, се обърнах към Ноа Парсънс, ветеран в SaaS индустрията и наш главен оперативен директор тук на Софтуер Пало Алто (създатели на Bplans).

Ето нашия списък с най-добри ресурси, които да ви помогнат да научите, да сте информирани и да развиете успешно вашия SaaS бизнес.

Подкасти

Подкастът SaaS

Искате ли да получите експертен съвет от най-добрите основатели на SaaS? Имате късмет с над 200 записани интервюта Подкастът SaaS. Домакинът Омер Хан провежда задълбочени интервюта с лидери в индустрията, които ще ви помогнат да разширите своя SaaS бизнес.

Готови ли сте да се вдъхновите? Започнете, като слушате този епизод, за да научите как Крисчън Оуенс, основател на Гребниотиде от неуспех до $10 милиона ARR.

Стартъпи за останалите от нас

Съдомакините Майк Тейбър и Роб Уолинг имат над 20 години комбиниран опит в стартирането. Техният подкаст обхваща текущи проекти, по които работят, експертни съвети и истории на други успешни стартиращи компании.

Не сте сигурни откъде да започнете с повече от 400 записани епизода? Няма да сбъркате, като започнете с тях списък с най-големите хитове.

„You Bet Your SaaS!“ на Andreessen Horowitz

Андреесен Хоровиц, оф a16z.com, е домакин на този подкаст, който засяга индустрията като цяло и гласовете, които я допълват. Бъдете в крак с тенденциите и бъдещето на SaaS, като гледате най-новите епизоди.

Разгледайте списък на всички епизоди за да влезете в този подкаст.

Ramp Podcast от InsightSquared

Ако искате подкаст, фокусиран върху анализите, не търсете повече от подкаста Ramp. Включвайки интервюта с експерти от индустрията, Ramp предлага дълбоко гмуркане в областта на данните при управлението на SaaS бизнес.

Научете как да увеличите стартирането на вашия SaaS с подкаст епизоди в техния архив.

Как построих това

Въпреки че не е строго фокусиран върху софтуера, подкастът „How I Built This“ на NPR с Гай Раз си заслужава да бъде чут. С подход за разказване на истории, Raz споделя историите на някои от най-големите компании в света. Често ученето от други индустрии помага да вдъхновите растеж във вашата собствена.

За специфичен за SaaS епизод от този подкаст не пропускайте този включва Slack и Flickr със Стюарт Бътърфийлд.

Общности и работа в мрежа

SaaStr

SaaStr е една от най-големите общности в бизнес софтуера. Основана от Джейсън Лемкин, SaaStr първоначално стартира, след като Лемкин отговаря на въпроси в Quora и води блог на WordPress. Общността се разрасна с времето и сега включва онлайн ресурси, срещи и мащабни събития.

Открийте какво Академия SaaStr може да предложи в тази общност с всичко необходимо, за да развиете бизнеса си.

Growthhackers

Ако винаги сте искали да има общност в стил Reddit за предприемачи в SaaS пространството, ще харесате Growthhackers.

Това безплатна общност ви позволява да публикувате въпроси и да взаимодействате с други експерти, които искат да развият своя бизнес и екипи. Има дори експертни AMA (което означава „попитайте ме нещо“, ако не сте използвали Reddit преди).

Конференция Dreamforce

Искате ли да присъствате на една от най-големите SaaS конференции, за да се свържете лично с предшествениците на индустрията? Вие сте длъжни да намерите правилните хора, съдържание и сесии на годишния DReamforce конференцияхостван от Salesforce.

Научете повече за това събитие и ползи от присъединяването към други участници на тази конференция.

SaaS нашественици

Искате да се включите с a ритник на “SaaS” общност? SaaS Invaders създадоха това цифрово пространство за хора като вас. Тук можете да разглеждате теми около всички части на управлението на SaaS бизнес, сортирани по най-новите публикации или актуални теми.

Свържете се с други лидери в SaaS индустрията с най-новите публикации.

Книги и блогове

Lost & Founder: Болезнено честно ръководство за начинаещия свят

Ранд Фишкин, основателят на Moz и Спаркторо, дава поглед отвътре в живота на стартиращите компании (спойлер: не всички компании започват като Facebook). в Изгубен и основател, ще се потопите в това какво наистина е в света на стартиращите компании. Знаете ли, че са отнели петнадесет години на Fishkin да построи Moz?

Това е автентично, забавно и чудесен източник на съвети, които ще ви помогнат да преодолеете всякакви SaaS стартиращи бури.

A16z.com

Предприемачите Марк Андреесен и Бен Хоровиц са събрали някои безценни ресурси за тези в SaaS общността. Този сайт включва техните подкаст епизоди и статии за всичко – от финансирането на вашето стартиране до фирмената култура.

Не пропускайте да разгледате техните технически теми страница, за повече статии с голяма картина за самата индустрия.

Цени интелигентно

Едно от най-важните неща за SaaS компания е изборът на правилната ценова стратегия. Price Intelligently се фокусира конкретно върху ценовите стратегии в SaaS сектора, както с услугата, която предлагат и в техния блог.

Разгледайте статиите им за ценова стратегия за да научите повече за извличането на максимална полза от вашата услуга.

Блогът на ChartMogul

От най-добри практики до ресурси, блогът, управляван от екипа на ChartMogul, обхваща всичко за SaaS бизнеса. С клиенти като понятие и Типова формаChartMogul предоставя инструмент за увеличаване на абонамента и експертни съвети за лидери в индустрията.

Започнете с индустриален раздел за да получите импулс за това, което се случва сега в пространството.

Шестнадесет начинания

Ако търсите блог с фокус върху придобиването и задържането на клиенти, запознайте се със Sixteen Ventures. Този блог, воден от Линкълн Мърфи, се фокусира върху жизнения цикъл на клиента и как най-добре да се оптимизира привличането и задържането на клиенти.

Разгледайте 20 най-популярни статии за да започнете.

Томаш Тунгуз

Блогът на рисковия капиталист Томаш Тунгуз се фокусира върху опита при стартиране, включително обсъждане на области като култура, ценообразуване, финансиране и маркетинг на съдържание.

За да започнете, вижте неговия Публикации, специфични за SaaS– това е обширен списък и със сигурност ще научите много.

Център за обучение SaaStock

SaaStock може да се счита за обслужване на едно гише за свързано със SaaS съдържание. Медийният център, създаден от предприемача Алекс Теума, започна като място за споделяне на информация, учене и работа в мрежа в индустрията.

Научете повече за това как да се включите в SaaS революционна общност за да започнете.

Блог за умно мече

Внасянето на хумор в индустрията е блогът A Smart Bear на Джейсън Коен, който се фокусира върху маркетинга и други „маниаци“ на стартиращи компании. С много опит в SaaS индустрията (включително продавайки компанията си за милиони), този блог е информативен и забавен ресурс.

Започнете с нашия любим пост от Коен за това какво означава да имаш две големи неща в живота, но не и три.

Най-добрите блогове за SaaS продажби на InsightSquared

Изневерява? Може би — включих списък с ресурси в списък с ресурси. Този списък от InsightSquared обаче съдържа много повече от няколко блога. В този списък ще намерите забележителни предприемачи и рискови капиталисти в областта, полезни приложения и много повече.

И разбира се, трябва да споменем Ръководство на Bplans за стартиране на SaaS бизнес. Там ще намерите информация за писане на a Лесен бизнес планSaaS шаблон за прогноза за продажбите, който можете да те безплатно, и много други.

Бриана е специалист по съдържание и дигитален маркетинг, редактор и писател. Тя обича да обсъжда бизнес, маркетинг и социални медии и е голям фен на Оксфордската запетая. Бри е жител на Портланд, Орегон, и рядко може да бъде открита на Twitter.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *