4 лесни начина, по които бизнесът може да намали оперативните си разходи

Независимо дали вашият бизнес е чисто ново начинание или вече работите от години, вероятно сте нащрек да намалите оперативните разходи на вашия бизнес възможно най-много.

Често срещан страх е, че е необходима мащабна, драматична промяна, за да се намалят наистина вашите оперативни разходи.

За щастие, има много неща, които можете да направите, за да спестите пари и да намалите редовните си месечни разходи, което няма да окаже драматично въздействие върху вашите операции.

Рационализирането на текущите ви процеси и дори замяната на някои от тях или въвеждането на нови начини на работа – това е подход, който не трябва да се усеща като да изключите един ключ и да включите друг. Правенето на по-малки, прогресивни промени всъщност е по-вероятно да работи – и е по-вероятно да се придържате към промените в дългосрочен план, ако ги внедрявате постепенно.

Ето няколко области за намаляване на разходите, за да започнете.

1. Намалете сметките и консумацията на енергия

Енергията не е евтина, това е ясно, но това е необходим разход, когато управлявате бизнес, и е невъзможно да се откажете напълно. Независимо дали управлявате малък офис или цял склад, без съмнение ще разполагате с осветление, оборудване и уреди за захранване.

За щастие е повече от възможно да намалите парите, които вашият бизнес може да харчи всеки месец за газ и електричество. Всъщност всъщност е доста лесно.

Възможно е вашият бизнес в момента да не получава най-добрата възможна ставка. Започнете, като се свържете или с настоящата си енергийна компания, или с услуга за превключване на енергия, за да разберете дали наистина получавате най-добрата сделка. Друга възможна мярка за намаляване на разходите за някои фирми може да бъде да коригирате графика си, така че да използвате по-малко електроенергия в пиковите часове.

Освен това помислете за цялостната си енергийна ефективност. Смяната на вашите стари флуоресцентни или дори крушки с нажежаема жичка със светодиоди и надграждането до по-енергийно ефективно оборудване и уреди (които предлагат същото ниво на производителност) са само два от простите начини, по които можете да спасите вашата компания от харченето на стотици от това, което иначе би било печеливши долари за ненужно високи сметки за енергия.

Може да откриете, че трябва да харчите пари, за да спестите пари чрез подобряване на енергийната ефективност. Съставянето на проста прогноза, която показва какво харчите за комунални услуги всеки месец и колко прогнозирате, че можете да спестите чрез надстройки, ще ви помогне да видите колко време ще ви отнеме, за да започнете да реализирате спестявания на разходи.

2. Прегледайте застрахователната си полица

Преглеждайки вашите бизнес застрахователен пакет или политиките, които вашият бизнес има, биха могли потенциално да ви спестят стотици долари всяка година или дори всеки месец, в зависимост от вашите нужди.

Напълно възможно е да сте избрали политика или пакет, който по подразбиране включва покритие за определени случаи, които не се отнасят непременно за вашата индустрия или конкретен бизнес. Може дори да откриете, че плащате за цяла полица, която не ви е необходима.

Отделете време, за да говорите с експертен бизнес застрахователен брокер. Обяснете конкретните обстоятелства на вашия бизнес и идентифицирайте покритието, от което вашата компания действително се нуждае, и след това създайте пакет по поръчка, който отразява това. Това означава, че след това плащате само застраховката, от която се нуждаете, и нищо от покритието, което не плащате, което може значително да намали месечните ви сметки за застраховка. Не пестете от покритие толкова много, че да се отворите за ненужно риск и отговорност— просто не плащайте за покрития, от които вашият бизнес не се нуждае.

3. Усъвършенствайте процесите си по набиране и човешки ресурси

Не е тайна, че хората са най-големият разход за много компании. Наемането, набирането и задържането на вашия персонал е голяма инвестиция, да не говорим за спомагателни разходи като управление на заплатите и изброяване на позицията ви в бордове за работа на трети страни.

Има няколко различни начина за контрол на разходите в тази област. Голямо спестяване на време може да възложи на външни изпълнители повтарящи се, тромави задачи като управление на заплатите на компания, която е специализирана в тази работа. Най-малкото излизането от електронни таблици на Excel и използването на базиран на приложение инструмент може да ви помогне да създадете по-добри системи за водене на записи и може да премахне някои от рисковете от човешка грешка – да не говорим за времето, което можете да спестите от автоматизиране на повтарящи се задачи.

Всеки бизнес е уникален и в даден момент от растежа на вашия бизнес може да откриете, че спестявате пари, като пренасяте всички свои функции по човешки ресурси вътрешно. Докато изчислявате възможните сценарии, не забравяйте да включите времето, което вие или вашият екип прекарвате в справяне с повтарящите се задачи и разходите за заплати, свързани с това време. И не забравяйте да вземете предвид инфраструктурните разходи за наемане на човек на пълен работен ден, включително предимства. Може да откриете, че наемането на ролята на HR „генерален специалист“ е добра първа стъпка, така че имате някой в ​​екипа си, който помага с набирането на персонал и съответствието, както и с неща като заплати.

И накрая, когато дойде време да публикувате нова позиция, помислете внимателно за разходите, свързани с рекламирането на нова позиция. Може да откриете, че можете да спестите пари, които иначе бихте похарчили в мега сайтове за обяви за работа, ако отделите малко време за намиране на (потенциално по-малки) табла за работа, които са насочени точно към типа кандидат, който търсите. Например, ако търсите да заемете маркетингова роля, търсенето на бордове за работа, свързани с маркетингови асоциации или общества, може да бъде по-плодотворен начин от публикуването на публикация в сайт като Monster или Indeed.

4. Инвестирайте във вашето онлайн присъствие чрез дигитален маркетинг

Рекламирането на вашия бизнес е значителна област на разходите. В крайна сметка, ако хората не знаят за вашия бизнес, как могат да закупят продукт или услуга от вас?

Проблемът е, че маркетингът може да изглежда като такъв също скъпо на моменти. Но, както при почти всичко в света на бизнеса, има начини, по които можете да направите този процес много по-евтин, без да компрометирате ефективността – а именно, като поставите по-голямата част от вашите усилия за онлайн маркетинг.

Независимо дали възлагате вашите онлайн маркетингови услуги на агенция, възприемате по-практически подход и го правите сами, или започнете да изграждате свой собствен вътрешен маркетингов екип, има много ефективни и рентабилни методи, за да поставите марката си картата и се ангажирайте с клиентите.

Започвайки с вашия уебсайт, сравнете разходите за хостинг и за услуги като предлагане на онлайн магазин в рамките на вашия сайт. Обръщам внимание на показателите на вашия сайт: вашият брой посетители, реферали (или откъде идват вашите посетители) и вашият процент на реализация – хората, които правят покупка, докато са на вашия сайт. Ако не сте сигурни къде да получите тази информация, започнете с Google Analytics.

Оттам погледнете структурата на самия уебсайт и как посетителите си проправят път през него. Тази статия за оптимизиране на вашия сайт (за стратегически съветници, но съветът е подходящ за всеки бизнес с уебсайт) е чудесно ръководство за започване.

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да спестите пари от дигитален маркетинг, е първо да се уверите, че усилията ви са насочени към вашия целеви пазар. Първо, кой е вашият целеви пазар? Ако отговорът ви е „всички“, върнете се към чертожната дъска. Можете да пропилеете много пари и усилия, ако не сте сигурни кой е вашият идеален клиент. Сглобяване на a личност на купувача ще ви помогне да се съсредоточите върху конкретните видове съобщения и реклами, които ще се харесат на правилните хора.

Оттам се съсредоточете върху вашите уеб показатели. Преди да похарчите пари за маркетингова кампания, очертайте ключовите си показатели за ефективност: показателите, които искате да повлияете. Може би това са посетители на вашия сайт. Може би това е броят на хората, които правят покупка. Може би увеличава реализациите или дори повтарящите се клиенти. Ако възлагате работа на маркетингова агенция или решите да инвестирате във вътрешна маркетингова роля, начертайте разходите спрямо ползите, преди да подпишете пунктираната линия.

Когато искате да намалите елементи от маркетинговия си бюджет, започнете с тези, които не допринасят за основните ви бизнес цели. Ако вашата инвестиция във Facebook реклама е довела до 20 000 нови последователи, но не може да се припише на нов бизнес, обърнете внимание на това несъответствие. Може би е време да пренасочите кампанията или може би ще получите по-добра възвръщаемост на инвестицията, ако вложите тези маркетингови долари другаде.

Ключът към спестяване на пари от разходи е да ги преглеждате редовно. Помислете за организиране на месечна или тримесечна среща за преглед на бюджета като част от вашата редовен преглед на бизнес плана. Може дори да включите a SWOT анализ във вашия преглед веднъж или два пъти годишно. Новите прозрения и промените в стратегическата посока несъмнено ще окажат влияние върху това къде харчите пари и колко.

Ким Уитли е ентусиаст на спестяванията и писател за Make It Cheaper. Следвайте я Twitter за редовни актуализации за нейните най-големи страсти: света на бизнеса, енергийната индустрия и околната среда.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *