4 начина да насърчите стартъпа си към бърз растеж

Етапът на стартиране на бизнеса е изтощителен. Вероятно сте преуморени, нямате достатъчно персонал и работите с ограничен бюджет. Като се вземе предвид статистиката, че само половината от фирмите оцелее през първите пет години, дори престоят може да стане стресиращ.

Постигане бърз растеж след няколко трудни години в етапа на стартиране може да бъде един от най-вълнуващите (и облекчаващи) моменти в живота на един предприемач. Когато вашият бизнес започне да набира скорост, вашият маржове на печалба започват да растат и е 100 процента ясно, че правите силно впечатление на клиенти или клиенти, това е „Успях!“ момент, с който нищо друго не може да се сравни.

И така, как можете да достигнете до този вълнуващ момент, без да загубите разума си?

Ето четири начина да помогнете за ускоряване на мъчителния етап на стартиране и достигане до обещаващия период на бърз растеж.

1. Мислете за продуктивността на служителите като бизнес стратегия

За да повторим, вероятно работите с много ограничен бюджет по време на началния етап. Когато дейността ви започне да се разраства, ще имате нужда от допълнителни ръце. Но не може да има никаква мъртва тежест.

Най-добрите практики за производителност трябва да бъдат внедрени от първия ден. Имайте предвид, че протоколите и основните работни потоци, които въвеждате по време на етапа на стартиране, могат да окажат голямо влияние върху това колко гладко и бързо расте вашият бизнес.

Въпреки че със сигурност ще има редица вътрешни промени, които ще се случат в етапа на бърз растеж и след това, циментирайки стандартите за представяне на служителите рано е едно от най-умните дългосрочни действия, които можете да направите. Наемането на правилния човек от самото начало е ключово и всъщност има много можете да направите за да сте сигурни, че няма да доведете до скъпоструващо лошо прилягане.

След като разполагате с правилния екип, ако в момента нямате бюджета, за да се похарчите за изискан инструмент за проследяване на производителността, който може да измерва възвръщаемостта на инвестициите на вашите служители до минута, може да се наложи да проявите малко креативност, за да гарантирате, че всички стрелба на всички цилиндри.

Това не трябва да е прекалено сложно. В зависимост от естеството на работата има много лесни начини, по които можете да изложите очакванията си и да измерите ефективността. Например, ако сте в момента, когато трябва назначете мениджър за бизнес развитиеможете да създадете споделена електронна таблица, в която те да могат да въвеждат всичко, което правят в ежедневието си.

Това може да включва необходимото количество пазарни проучвания, бюджетни изисквания, тактически проекти, като достигане до потенциални клиенти и т.н. Пояснете, че очаквате X количество работа всеки ден и следете резултата.

Въпреки че тази практика е доста елементарна, това е чудесен начин да изградите здрава основа от продуктивни работници, които да дадат пример за бизнеса по време на бърз растеж и след това.

2. Смело установете своя авторитет в нишата

В тази епоха на социални медии и постоянна свързаност, фирмите и хората имат глас, който може да бъде чут по целия свят. Много лидери на мисълта и експерти са успели да използват тази концепция в своя полза и да окажат силно въздействие върху своята аудитория или индустрия.

Имайте предвид, че един от най-големите странични ефекти на тази ера на постоянна свързаност е, че сега има повече гласове, които отекват по света от всякога – повечето от които просто добавят шум. Ако наистина искате да бъдете забелязани и да установите авторитет във вашата ниша, трябва да създадете съобщения, които да се открояват.

Правете смели прогнози за вашата индустрия, поемайте някои рискове, бъдете този, който ще изрази нещо, което много хора мислят.

Илон Мъск е може би най-добрият пример за тази концепция в човешката история. Както вероятно знаете, Мъск е такъв много откровен за иновативните си визии за бъдещето. Той е вписан казвайки, че неща като автономността ще бъдат стандарт за превозни средства през следващите няколко десетилетия, хората ще отидат на Марс до 2025 г., ИИ е по-опасен от ядрените оръжия и много Повече ▼. Ако имате нужда от доказателство за това, погледнете неговия Twitter!

Изграждането на авторитет във всяка ниша изисква скок на вярата от време на време. Въпреки това е много важно да се отбележи, че има тънка граница между изразяването на мисловно лидерство и просто да бъдеш силен. Когато правите смело изявление, не забравяйте да го подкрепите с твърди доказателства и насоки. По-важното е да кажете на света как се отразява вашето виждане. В противен случай рискувате да бъдете заклеймени като „говорещ“, а не „изпълнител“.

3. Бъдете стратегически по отношение на отзивите на клиентите

В този момент всеки знае колко е жизненоважен клиентските отзиви са за бизнес. Концепцията за оставяне на онлайн ревюта датира от края на 90-те години. През годините начинът, по който тези рецензии се събират и тълкуват, със сигурност е имал своя дял от нарастващите болки. Марките осъзнават огромното влияние, което ревютата имат върху потенциалните клиенти, и ще намерят начини да заобиколят системата. Това обикновено включва писане на фалшиви положителни отзиви за себе си или плащане на други да го направят.

За щастие повечето потребители са разбрали тази измамна практика. Всъщност някои платформи за рецензии ще накажат бизнеса, ако се опитат да манипулират автентичните настроения на клиентите.

Като имате предвид това, трябва да сте много умни как управлявате клиентските отзиви по време на ранните етапи на вашия бизнес. Ако бъдещ клиент само вижда блестящи отзиви с 5 звезди, това може да породи известно безпокойство, че може да не са 100 процента автентични. Така че, когато се свържете с клиенти след покупка или опит, насърчете ги да говорят както за плюсовете, така и за минусите.

Вземете тези прегледи на Trustpilot например:

Изброявайки плюсовете и минусите, прегледът е много по-честен и не благоприятства прекалено марката. Когато хората гледат това, те получават сурово, автентично мнение за това какво е да работиш с този бизнес, което е истинската цел на онлайн прегледите.

Когато показвате рецензии, покажете няколко по-малко от звездни в допълнение към добрите. Можете да ги използвате, за да демонстрирате бизнес ценностите си, като отговорите и положите усилия за разрешаване на проблема(ите).

Имайте предвид, че лошият преглед не определя бизнеса, а начинът, по който се справяте с него прави. Показването на силно желание и воля да се отговори на очакванията на клиентите на арена за публичен преглед е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да оформите възприятието на вашия стартъп.

4. Планирайте с оглед на тенденциите

Светът, в който живеем, се ръководи от тенденции. Докато много от тях са временни, някои са достатъчно големи, за да останат и да променят ежедневния живот.

В света на бизнеса реалността е, че трябва да усъвършенствате вътрешния си радар за тенденциите, които имат значение, така че се приспособете към големите или рискувайте да остареете.

Освен ако не сте живели под камък през последните няколко години, със сигурност сте наясно нарастващото присъствие на изкуствения интелект (AI) в начина на управление на бизнеса. Като стартираща компания, която иска да расте, трябва да се възползвате от тази тенденция и да намерите начини за внедряване на AI и машинно обучение в ежедневието.

А доклад от Salesforce установиха, че над половината от малките предприятия вярват, че AI е важен фактор при избора на нови технологии в наши дни. Много малки предприятия откриват, че правилното внедряване на AI може да спести пари в дългосрочен план.

Въпреки че може да не е осъществимо на този етап да направите своя цяла управлявани от ИИ за бизнеса, има няколко ключови области, от които да започнете. Обслужването на клиенти е голямо. The възход на чатботове през последните години дадоха на бизнеса възможността да взаимодействат и да помагат на клиентите 24/7. Много от тези инструменти могат да бъдат програмирани да имитират вашата уникална индивидуалност на марката и да разрешават често срещани запитвания. Повечето дори са подготвени да използват обработка на естествения език (NLP), за да разберат фините изящества на всяко взаимодействие, за да станат по-човешки с отговорите. Освен това тези чатботове могат дори да се използват за извършване на продажби!

Има всякакви видове стартъп тенденции предизвиквайки вълни в света на бизнеса, с ИИ начело. Като собственик на бизнес искате да растете бързо, трябва да си поставите за цел да бъдете в течение и да намерите начини за разумно внедряване на нови разработки във вашата дейност.

Към теб

Преминаването през етапа на стартиране е трудно; няма никакво захаросване. Не е нужно обаче да е нещастно.

Винаги помнете: Основните ценности, които установявате по време на този етап, играят огромна роля в развитието на вашия бизнес, независимо дали по отношение на представянето на служителите, оформянето на общественото възприятие или вървенето в крак с времето.

Опитът да се адаптирате към нови стратегии по-късно в бизнеса е по-труден. Ако можете да установите силни, мащабируеми практики в началния етап, достигането и навигирането на бърз растеж ще бъде много по-лесно.

Аз съм Вивек, местен SEO маркетинг консултант в E2M, една от най-бързо развиващите се агенции за дигитален маркетинг в Индия. Ние се ангажираме да спазваме най-високите етични стандарти на услугите за дигитален маркетинг, за да стимулираме стратегическия и устойчив бизнес растеж.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *