4 основни наемания, ако започвате бизнес през 2020 г

С наближаването на края на годината е подходящ момент да предприемете стъпки започнете своя бизнес през 2020 г. Подобно на много начинаещи предприемачи, може би си мислите, че ще трябва да носите не само няколко шапки, но всички шапки, когато за първи път започвате. Може да изглежда по-лесно да отложите мисълта за първите си важни нови служители.

Какъв е проблемът с този подход?

Никой не е добър във всичко. Няма да бъдете невероятен финансов директор/главен изпълнителен директор/графичен дизайнер/уеб разработчик. Опитайте се да направите всичко и ще прекарате много време в усвояване на нови умения (за които в крайна сметка ще се наемете), когато трябва да се съсредоточите върху развитието на бизнеса си.

Ако искате да увеличите шансовете си за успех на стартиращ бизнес, трябва да инвестирате в опита на избрани професионалисти със специализирани умения, дори в по-ранните етапи на вашата компания. Това не означава, че трябва веднага да наемете всички на пълен работен ден, но трябва да помислите сериозно за сключването на договор с експерти – основните служители, от които ще се нуждаете, за да вършите работата, която е извън набора от умения. Ето кои хора трябва да имате предвид, ако започвате бизнес през следващата година.

Маркетинг специалист

Интернет е много пренаселено място и не е лесно да се откроите, дори ако имате най-вълнуващия продукт или услуга в света. Ще ви е нужен проницателен маркетолог, който да пресече шума и да създаде истински шум за вашата компания. Ето какво да търсите в специалист по маркетинг:

Намерете разказвач

Хората вземат решения за покупка по емоционални причини. Толкова е просто. Наемане на маркетолог, който знае как да разкажи добра история е от ключово значение за получаване на висока възвръщаемост на инвестициите за вашите маркетингови разходи.

Наемете някой, който разбира поколението Z (или вашата целева демографска група)

Преминаваме през период на промяна на покупателната способност. Бумърите остаряват, Gen X и Millennials съставляват по-голямата част от работната сила, а Generation Z започва да притежава сериозна покупателна способност.

Да се привличат дигиталните местни жители, родени между 1996 и 2012 г, важно е да наемете специалист по маркетинг, който разбира тенденциите и ценностите, които влияят върху навиците за харчене на това поколение. Gen Z е мобилно и разбиращо се в технологиите, пестеливо, загрижено за социални и екологични проблеми и по-малко фокусирано върху престижа на марката в сравнение с предишните поколения. Игнорирайте това, ако сте целеви пазар определено е извън този демографски сегмент, но имайте предвид, че най-големите разходи за поколение се изместват точно сега.

Изберете някой с доказан опит

Числата не лъжат. Кандидатът трябва да може да ви покаже примери за това как техните маркетингови усилия са повлияли положително на крайния резултат на предишната му компания. Маркетингът е разход, така че намирането на някой, който може да прикачи реални показатели за успех към своите кампании, ще ви помогне да останете фокусирани върху това, което ще работи най-добре за вашия целеви пазар.

Ментор или партньор, който може да сподели своята сила от опит

Има много какво да се каже за младежката енергия, но малките предприятия и стартиращите фирми на ранен етап също могат да се възползват от стойността на опита. Хората, които работят в света на бизнеса от години, са правили грешки (и са се учили от тях) и са натрупали ценен опит, който могат да допринесат за развиваща се компания.

Ако сте в началото на кариерата си и сте по-малко запознати с ежедневната работа по управление на бизнес, тогава наемане на някой с опит за започване на стартиране може да бъде безценно. Характеристики и умения, които да търсите:

Намерете ментор или партньор с пряк опит със стартиращи фирми

Работата в стартиращ бизнес – отглеждането на нещо от нищото – е определено различна от работата за организация, която съществува от четиридесет години. Правилният ментор или партньор за стратегическо мислене за стартиращ бизнес е някой, който е работил в повече от една успешна компания и е научил клопките и стратегиите за изграждане на бизнес от самото начало. Може да не е полезно да наемете някой с дългогодишен опит в бизнес стратегията в установена средна или голяма компания, защото това изисква много различен набор от умения.

РЕЗУЛТАТ предлага безплатна програма за бизнес наставничество, която си струва да проучите, ако сте на етапа, в който се интересувате повече от отхвърляне на идеи от някой със солиден опит, отколкото от наемането на някого за роля, фокусирана върху стратегията.

Правилното отношение

Добрият наставник или партньор предава това, което е научил по полезен и конструктивен начин, без да поема и върши цялата работа. Когато търсите доверен съветник, важно е да изберете някой с правилното отношение: той е готов да бъде експерт и да сподели своя опит, но има добро усещане за лични граници и като цяло положително отношение.

Професионалист по счетоводство или финанси по парични въпроси

Пари: това е основна грижа за всички собственици на бизнес на всички етапи. Когато стартирате стартиращ бизнес, вашият капитал вероятно ще бъде ограничен и не можете да си позволите да го прахосвате. Ако настройвате своя счетоводен инструмент за първи път, може да има смисъл да привлечете професионалист, който да ви помогне, дори ако планирате първоначално да управлявате счетоводството вътрешно.

Правилните (сертифицирани) квалификации

Когато става въпрос за управление на парите, трябва да наемете някой с правилните сертификати и пълномощия, а не просто някой, който твърди, че е добър с числата. Има много различни видове счетоводство роли и е важно да разберете какви са специфичните нужди на вашата компания, преди да започнете да търсите счетоводен специалист.

Опит в счетоводството на малък бизнес

Бизнеси с различни размери имат различни финансови цели и нужди. Ако тепърва започвате, добра идея е да наемете някой, който в миналото е водил счетоводство специално за малки фирми и стартиращи фирми. Те ще знаят всички съвети и трикове, необходими, за да ви помогнат да извлечете максимума от вашите стартови пари.

Стратегическо консултиране, ориентирано към растежа

Когато сте изправени пред важно решение за разходи, като например дали да наемете нов служител на пълен работен ден или дали е време да се разширите на ново място или да закупите ново оборудване, като имате помощ от обучен експертен съветник по малък бизнес може да бъде полезно. Ключова част от този тип решение е разбирането вашият паричен потоки съставяне на разумни прогнози. Ако не сте толкова уверени в уменията си в тази област или ако смятате, че сте твърде заети, за да направите реална обработка на числата, експертен съветник може да ви помогне.

Адвокат, който да ви помогне да правите нещата според правилата

Никой не иска да мисли за правни проблеми, когато стартира своя бизнес, но никой основател не може да си позволи да пренебрегне този много реален потенциален капан при стартирането на компания. Има много начини, по които можете неволно да създадете компания за съдебни спорове или дори неблагоприятни споразумения с инвеститори. След като сте предприели първоначалните правни стъпки за създаване на вашия бизнес, може да помислите за бизнес адвокат като основен наем в зависимост от индустрията, в която се намирате. Изберете адвокат, който:

Разбира нуждите на малкия бизнес и стартиращите фирми

Когато търсите правен съветник, ще искате да намерите адвокат, който специализира в нуждите на стартиращи или малки предприятия. Адвокатите работят в много различни специалности и винаги трябва да потърсите помощ от някой с опит в работата с вашия конкретен тип бизнес – особено ако планирате да търсите инвестиции и бързо да се развивате или мащабирате. Освен това потърсете някой със страхотни отзиви и препоръки – свържете се с вашата мрежа за препоръка. Надяваме се, че няма да се налага да се обаждате на адвоката си твърде често!

Тези четири основни наемания ще ви помогнат да успеете

Може да е страшно да наемате хора, особено когато тепърва започвате. В края на краищата това е голям разход и вашите служители или консултанти ще зависят поне отчасти от вас за доходите си. Важно е обаче да запомните, че е трудно да растете без помощ. Имате нужда от правилните хора, за да успеете.

Ако нямате пари да наемете някого на пълен работен ден, започнете, като работите с фрийлансъри или консултанти. Като се съсредоточите веднага върху основните си служители, вие ще помогнете да настроите новия си бизнес за успех. Само не забравяйте, че си струва да изчакате правилното прилягане. Междувременно ще носите няколко различни шапки и ще правите компанията си ваша.

Андрю Дийн е бил консултант на стартиращи фирми в почти всяка индустрия от търговия на дребно до медицински изделия и всичко между тях. Той прилага lean методология и в момента пише книга за разширяване на бизнеса.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *