4 фатални грешки при работа с инвеститорски роботи на фондовата борса

Научете се да работите с инвеститорски роботи на фондовата борса и избягвайте често срещани грешки, които могат да причинят големи загуби

С появата на автоматизирани платформи за търговия, като SmarttBot и Metatrader, които позволяват работят с инвеститорски роботи на фондовата борсамного търговци в крайна сметка извършват някои пропуски, които могат да бъдат фатални в техните операции.

Ако започвате в света на автоматизираната търговия с роботи, опитайте се да разберете тези грешки възможно най-скоро, за да премахнете всяка заплаха, преди дори да ви се е появила.

Сега, ако вече работите с роботи и извършите някое от тези пропуски, следете за връзка, за да ги разпознаете навреме и да ги коригирате.

1. Вярвайки, че работата с инвестиционни роботи е синоним на печалба

Начинаещи търговци, които все още учат и дефинират своите оперативни стратегииили дори най-опитните смятат, че работата с инвестиционни роботи е всичко, от което се нуждаят, за да започнат да печелят на фондовата борса.

Истината обаче е друга: роботът ще отговаря на стратегията, с която работи. Работата с роботи за инвеститори носи множество предимства пред ръчната работа, но това не означава непременно, че когато работите с роботи, ще имате положителни резултати на фондовата борса.

Ако стратегията зад робота е печеливша, той също ще бъде, при условие че вярно следва тактиката на търговеца.

Роботът може да анализира много по-голям брой сценарии и да изпълнява своите поръчки с много по-голяма прецизност и скорост.

В някои случаи те прилагат стратегии, които е невъзможно за нас, хората, да изпълним. Въпреки това, ако стратегията, която е програмиран да изпълнява, е губеща, роботът просто ще бъде по-точен и по-бърз механизъм за загуба на пари.

Следователно продължаването на обучението е от съществено значение за подобряване на стратегиите, които ще се изпълняват от вашите роботи или за избор сред роботите, налични на пазара, тези, които най-добре отговарят на вашите нужди. профил на търговецавинаги отчита риска, свързан с неговите операции.

2. Върнете се към търговията, след като постигнете целта си

Едно от предимствата на работата с инвестиционни роботи е, че те правят много по-лесно да следвате вашия оперативен план.

Тя трябва да бъде дефинирана според факторите, считани за най-важни за вас и за предпочитане извън „топлината“ на търговския етаж. Особено без влиянието, което всяка голяма печалба или загуба може да има върху емоционалното ви състояние.

Всеки търговец, особено тези, които го правят дневна търговияработейки ръчно или по автоматизиран начин, трябва да задава ежедневни цели за печалба и загуба.

При достигане на дневна печалба или дневна загуба, търговецът е длъжен да следва оперативния си план, като избягва да работи до следващата търговска сесия.

Истината обаче е, че много от тях, след като постигнат дневната си цел, решават да вземат решения, които като цяло нямат смисъл, като например „удвояване на целта“ в случай на победа или забравяне на максималната загуба, която са се съгласили да поемат в техния план и връщане назад. оперира с надежда да възстанови деня.

Роботът инвеститор, когато е програмиран да не работи след достигане на дневната цел за печалба или загуба, ще спазва вярно това правило.

Въпреки това, някои търговци решават да ви „заблудят“, което е често срещано и силно не се препоръчва, тъй като съществуват, за да ви помогнат да следвате прецизно плана си, а не обратното.

Искате ли да започнете да работите с роботи инвеститори и да печелите на фондовата борса? Отворете своя акаунт в Clear Corretora.

3. Мисля, че роботът трябва винаги да работи

Тази грешка е доста често срещана за търговците, които имат на свое разположение роботи, които вършат цялата тежка работа по изпълнението.

Да знаеш кога да не търгуваш е ценно – и печелившо – умение, което може да бъде разликата между това кой печели и кой губи на пазара.

Този проблем е свързан с възприятията за традиционен труд, който присъства при повечето хора с максимата, че колкото повече работиш, толкова повече печелиш.

Въпреки че това може да е вярно в повечето професии, то не работи за дневни търговциособено при работа с роботи инвеститори.

Ако работите с роботи за инвеститори в противоположна тенденция, например, и пазарът е пълен с новини и високо летливостняма нищо по-разумно от това да изключите своя робот и да работите отново едва когато условията отново са благоприятни.

Друг пример се случва в първия петък на всеки месец, когато имаме обявяването на ТРЗкоето води до рязко колебание на цената на долара.

В секундите и минутите след публикуването на резултата е обичайно да се наблюдава увеличение на обема и волатилността доста над средните стойности на тези стойности, с които вашият робот е програмиран да работи.

Тези вариации могат да бъдат достатъчни, за да достигнете максималната си дневна загуба за части от секундата и да завършите деня си.

Поради тази причина във всяка ситуация, която се отклонява от стандарта, с който вашият инвестиционен робот е свикнал да работи, не се колебайте да го изключите. Освен в случаите, когато е проектиран да се справя с нетипични пазарни ситуации.

4. Увеличете риска си след няколко сделки или печеливши сесии

Обичайно е търговците да искат да увеличат размера на своите позиции, без да анализират въздействието от това и как могат да превърнат печелившите стратегии в губещи.

Да вземем пример: вие решавате да започнете да работите с инвестиционни роботи, които представят последователна история в своите сделки през последните 6 месеца.

Той има 80% процент на попадение, средна печалба от 1 точка за печеливша сделка, средна загуба от 2 точки за губеща сделка и оперира с фиксирана сума от мини доларови договори по търговия.

Тъй като роботът печели при 80% от сделките и губи при останалите 20%, вашият очакван резултат е 0,80*1 – 0,20*2 = 0,4 точки на сделка.

Сигурно не сте се замисляли, че количеството на договори да бъдат коригирани, но това е функция, която не бива да се пренебрегва.

Представете си, че в първия ден оперирате с мини-договор за 1 долар, правите 2 сделки, печелите 1 точка за всяка и завършвате деня с положителен баланс от 20,00 R$.

Тъй като беше успешен, той се възползва от възможността да увеличи до 2 договора на сделка на втория ден, печели същата 1 точка във всяка от 2 сделки и си тръгва с R$ 40,00 на деня, което възлиза на печалба от R$ 60,00 в акаунта за 2 дни, като е необходимо само да имате маржин, за да управлявате мини-договори за 2 долара.

Това може да е представлявало печалба от повече от 100% само за две търговски сесии. Уверени, увеличавате броя на търгуваните договори за следващата търговска сесия и преконфигурирате робота до 4 договора на сделка.

Когато го стартирате, получавате първата си загуба от 2 точки, което ви кара да загубите 80,00 BRL, генерирайки крайна загуба в натрупаните 3 дни от 20,00 BRL.

Как е възможно? Неговата история показва, че ако 4 от 5 сделки са печеливши, печелейки по 1 точка, докато само 1 сделка от 5 е губеща, със загуба от 2 точки, средно ще имаме печалба от 0,4 точки на сделка, с положителен финансов резултат през всички сделки.

Но математиката в нашия пример беше точно такава, 4 печеливши сделки от 1 точка и 1 губеща сделка от 2 точки.

Къде е несъответствието? Отговорът е прост: математиката е валидна само ако броят на договорите е фиксиран във всички сделки, в противен случай тези, извършвани с голям обем от договори, ще имат по-голямо влияние върху крайния финансов баланс.

Ето защо е от съществено значение да се направи a контролирано управление размера на вашите позиции, като имате предвид, че чрез промяна на търгувания обем вие ще влияете пряко върху статистиката на историческите резултати на робота.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *