5 начина за изграждане на марка, за да изпъкне вашият малък бизнес

Има толкова много неща, които трябва да имате предвид, когато стартиране на собствен бизнес.

Какво трябва да бъде името на вашия бизнес?

Как трябва да стартирате своя продукт или услуги?

Как трябва да структурирате ценообразуването си?

С толкова много въпроси за решаване не е изненадващо, че някои аспекти са оставени на заден план. Някои собственици на малък бизнес заобикалят една от най-големите възможности да направят своя бизнес изпъкнал, като прескачат процеса на изграждане на марка.

Твърде често срещам собственици на фирми с три различни версии на логото си на уебсайта си и 27 различни надписа. Това е объркващо за клиентите, защото му липсва последователност.

В края на краищата брандирането на вашия малък бизнес е първото впечатление, което вашият бизнес прави с вашите потенциални клиенти. Отделянето на време в началото на вашия бизнес за изграждане на силна марка ще ви накара да се откроите по някои наистина важни начини.

1. Добрата марка за малък бизнес легитимира вашия малък бизнес

На всички ни се е случвало. Говорите с някого за неговата компания и искате да научите повече. Искаш им визитка, а те нямат.

Вместо това те ви дават своя имейл. Това е някаква вариация на тяхното собствено име или още по-лошо, сладък псевдоним с цифри след него в gmail.com—[email protected]например.

Изведнъж човекът, когото сте смятали за опитен в мрежата, в крайна сметка не изглежда такъв професионалист. Наречете го пристрастно, но начинът, по който хората изглеждат и се представят в бизнеса, има значение за нас.

Това означава, че трябва да закупите името на домейна—yourcompany.com

Настройте официалния имейл адрес—[email protected]

Инвестирайте в истински уебсайт, който не изглежда така, както вашият племенник го е създал през 2014 г. (т.е. последователни цветове, добро използване на бялото пространство, добра навигация, удобен за мобилни устройства, добре написани, подходящи шрифтове).

Брандирането е от ключово значение за това, че клиентите виждат вашия бизнес като легитимен, а не като половинчата странична суматоха. Ако искате хората да се отнасят с вас като с професионалист, ще трябва да изглеждате като такъв.

2. Дефинирането на вашата марка ще ви помогне да привлечете вашите идеални клиенти

Ако има едно критично маркетингово учение, което бих могъл да дам, това би било важността първо да идентифицирате и след това да привлечете вашата идеална аудитория – вашата целеви пазар.

Добрата марка за малък бизнес е един от най-важните елементи, необходими за привличане на хората, с които искате да работите, като естествено не привлича хората, които не желаете. Като проектирате вашата марка около вашия идеален клиент, вие ще се откроите пред точните хора, които искате да привлечете.

Дефинирането на вашата марка е един от най-лесните начини да гарантирате, че не само привличате клиенти, които искате, но и увеличавате висококачествените препоръки, защото вашите доволни клиенти ще говорят за вас. Не сте сигурни как да започнете? Създавайте личност на купувач или потребител.

Личността на купувача е измислен герой, който има някои специфични качества, общи с този, който смятате, че е вашият идеален клиент. Например, вместо да изградите марка, която се харесва на жени на възраст от 24 до 48 години в югозападните щати, вие изграждате марка за Лиз Епълууд, на 32 години, мениджър в магазин за дрехи в Албакърки.

Фокусирането върху конкретна целева личност ще ви помогне да изградите марка, която резонира с потенциални клиенти, които приличат на вашата целева аудитория.

3. Ще ви разграничи от конкуренцията

Повечето малки предприятия са изправени пред някакво състезание или поне сравнение с други компании на техния пазар. Не вярвам в пиленето на енергия за бизнеса на конкурента, защото това е енергия, която трябва да бъде насочена към разрастване на вашия собствен.

Въпреки това вярвам в това да бъда запомнящ се.

Изграждането на вашата марка, така че вашият бизнес да се откроява от тълпата, ще направи впечатление на потенциалните клиенти. Също така трябва да привлече вниманието на всеки, който пазарува въз основа на сравнение, за да е сигурно, че ще ви даде втори поглед. Просто се уверете, че сте подкрепили марката си със страхотно обслужване и може просто да се окажете с клиент за цял живот.

4. Ще ви помогне да наемете най-добрите таланти

Вашата марка винаги трябва да бъде нещо повече от вашата визуална идентичност или вашите цветове и дизайн на лого. Вашата марка трябва наистина да капсулира личността на вашата компания – атмосферата и културата.

Уверете се, че марката ви представя не само как „изглежда“ вашата компания, но и как се чувства. След всичко, 88 процента от потенциалните кандидати вярват, че културата на една компания е критичен фактор при определянето дали тя е добро място за работа.

Ако имате за цел да развиете вашата компания и наемат други хоравие ще можете да привлечете топ талант, който резонира с вашата марка, ако наистина отразява това, което вашата компания представлява, както вътрешно, така и външно в света.

5. Споделя вашите ценности, мисия и история със света

Това наистина е най-важната причина добрата марка за малък бизнес да бъде приоритет.

Всички малки фирми са стартирани от хора – истински хора като вас – много от които са вдъхновени от чувство за цел. В моя свят на маркетинг обичаме да наричаме тази причина нашето „защо“. Можете да го капсулирате във вашия изявление на мисията. Това е най-важното послание, което можете да споделите със света, за да привлечете правилните клиенти – тези, които вярват в мисията на вашата компания.

Клиенти искат да знаят историите зад фирмите, от които купуват. Те искат да почувстват лична връзка с тази компания и да вярват в ценностите зад нея. Брандирането е най-мощният начин за собственик на бизнес да вплете „защо“ от своята история в начина, по който светът вижда компанията, за да създаде резонанс и да разшири отношенията с идеалните си клиенти.

Има причина, поради която някои марки остават с нас за цял живот, докато други изобщо не са запомнящи се. Бизнесите, които отделят време за изграждане на силна марка, която представя тяхната история, ценности и култура като компания, са много по-склонни да бъдат запомнени.

Инвестирайте времето и енергията си предварително, за да създадете брандиране на вашия бизнес, и ползите ще се изплатят. Усъвършенстването на вашата бизнес история ще ви донесе вашите идеални клиенти, които са нетърпеливи да бъдат част от историята на успеха на вашия малък бизнес за години напред.

Маделин Прат е главен изпълнителен директор и основател на Fearless In Training, креативна консултантска компания, която работи директно с жени предприемачи, прогресивни счетоводители и технологични иноватори, за да им помогне да стартират, разрастват и мащабират успешни предприятия. Изградена върху основата на опит в областта на технологиите, маркетинга, образованието и бизнес развитието, фирмата предоставя съвместни консултантски услуги и онлайн курсове, за да помогне на клиентите да постигнат най-смелите си бизнес мечти.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *