5 начина, по които изпълнението от Amazon (FBA) може да увеличи печалбите ви

Ако тичаш вашия бизнес за електронна търговия в Amazon и все още не сте направили крачка към използването на услугите на FBA (изпълнение от Amazon), това вероятно е, защото не сте успели напълно да разберете или проучите какви са действителните ползи.

Понякога продавачите на електронна търговия в Amazon обръщат внимание на допълнителните такси и избягват да направят скок към FBA, ако в момента сами извършват доставка.

Работата е там, че таксите на Amazon FBA не се отразяват непременно твърде много на вашия марж на печалба. Има дори инструменти като FBA такси и калкулатори на печалба за да ви помогнем да сте сигурни, че сте запознати с цената на вашата обява, така че да можете да направите правилния избор на ценообразуване от самото начало. Калкулаторите на таксите и печалбата на FBA ви помагат да сте сигурни, че не губите пари само поради структурата на таксите.

Използването на FBA наистина може да увеличи печалбите ви, ако го направите по правилния начин. Ако все още не сте убедени, продължете да четете. Ето пет начина, по които използването на FBA в Amazon може да увеличи печалбите ви при всяка продажба.

1. Използвайте FBA, за да разширите потенциалната си клиентска база

Средният клиент на Amazon харчи около $700 на година в Amazon, докато клиент на Amazon Prime харчи около $1300 на година. Това означава, че клиентите на Prime са големите прахосници на Amazon. Когато използвате FBA, вие можете да предложите на тези клиенти възможността да използват техните преимущества за доставка, което е огромна причина те да са основни клиенти, като начало.

Използването на FBA за разширяване на вашата клиентска база е един от най-големите начини да увеличите печалбите си. Ако можете да предложите основна доставка, вие се обръщате към изцяло нов набор от клиенти – тези, които харчат около двойно повече от средното.

Увеличаването на трафика ви дава по-добър шанс да преобразувате продажби, което означава, че вече увеличавате продуктите само като направите превключването, за да се харесате на по-голям набор от клиенти на Amazon. Това е начин с доста малко усилия да използвате FBA, за да увеличите печалбите си.

2. Използвайте довереното име на Amazon, за да се харесате на клиентите

Когато използвате FBA, Amazon сам се справя с по-голямата част от обслужването на клиентите ви. Клиентите смятат, че работят директно с Amazon и това е марка, на която са се доверили. Можете да използвате това във ваша полза. Ако клиентите смятат, че вашата обява ще бъде обработена професионално и по начин, който те очакват, те няма да се колебаят толкова много да купят.

Използвайте FBA, за да печелите от добре установените нива на обслужване и удовлетвореност на клиентите на Amazon. Все още може да има няколко проблема, с които трябва да се справите сами, но в по-голямата си част, след като преминете към използване на FBA, Amazon поема. Това е едно нещо по-малко в чинията ви и това едно нещо по-малко вероятно ще увеличи печалбите ви. Това е печеливша ситуация.

3. Използвайте FBA, за да намалите догадките за маржа на печалбата

Никога няма гаранция, че някой артикул ще се продаде, но използването на FBA и инструментите, които продавачите често използват с него, може да помогне за минимизиране на догадките и увеличаване на печалбите. Ако сте продавач на FBA, можете да използвате калкулатор на таксите на FBA, за да получите проверка на реалността. Ще ви покаже какви са разходите за листване и какво можете да очаквате да направите за продажба с вашата ценова стратегия.

Ако можете да видите, че едва ще се справите с текущия си артикул поради това, което ви казва калкулаторът на таксата на FBA, тогава изобщо не е нужно да изброявате този артикул. Спестява се време и не се губят пари, като го изброявате „само за да видите“ как може да се справи. Тъй като загубата на пари от такси е често срещана грижа за продавачите на Amazon, това е друг начин, по който преминаването към FBA може да увеличи печалбите ви.

4. Използвайте FBA, за да спечелите неуловимата кутия за покупка

Алгоритъмът на Amazon има тенденция да предпочита продавачи на FBA. Може да има много причини, които влизат в това. Известно е, че Amazon защитава как работи този алгоритъм, но продавачите на FBA имат по-добър шанс. Кутията „купуване“ е полето до обява, което позволява на клиентите да кликнат върху „добавяне в количката“ или „купете го сега“, вместо да се налага да преглеждат списък с продавачи, предлагащи същото нещо.

Можете да използвате статистиката си като продавач на FBA като начин да изпреварите конкуренцията и да спечелите кутията за покупка. Тъй като клиентите често са много по-склонни да кликнат и купят артикула, посочен в полето за покупка, печалбите ви ще се увеличават всеки път, когато спечелите полето за закупуване за обявите, които имате в Amazon – просто още едно предимство от използването на FBA.

5. Използвайте FBA, за да увеличите позицията на вашия продукт при търсене

Всеки път, когато вашият клиент напише името на вашия продукт, то ще бъде попълнено в списък с други подобни продукти. Точно както при Google, клиентите са склонни да кликват върху елементи, които се показват по-високо в резултатите от търсенето им. Те ще приемат, че тези продукти са по-подходящи от продуктите на втората или третата страница с резултати.

Да, част от начина, по който вашият продукт е класиран за резултатите от търсенето, е свързан с това как използвате ключовите си думи, но продавачите на FBA също също са склонни да се класират по-високо. Ако използвате FBA и правилните ключови думи, ще победите продавачи, които не използват FBA и разчитат само на ключови думи, за да им помогнат да бъдат забелязани.

Заключение

Използването на услугата FBA на Amazon наистина може да направи огромна разлика във вашия растеж и рентабилност на платформата на Amazon. Ако продажбите ви са в застой и се чудите какво да правите по-нататък, може би е време да обмислите да поемете по пътя на FBA.

Винаги можете първо да тествате един или два продукта, за да видите как вървят нещата. Използвайте това време, за да усъвършенствате своя подход на FBA и след това внесете други елементи, тъй като има смисъл за вас. Това е допълнителна работа предварително, разбира се. Но в крайна сметка ще можете да се справяте с по-малко (без повече доставка или обслужване на клиенти сами) и да донесете повече приходи.

Ашли Кобленц е лайфстайл блогър и общ любител на писането. Тя има едно невероятно дете, което я държи на нокти. Кой знаеше, че 10-годишните може да имат толкова много въпроси? Когато Ашли не пише, вероятно може да бъде намерена да плете, чете, гледа истински криминални документални филми или да пълни дъските си в Pinterest с неща, които вероятно никога няма да направи. (Сериозно, тези неща някога стават ли като на снимките?) Тя живее в Южна Дакота, въпреки че мрази около 95% от времето там през цялото време. Ако искате да сте в крак с нея и да видите какво пише след това, можете да я намерите на Twitter или разгледайте нейното портфолио за други забавни четива.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *