5 неща, които трябва да имате предвид, когато отваряте автокъща

Отварянето на автокъща изисква внимателно планиране. Амбициозните дилъри трябва да вземат предвид специфичните законови изисквания, които ще трябва да спазват, за да отворят представителство в своя щат.

Трябва също така да имате предвид други аспекти, като например вашия местен пазар, дали да предлагате нови и/или употребявани автомобили, какви начални разходи ще понесете и как да разработите солиден бизнес план. Ще трябва да отчетете всички тези области и повече, ако искате вашият бизнес да поеме силно и да продължи дълго време.

За списък с най-важните неща, които трябва да вземете предвид при отваряне на автокъща, прочетете нататък!

1. Местоположение на представителството

The местоположението на вашето представителство оказва влияние върху броя на продажбите и печалбата, които правите през дадена година. Някои държави са по-изгодни и осигуряват по-добър бизнес климат отколкото други.

Какво прави една държава добро място за откриване на представителство? Средните годишни продажби, разходи, свързани с отварянето представителството, както и средните разходи за заплати и седмичните заплати на служителите във вашия район са фактори, които трябва да имате предвид.

В същото време има и някои недостатъци при отварянето на представителство в най-печелившите щати. Например, въпреки голямото търсене в много от тези държави, бизнес условията не винаги са оптимални или лесно (наред с други фактори, трябва да вземете предвид растежа на БВП, годишните разходи за заплати и нивото на престъпност). И нещо повече, ако отворите представителството си в един от тези благоприятни за бизнеса щати, ще се борите с много конкуренция.

Когато избирате местоположението на представителството си, трябва да помислите и какъв вид представителство искате да отворите. Националната асоциация на дилърите на автомобили (NADA) междинни и годишни отчети може да ви предложи много информация, за да направите информиран избор.

2. Вид представителство

Знаете ли какъв вид представителство искате да отворите? Ще отворите ли нов (или франчайзинг) представителство на превозни средства или ще се специализирате в употребявани превозни средства – или може би и двете? Можете също така да се съсредоточите върху предлагането на електрически превозни средства, луксозни превозни средства или предимно чужди превозни средства. Това е свързано с местоположението на вашия бизнес и вашата целева аудитория.

Някои щати, като Флорида, са известни с предпочитанията си към азиатски автомобили. И когато става въпрос за употребявани автомобили, докато повечето държави имат ясно предпочитание към пикапи, други държави вместо това предпочитат SUV и по-компактни автомобили. С други думи, разбиране на местните вкусове ще бъде от съществено значение за вашия успех.

Допълнително съображение, което също бихте могли да имате в този момент, е дали искате да включите a сервизен отдел да предложи поддръжка и ремонт. Според доклада с данни на NADA, дилърските услуги и продажбите на части в САЩ почти са се удвоили през последните осем години, което води до общо $114,15 милиарда продажби за всички дилъри на нови превозни средства. Това може да бъде източник на допълнителен доход за вашето представителство.

Важното нещо, което трябва да имате предвид тук е, че каквото и да изберете ще определи курса на вашия бизнес. Например отварянето на нов дилър на превозни средства ще изисква повече финансиранедокато употребявано представителство ще изисква по-малко финансиране, но също така е вероятно да донесе по-малко печалби.

3. Бизнес и финансов план

Вашите бизнес и финансови планове са две други важни части от пъзела на представителството. В крайна сметка тези двамата ще бъдат информирани от изборите, които правите по отношение на това къде и какъв вид представителство искате да отворите. Въз основа на това започвате да разработвате плановете си за това как ще управлявате бизнеса от А до Я и как ще го финансирате.

За да разработите стабилен бизнес план, ще трябва да обмислите и определите:

Ако никога преди не сте разработвали бизнес план, може би е разумно да се консултирате със специалисти по въпроса или поне да разгледате примерен бизнес план за да видите как са структурирани.

Има различни видове бизнес планове също, така че помислете защо имате нужда от такъв – за да получите банков заем, външна инвестиция или като вътрешен стратегически план, който да ръководи растежа ви. Всички пари, които инвестирате в развитието на бизнес, са добре похарчени и вероятно ще ви помогнат да спестите много повече по пътя, като намалите опитите и грешките, които може да направите поради липса на стратегия или опит.

Горното е вярно и за вашия финансов план. Освен това, ако планирате да търсите инвеститори или да кандидатствате за заем, за да заработите вашето представителство, ще бъдете помолени да представите подробни и изчерпателни бизнес и финансови планове. За да направите грубо изчисление на началните си разходи, опитайте Електронна таблица за началните разходи на SBA.

4. Изисквания за лицензиране

За да отворите дилърство във всяка държава, ще трябва да получите бизнес лиценз, който ви позволява да продавате превозни средства от определен вид. Изискванията за лиценз се различават значително в различните държави. Някои щати имат минимални изисквания и малко такси, докато други имат строги, дълги и понякога скъпи процедури за лицензиране.

Изискванията за лицензиране, които често ще срещате, са:

 • Наемете или притежавайте имот за вашето представителство
 • Спазвайте специфичните изисквания за местоположението на вашия офис и шоурум
 • Издържайте криминална проверка или изискване за въпросник за лична история
 • Получаване на идентификационен номер на служител (EIN) от IRS
 • Получете държавен данъчен номер от вашия местен данъчен отдел
 • Предоставете копия от вашата застрахователна полица и споразумението за гаранционна облигация на дилъра на автомобили
 • Предоставете копие от договор за франчайз (ако продавате нови автомобили)
 • Преминете курс за обучение на търговци, задължен от държавата
 • Преминете инспекция на вашите търговски обекти
 • Попълнете и изпратете вашия формуляр за кандидатстване за дилър, заедно с всички други необходими документи
 • Платете всички такси за кандидатстване, лицензиране и табела на търговец

5. Законови разпоредби и изисквания

След като започнете да продавате превозни средства, ще трябва да спазвате различни държавни и федерални закони. Те включват специфичните закони за лицензиране на дилъри, които се прилагат за вас въз основа на състоянието, в което се намирате Правилото на Федералната търговска комисия за употребявани автомобиликакто и лимоновия закон за употребявани автомобили на вашия щат, ако има такъв.

Едно от специфичните изисквания, включени в законите за лицензиране на търговци на повечето държави, е изискването за получаване на гаранция. Дилърските облигации са споразумения за финансова гаранция които гарантират, че търговците ще спазват държавните закони, които управляват продажбата на автомобили. Те са форма на защита за потребителите и държавното управление и предлагат обезщетение в случаите, в които търговците нарушават законите и причиняват загуби или щети на някоя от тези страни.

Когато кандидатствате за лиценз, ще трябва да предоставите гаранционна гаранция в определена сума, която е сумата на максималното обезщетение, което гаранцията може да покрие в случай на искове срещу вашата гаранция. Разбирането на федералните и щатските закони, които се прилагат за вашия бизнес, е от съществено значение за избягване на скъпи искове.

Съгласно правилото за употребявани автомобили на Федералната търговска комисия, от друга страна, трябва да създадете Ръководство за купувача за всяко превозно средство, което продавате, което включва различни типове информация относно превозното средство, вашето представителство, гаранцията на превозното средство и т.н. Ако не го направите, това може да доведе до санкции което може да бъде много тежко в определени случаи.

Що се отнася до лимоновите закони, въпреки че често се смята, че те се прилагат и за дилърите, новите лимонови закони се прилагат за производители на превозни средства, които са дефектни. Лимонните закони за употребявани автомобили, от друга страна, може да се прилагат за вас, но само ако се намирате в един от шестте щата, които в момента са въвели такива закони. Тези щати са Кънектикът, Масачузетс, Минесота, Ню Джърси, Ню Мексико и Ню Йорк. Някои щати може също да имат изискване за гаранция при продажбата на употребявани автомобили, така че не забравяйте да разгледате и това.

Планирате ли да отворите автокъща или сте в процес на отваряне? Ако имате предложение, което искате да добавите, свържете се с нас в Twitter @Bplans.

Тод Брайънт е президент и главен изпълнителен директор на Bryant Surety Bonds, агенция за облигации, лицензирана да издава гаранционни облигации във всичките 50 щата. Bryant Surety Bonds помага на дилърите на автомобили да получат лиценз, като им помага да спазват изискването за облигации на дилъри на автомобили.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *