5 основни неща за стартиране на бизнес през 2020 г

Дали 2020 г. е годината, в която най-накрая стартирате собствен малък бизнес или стартъп?

Има много основателни причини да обмислите стартирането на вашата компания тази година. Можеш да го направиш. Не е задължително да имате диплома по бизнес или финанси, за да сте успешни. Но продължавайте да четете – има няколко основни неща, за да започнете да работите, които няма да искате да пропуснете.

1. Страхотна бизнес идея

Ако обмисляте няколко идеи за новата си компания или мислите, че имате концепция, но не сте сигурни, че ще работи, използвайте тези ресурси, за да ви помогнат да я обмислите, преди да инвестирате много пари и време.

Утвърдете най-добрите си идеи

Нашите ръководство за създаване на страхотна бизнес идея е пълен с идеи за всички видове индустрии. Тази статия за генериране стотици бизнес идеи е чудесно място да започнете. Когато сте се спрели на един (или няколко) любими, изтеглете нашия безплатен Контролен списък за валидиране на бизнес идеякоето е отличен инструмент, за да се уверите, че вашата идея има крака, преди да инвестирате повече време или ресурси в нея.

Дайте на идеята си (и на себе си) SWOT анализ

Оттам препоръчваме добър SWOT анализ. Това съкращение означава „силни страни, слаби страни, възможности и заплахи“. Това е гъвкав, опростен формат за анализ, който можете да направите на вашата бизнес идея и на себе си като начинаещ предприемач.

Само след няколко минути ще разберете как точно вие и вашата бизнес идея се отличавате от тълпата и къде трябва да направите подобрения, за да успеете. Опитайте нашия SWOT шаблон за изтегляне.

2. 30-дневна пътна карта за започване на бизнес

Ако имате страхотна бизнес идея, време е да започнете! Използвайте това безплатно контролен списък при стартиране и нашите ръководство за стартиране на бизнес за 30 дни за да ви помогне да сте сигурни, че сте покрили всичките си бази. Можете ли наистина да стартирате компания за един месец? Това зависи от типа бизнес, който започвате. Без значение какво, можете да постигнете огромен напредък, ако го направите свой приоритет за четири до пет седмици.

По време на този 3-дневен период ще мислите за вашите Име на фирматаВашият правна структура, и повече от гайките и болтовете, за да направим нещата официални. Това също е чудесно време за правене проучване на пазараизграждане твоят уебсайти разберете как ще управлявате счетоводството си в първите дни.

3. Бизнес план

Ако не сте сигурни как да напишете бизнес план, не сте сами – всеки ден разговаряме с предприемачи и хора, които искат да започнат малък бизнес, които се чувстват така.

Има добра новина: можете да го направите и е по-лесно, отколкото си мислите.

Започнете с Lean план

Настройте таймера си за 30 минути и напишете резюме от една страница на вашата бизнес идея—a Лесен бизнес план. Lean Plan всъщност е по-добра алтернатива на Canvas на бизнес модела. Той взема тези основни идеи от вашата мисия и отива малко по-дълбоко.

Ще мислите за проблем, който вашият бизнес решаваВашият целеви пазари е състезание. Не сте сигурни как да го форматирате? Ние имаме Шаблон за Lean Plan можете да те.

Превърнете резюмето си в бизнес план

След като обобщението ви е готово, ще имате по-голям набор от основни идеи (и повече увереност) и ще се чувствате много по-готови да се потопите в написване на пълен бизнес план.

Изтеглете нашия безплатен шаблон за бизнес план да се записвайте бележки, докато събирате информация. След като почувствате, че имате отправна точка за всички препоръчани раздели от вашия план, можете да започнете с писането.

Имаме списък с полезни съвети за писане на бизнес план, както и подробно ръководство. И разбира се, ние правим LivePlanприложение за бизнес планиране, което е създадено да направи съставянето на вашия план лесно и интуитивно – дори тези финансови, дори ако нямате диплома по финанси.

4. Финансиране, за да започнете

След като вашият бизнес план е готов, може да се отправите да представите вашата бизнес идея на инвеститори в банка. Знаем, че частта от финансирането на вашето пътуване може да бъде предизвикателство, но не се отказвайте – много предприемачи в крайна сметка правят няколко опита, преди да получат финансиране. Разгледайте нашите ръководство за финансиране за да ви помогне да започнете.

Свързване с инвеститори

Ако ще правите презентации пред инвеститори, препоръчваме да имате такива специфични слайдове във вашия питч дек за да помогнете за представянето на вашата бизнес идея по запомнящ се начин. Също така е страхотна идея да формулирайте няколко версии на вашето представянетака че можете да го доставите само за една минута или до 20 минути.

За повечето стартиращи бизнеси ангелските инвеститори ще бъдат по-жизнеспособен ресурс от рисковите капиталисти (които се интересуват само от шепа компании с много висок растеж). Имаме пълен ръководство за намиране и приближаване на ангелии можете да те нашия електронна книга за това как да представите и да получите финансиране.

Търсене на кредитори и други алтернативи

Ако сте решили да потърсите заем за малък бизнес, вижте нашите ръководства за приближаване до банки и на Малка бизнес администрация. Ако твоят кредитът е лош, все още можете да получите финансираневъпреки че може да отнеме повече време.

Винаги ги има алтернативни източници на финансиране за изследване, като напр групово финансиранеприближава приятели и семейство, ликвидиране на активи, които притежавате, стартиране – или дори запазване на ежедневната ви работа за известно време. Ако сте утвърдили своята бизнес идея и сте изградили солиден бизнес план, не позволявайте няколко първоначални отказа да ви пречат. Останете решителни и мислете креативно.

5. Основни етапи и цели

Надолу по пътя, когато вашият малък бизнес или стартираща компания започне да работи, ще имате изцяло нова крива на обучение: да станете интелигентен мениджър на малък бизнес.

Този бизнес план, който сте написали, ще бъде спътник в това конкретно пътуване – вие ще бъдете като го актуализирате редовнои сравнявайки го с действителното представяне на вашата компания. Комплект някои целисъздайте някои прогнози—тези етапи ще ви помогне да поддържате новия си бизнес на път.

Засега обаче просто останете фокусирани върху стъпките, които предприемате, за да започнете. Предприемачът никога не спира да се учи и с всяко ново умение, което придобиете, вие сте по-добре подготвени за следващото предизвикателство.

Един последен бонус съвет: Намерете ментор или някой, на когото имате доверие, който може да ви помогне да вземете ранни решения – не се опитвайте да го правите сами.

Пожелаваме ви успешен старт на вашия малък бизнес или стартъп през 2020 г!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *