5 причини посещението на търговски изложения може да бъде полезно за малкия бизнес

присъстващи търговски изложения може да звучи като нещо, което само големи компании или мултинационални предприятия могат да направят. Но всъщност това може да бъде рентабилен начин за бързо изграждане на вашия малък бизнес.

Посещението на правилното търговско изложение може да ви помогне да увеличите популярността на маркатакултивирайте бизнес отношения, генерирайте силно насочени потенциални клиенти, научете за вашата конкуренция и бъдете в крак с най-новите разработки във вашата индустрия.

Ето как можете да се възползвате от тези предимства – без да изразходвате целия си маркетингов бюджет наведнъж:

1. Повишете осведомеността за марката

Търговските изложения обхващат гама от малки събития с няколко десетки доставчици до големи събития, които запълват стотици хиляди квадратни фута пространство на конферентния център.

Но без значение какъв размер са, повечето търговски изложения предлагат на бизнес участниците възможности да представят имената си пред присъстващите, освен просто да се регистрират за щанд. Например, може да сте в състояние да платите, за да участвате в многостепенна програма за спонсорство или да поставите вашето лого върху плоча за събитие (като ремъци за значки или торби с подаръци за присъстващи).

Проблемът? Повечето от тези бонуси идват с ценови етикети, които не са точно подходящи за малкия бизнес. По-добро решение за малките компании е да проучат възможностите за изнасяйте презентации или участвайте в панелни сесии. Не само, че е вероятно да получите безплатни билети за това, говоренето на събитие може да ви помогне да изградите осведоменост за марката и да позиционирате бизнеса си като лидер във вашето пространство.

За да разберете какви видове представяния могат да бъдат приети, задайте въпроси на клиентите си, за да определите кои теми ги интересуват най-много. Например, ако се надявате да направите презентация на конференция, изпратете клиенти анкетни въпроси като този, питайки какво искат да научат. Използвайте тази информация, за да информирате не само за презентацията си, но и за маркетинговите си материали за събитието.

2. Култивирайте бизнес отношения

След като сте решили да участвате в търговско изложение, положете малко усилия, за да определите какво точно искате да получите от изживяването. Вашата основна цел ли е да регистрирате действителни клиенти? Опитвате ли се да се свържете с допълващи се фирми? Или може би искате да научите повече за индустрията. Решаването какво искате да получите от вашата инвестиция ще да ви помогне да се подготвите по-добре и определете какво можете да похарчите, за да получите положителна възвръщаемост на инвестициите.

Например, ако използвате присъствието на търговско изложение като възможност да се свържете с аудиторията си и да изградите бизнес отношения, има няколко действия, които можете да предприемете предварително, за да подобрите резултатите си.

Насърчете присъствието си

Уверете се, че вашите клиенти знаят, че ще присъствате. Включете хаштага на събитието в публикациите си в социалните медии, за да получите шоуто на радара на участниците. Когато е уместно, присъединете се към разговори, които се провеждат за събитието и в сайтовете на социалните медии.

Някои събития ще предоставят списък на присъстващите преди събитието. Ако можете да се докопате до тази информация, използвайте я, за да подобрите обхвата на вашето събитие. Поканете присъстващите да се отбият до вашия щанд или насрочете срещи преди или след търговското изложение, за да оптимизирате времето си.

Също така е добра идея да прегледайте LinkedIn, за да намерите други контакти които са харесали събитието. Независимо от начина, по който идентифицирате контактите, уверете се, че ясно посочвате стойността, която предоставяте, или предимството, което ще получат, ако се отбият да ви посетят.

Бъдете креативни с вашия Swag

Конферентните химикалки и други изпитани опции са скучни и незапомнящи се. Вместо, търсете артикули като тези които са полезни за вашата аудитория, подходящи за вашата марка и които имат странен или хумористичен привкус. Помислете за добавяне на остроумен слоган за марката, за да помогнете на вашия малък бизнес да пресече шума на събитието.

Елементите, които трябва да имате предвид, включват Bluetooth високоговорители, бутилки за вода за многократна употреба или чадъри. Търсете елементи, които са подходящи за вашата марка или индустрия. Например, ако вашата компания обслужва музикалната индустрия, слушалките ще бъдат много по-привлекателни за присъстващите, отколкото чантата.

И накрая, обмислете създаването на завладяващо изживяване или стимул за вашите присъстващи да получат подаръка – като игра на игра или решаване на пъзел – вместо да оставяте всичко на масата. Прикачването на артикул към преживяване ще създаде траен спомен, а също и по-добро изживяване за присъстващия.

3. Генерирайте висококачествени потенциални клиенти

Вие не посещавате търговско изложение само за забавление. Ако целта ви е да генерирате висококачествени потенциални клиенти на събитието, един от най-добрите инструменти във вашия арсенал е вашето обезпечение за продажби и маркетинг.

Тези артикули – включително листовки, брошури, папки, визитни картички и други – казват много за вашата компания. Начинът, по който пакетирате съдържанието, прави важно първо впечатление, което може да определи дали потенциалните клиенти ще прочетат материалите.

Например, използвайте ярки изображения, които правят вашето обезпечение да се откроява. Като пример, помислете тази джобна папка раздаване, използвано от компания за ремонт на жилища. Изображението изобразява млада двойка, която обновява дома си, и рекламната линия на компанията за обновяване „Вие носите мечтата. Ние ще донесем дома“, предавайки важно чувство за професионализъм.

Като бонус съвет, ако искате да измерите успеха на дадено събитие, помислете за раздаване на специален код на купон, който се използва само за събитието. По-късно претегляте инвестицията си в шоуто спрямо броя пъти, когато кодът създава нови клиенти.

4. Научете за състезанието

„Walking the show“ е почитана от времето традиция на търговски изложения. Когато присъствате, отделете време да се разходите из всички дисплеи в изложбената зала, за да видите какво правят вашите конкуренти и какви тенденции се появяват.

Какви са видовете промоции вашите конкуренти’ реклама? Кои са те насочване? Какви видове дисплеи използват и кои визуални елементи са най-видни? Тези видове наблюдения не само могат да информират бъдещите ви изживявания на щанда, но също така могат да осигурят ценна представа за това, което вашите клиенти трябва да чуят от вас.

Да речем например, че вашата компания продава софтуерна програма, която улеснява онлайн резервациите в няколко различни индустрии. Ако сте приоритизирали ниските си разходи във всичките си маркетингови материали, но всичките ви конкуренти рекламират своята лекота на използване, това може да е знак, че трябва да актуализирате съобщенията си или да подобрите функциите си.

Едно нещо, което много малки фирми не осъзнават е, че не е нужно да сте изложител на търговско изложение, за да присъствате. Конференции и събития често продават пропуски, които включват само достъп до изложението. Използвайте тези билети, когато са налични, за да присъствате на представления, които обслужват специфични пазарни ниши, като този, насочен към CPG маркиза да разберете по-добре вашата по-широка индустрия и тенденциите при показване на щандове.

5. Останете на върха на индустрията

Едно последно предимство, на което се радват малките предприятия, като посещават търговски изложения, е възможността да останат на върха на индустрията. Разглеждането на шоуто, както е описано по-горе, ще разкрие някои нови бизнес тенденции и прозрения. Но има няколко други стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите максимално стойността на вашето присъствие на шоуто.

Ако представяте сесия, може да се наложи да седите на други панели и презентации, за да се подготвите за собствената си. Но ако не сте, не забравяйте да проверите дневния ред на събитието за сесии, които са подходящи за вашия бизнес или вашата аудитория; те често са добри възможности да чуете нови гласове, които могат да споделят практически прозрения от реалния свят.

Полагайте специални усилия да присъствате на сесии, дадени от лидери в индустрията, с които бихте имали полза да се свържете. След като се приберете от шоуто, изпращането на бърз имейл с бележка за това колко ви е харесало представянето им може да бъде чудесен начин да започнете нова връзка.

Няма как да заобиколите факта, че търговските изложения могат да бъдат скъпи. Но ако сте наясно кои изложби посещавате и внимавате да постигнете максимални резултати, които очаквате от шоуто, тези събития могат да бъдат чудесен начин да помогнете за бързото развитие на вашия малък бизнес.

Мат Шийли е президент на ChamberofCommerce.com. Камарата е специализирана в подпомагането на малкия бизнес да развие своя бизнес в мрежата, като същевременно улеснява връзката между местния бизнес и повече от 7000 търговски камари по света.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *