6 уникални идеи за набиране на средства за нестопански организации, които сме сигурни, че не сте опитвали

Независимо дали събирате пари за собствена организация с нестопанска цел или друга благотворителна организация, има няколко креативни начина да организирате набиране на средства. Вместо да организирате обикновена гала вечеря или вечеря, помислете нестандартно и измислете нещо, което ще зарадва и развълнува вашите гости.

За да започнете, измислихме шест уникални идеи за набиране на средства, които сме сигурни, че все още не сте опитали.

1. Тематични и персонализирани аксесоари

Много кампании за набиране на средства включват продажба на уникални маркови дрехи като ризи, якета или шапки. Защо вместо това не проявите творчество и не продавате персонализирани тематични аксесоари?

Представете си, че имате персонализирано събитие за набиране на средства за Elite Sport Socks, което кани хората да купят обувки с изображението на любимия им отбор. Можете дори да бъдете домакин на тематично събитие, което позволява на присъстващите да се облекат в подкрепа на играта, която обичат.

Като алтернатива изберете шантава и странна тема. Продайте персонализирани шалове, странни вратовръзки или цветни ръкавици. Колкото по-глупаво, толкова по-добре.

Превърнете всичко в събитие за обличане и раздайте малки награди на онези присъстващи, които в крайна сметка изглеждат най-странно. Колкото повече шалове с вратовръзка и топли крака с щампи на пица носят, толкова по-добре. Хората не само ще дарят малко повече, за да получат повече екстри, но и ще се посмеят добре, докато го правят.

Не забравяйте, че набирането на средства не е необходимо да бъде сериозно и бляскаво. Няма нищо лошо в това да се смеете по целия път до кутията за дарения.

2. Лов на чистачи

Ловът на чистачи е вълнуващо занимание само по себе си. Това обаче е и чудесен начин да съберете пари за кауза или благотворителност. Цената за създаване на такова обикновено е много евтина и не е необходимо да раздавате скъпи награди, за да си струва играта.

Направете нещата интересни, като организирате лов в целия град. Можете да таксувате на отборите малка такса за участие, като всички печалби отиват за избраната кауза. По този начин участниците ще правят дарения, докато си прекарват чудесно.

За да оживите малко нещата, създайте нива за дарения. Когато някой дари определена сума, той може да избере екип за своя отбор или да предизвика друга група да се облече по определен начин. Има различни начини, по които можете да подправите набирането на средства по този начин.

Въпреки това не добавяйте нива, които биха развалили забавлението за всички. Например, не всички дарители ще могат да дадат големи суми средства. Раздаването на допълнителни улики за големи дарения отнема много забавление от играта. Вместо това направете нивата забавни и възнаграждаващи, вместо да предлагате по същество „мами“.

3. Ескейп стаи

Ескейп стаите станаха невероятно популярни през последните години. След като предприемачът Виктор ван Доорн стартира Sherlocked, тези пъзел игри се разпространиха по целия свят. Вече има 15 от тях и вълнуват и радват играчите с часове на приключенско забавление.

Интересното е, че ван Доорн твърди, че не е толкова трудно да създадете свои собствени ескейп стаи. Всичко, което е необходимо, е любов към пъзелите и малко нестандартно мислене. Наличието на добра история помага, разбира се, както и кауза.

Накарайте присъстващите да платят малка такса, за да се насладят на стая за бягство на вашето събитие за набиране на средства. Можете дори да имате повече от един и да позволите на дарителите да избират кои истории и пъзели биха искали да опитат.

Това не само е много креативен начин за набиране на средства, но не е нужно да харчите много пари, за да създадете вълнуващо изживяване. Ежедневните предмети могат да се използват за подреждане на пъзелите. Всъщност можете да използвате всичко – от мистериозен музикален плейлист в YouTube до заключени USB устройства, за да създадете забавен разказ.

4. Турнир по видеоигри

Видеоигрите бяха нещо, на което се наслаждавахте от време на време, докато се излежавате на пода пред телевизора в хола. Днес това е масивна глобална индустрия с турнири, спонсорства и многомилионни награди.

Игрите са широко разпространено хоби и над 2 милиарда души обичат да играят видео игри под някаква форма. Провеждането на турнир може да бъде фантастичен начин да съберете пари за вашата организация.

Начислете входна такса и предложете няколко добри награди за хората, които се класират на върха. Различни игри биха били чудесни за вечер като тази.

Изправете състезатели един срещу друг в Mario Kart и накарайте публиката да ги аплодира. Като алтернатива, хвърлете всички в Fortnite Battle Royale и вижте кой е последният оцелял мъж или жена. Hearthstone е друга отлична опция и кривата на обучение не е твърде стръмна.

Можете дори да изкопаете няколко по-стари игри, за да накарате присъстващите да се почувстват носталгични, ако се грижите за по-възрастна група.

5. Набиране на средства без събития

Някои високопоставени организации с нестопанска цел имат значителни рекламни бюджети и харчат малки състояния за своите събития и гала за набиране на средства. Вместо да организирате парти за събиране на пари за благотворителност, организирайте несъбитие.

Когато изпратите „поканите“, уведомете хората какво представляват няма да получават за парите си. Например, отбележете как дарение от $30 ще отиде директно за избраната от вас благотворителна организация, а не за гала вечеря.

Тези видове „събития“ добавят освежаващо ниво на прозрачност и честност към благотворителното набиране на средства. Вашите дарители може дори да са склонни да дарят повече, знаейки, че парите им няма да бъдат похарчени несериозно.

6. Дистанционни и виртуални събирания на средства

Виртуалните набирания на средства не са нещо ново. Много популярни потребители на YouTube са използвали платформата, за да съберат стотици хиляди долари за различни благотворителни организации. Например, добре познатият играч на let’s, Jacksepticeye, събра $659 000 в един поток за различни помощни фондове като част от онлайн събитието #HopefromHome.

Дистанционното виртуално набиране на средства може да бъде голямо или малко. Можете да хоствате прост поток и с връзка за дарение или да създадете интерактивен онлайн баш. Така или иначе, стъпките са относително подобни на организирането на обикновено събитие.

Ще трябва да изберете платформа, като Zoom или YouTube, да намерите лектори или изпълнители, да изпратите покани и да решите как да приемате дарения. Има няколко доставчици на онлайн софтуер за получаване на плащания, от които да избирате.

Независимо дали искате да бъдете домакин на действие, да направите презентация или да се насладите на предизвикателство с любопитни факти, вашите възможности за дистанционно набиране на средства са почти безкрайни.

Последна дума

Въпреки общоприетото мнение, набирането на средства не трябва да бъде скучно, стандартно или да следва строги правила. Няма нищо лошо да организирате забавно, креативно и нестандартно събитие, за да съберете пари за вашата организация или благотворителна организация.

Продайте глупави персонализирани аксесоари като чорапи, ръкавици и нагреватели за крака и се включете в събитие, за да направите нещата малко по-интересни. Организирайте лов на чистачи или развълнувайте дарителите си, като организирате серия от стаи за бягство и истории, които те да разберат.

Имайте предвид, че хората искат да даряват за каузи и благотворителни организации, но също така искат да чувстват, че парите им се изразходват отговорно. Пропуснете събитието изцяло и покажете на вашите, които не са гости, как техните дарения могат наистина да помогнат.

Независимо дали решите да бъдете домакин на турнир или парти, не се страхувайте да мислите извън рамките. Само защото даряват за добра кауза, това не означава, че вашите дарители не искат да се забавляват, докато го правят.

Ашли Липман е наградена писателка, която откри страстта си да предоставя знания на читателите по целия свят по теми, които са най-близки до сърцето й – всичко, свързано с цифровите технологии. След първата си награда в гимназията по творческо писане, тя продължава да предоставя страхотно съдържание чрез различни ниши, докосващи дигиталната сфера.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *